De legendarische voetballer Johan Cruijff heeft in zijn leven veel rake uitspraken gedaan. Wellicht twee van de meest memorabele zijn: “Elk nadeel heb zijn voordeel” en “elk voordeel heb zijn nadeel”. Deze wijsheid is waar voor een tal van onderwerpen, waaronder automaat rijlessen. Automaat rijlessen zijn niet voor iedereen, vandaar dat we in deze blog voor jullie de voor- en nadelen van automaat rijlessen gratis met elkaar gaan vergelijken! Misschien ben je iemand die nog zijn of haar rijbewijs moet halen of ben je iemand die misschien wil overstappen naar een automaat. Hoe dan ook, wij helpen je graag om een weloverwogen keuze te maken!

Locatie is belangrijk

Verwacht je dat, wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, vaak in een file terecht gaat komen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je een gigantisch voordeel ziet in een automaat. Het kan namelijk vermoeiend zijn om constant ‘op de slip’, wat met de koppeling betekent, te moeten rijden. Zo is de randstad een plek waar je waarschijnlijk dagelijks te maken krijgt met file wanneer je naar je werk moet. In veel steden mag je ook al niet meer in de binnenstad rijden, op enkele steden zoals Leiden na. Veel studenten die daar gaan wonen hebben nog geen rijbewijs. Wij raden hun dan dus aan om frustratie te voorkomen en een autorijschool in Leiden uit te kiezen die automaat rijlessen aanbiedt.

Minder keuze

Een nadeel van in een automaat rijden is dat deze auto’s doorgaans duurder zijn en er maar een beperkt aanbod is in Europa. Europa is een continent wat gedomineerd wordt door schakelauto’s. Zo zijn oudere auto’s bijna allemaal handgeschakeld. De meeste mensen kunnen geen nieuwe Audi betalen wanneer ze net hun rijbewijs hebben, dus kom je al snel terecht bij een ouder model. Wil je dus kunnen kiezen uit een ruimer aanbod aan betaalbare auto’s? Dan raden we e toch aan om het rijbewijs voor een schakelauto te halen. Wil je die eerste auto van je een extra kick geven? In deze blog schrijven we over manieren om je auto een extra boost te geven!

Het maakt rijlessen makkelijker

Het voordeel van automaat rijlessen is dat je simpelweg minder hoeft te leren. Je hoeft dingen zoals een hellingproef, schakelen en omgaan met de koppeling niet onder de knie te krijgen. Dit zijn net de aspecten die voor veel beginnende bestuurders voor hoofdpijn kan zorgen. Je maakt het jezelf gewoon makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *