Wanneer wordt geld lenen interessant? | Lees hier de verschillende situaties!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Het wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld meestal directe verliezen oplevert.

Dit heeft te maken met de rente die over je geleende krediet wordt gerekend, dit is het geld waar de kredietverstrekker aan verdient, de beloning voor het uitlenen van het geld. Tegenwoordig is het niet meer per definitie dat je verliest draait wanneer je kiest voor een geleend krediet.

Het komt namelijk voor dat er voor sommige leningen geen rente betaalt hoeft te worden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een product op afbetaling kun je zelfs winst maken, lees snel verder!

Zonder rente geld lenen

Veel mensen kiezen ervoor om direct naar de bank toe te stappen voor het lenen van krediet, ze nemen contact op, houd wel altijd maar dan ook altijd in je achterhoofd dat de kredietverstrekker ook wat moet verdienen aan jou. Wij zullen niet meteen zeggen dat het lenen van geld bij een bank een slechte deal is maar je gaat er meestal wel op achteruit. Houd dus niet alleen maar rekening met het desbetreffende krediet dat je moet terugbetalen maar ook met de rente die het meeneemt.

Maar het is ook op een andere manier mogelijk, heb je er ooit aan gedacht om bijvoorbeeld een zogeheten onderhandse lening af te sluiten? Dit is een krediet dat niet wordt afgesloten bij een bank in Nederland of een andere financiële institutie. Je leent het geld van een ander persoon, welke ook wel een particulier persoon wordt genoemd.

In de meeste gevallen zijn dit personen in de directe vriendenkring maar kan ook net zo goed een familielid zijn. Er zijn een hoop mensen die bij de keuze voor een huis kiezen voor een onderhandse lening en niet voor een hypothecaire lening van de bank. Vaak is dit een afspraak tussen ouders en kinderen, die willen hier dan ook vaak geen rente voor hebben. Dus ben je dan aan het lenen zonder rente

Op papier wordt vastgesteld op welke termijn het bedrag moet worden terugbetaald en in welke termijnen dit dan moet gebeuren. Het komt weinig voor maar af en toe worden hele kleine rentes in rekening gebracht maar hoeft niet perse van de wet, dit is vrij te kiezen door de particuliere kredietverstrekker. Door middel van een onderhandse lening heb je de mogelijkheid om aan kapitaal te komen zonder er echt voor te betalen in de vorm van een rente.

Is geld lenen dan winstgevend?

Misschien een gek idee maar het is wel degelijk mogelijk om geld te verdienen door een lening af te sluiten ofwel geld verdienen door geld lenen. Dit is vooral van toepassing op bedrijven en niet zozeer op de consument. Het is namelijk zo dat wanneer een organisatie een machine aankoopt en daarvoor geldt moet lenen gebruik maakt van financiële voordelen. Lees verder voor de voordelen:

  • Het is niet gewenst om in de zakelijk wereld te investeren met eigen vermogen, zo blijft er altijd een cash flow in het bedrijf over, dit is enorm belangrijk. De kans is vele malen kleiner dat het bedrijf met negatieve financiële balansen komt te zitten.
  • Het product dat is gefinancierd heeft een bepaald terugbetaal termijn, het komt vaak voor dat het desbetreffende product de aanschafwaarde direct terugverdient, dit betekent dat je winst maakt.
  • Kopen is voor een organisatie altijd beter dan huren omdat het eigenaar is van het product. Bij dit soort financieringen zijn de kredieten niettemin en blijft er na de looptijd een restwaarde over op het product waardoor een lening nog wel eens interessant kan worden.

Wil je weten wat je nog meer gratis kunt vergelijken? Klik dan op de link: https://vergelijk-gratis.nl

Inhoud