In Nederland is het verplicht om te beschikken over een zorgverzekering. Heb jij een zorgverzekering, maar twijfel je of dit wel de beste verzekering voor jou is? Dan is dit de tijd van het jaar om over te stappen. Opzeggen kan namelijk vanaf 12 november tot 31 december. Twijfel je? Hieronder staan drie redenen om toch over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Wanneer overstappen?

Zoals hierboven al benoemd werd, kun je niet het hele jaar door opstappen bij je huidige zorgverzekeraar. Daarnaast kan je tot 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Tussentijds overstappen kan alleen wanneer je:

Ook is een reden om tussentijds een verzekering af te sluiten als je militair bent en je bent uit dienst te gegaan. Dit zijn allemaal redenen waarom jij je tussen deze periode kunt verzekeren. Val je hierbuiten, is het dus niet mogelijk om tussentijds over te stappen.

Redenen om over te stappen

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn om over te stappen en weg te gaan bij je huidige zorgverzekeraar. Hieronder staan een aantal redenen.

Lagere premie dan bij een je huidige zorgverzekeraar

Het kan natuurlijk zijn dat je na het afsluiten van je zorgverzekering bij je huidige zorgverzekeraar erachter komt dat de premie ergens anders goedkoper is. Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen overstappen. Je wilt natuurlijk wel dat je de zorgverzekering hebt die het best bij jou past én daarnaast ook nog relatief goedkoop is.

Andere zorgwensen

Ook is een reden waarom je ervoor kiest om over te stappen, omdat je andere zorgwensen hebt. Het kan natuurlijk zijn dat je ineens extra zorgkosten gaat maken, met als gevolg dat je huidige zorgverzekering niet alle kosten meer dekt. Ook kan het zijn dat je juist minder zorgdekking nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet te veel blijven betalen voor iets wat je uiteindelijk niet meer nodig hebt.

Overstapkorting

Ook hebben sommige zorgverzekeraars een actie als je overstapt. Denk daarbij aan korting. Op deze manier bespaar je soms best veel geld. Voor veel mensen is dit een redenen om over te stappen. Al met al gaat het dus eigenlijk altijd om geld te besparen. Logisch natuurlijk, je wilt niet teveel betalen.

Als je besluit om over te stappen is het wel van belang om je goed te verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen. De zorgpolis vergelijken is onder andere een punt van aandacht tijdens jouw zoektocht. Je kunt hiervoor een vergelijkingssite gebruiken. Bovendien is het goed om te benoemen dat er het volgende jaar het een en ander zal gaan veranderen. Wanneer je zoekt op ‘zorgverzekering 2023 vergelijken‘ lees je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *