Thales aandelen kopen in 2023? Bekijk alle mogelijkheden & informatie over de huidige koers

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Ben je op zoek naar essentiële informatie over Thales aandelen? Zoek dan niet verder, want op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over de sterke punten, concurrenten en beursgegevens van de aandelen van Thales.

Zo is het namelijk belangrijk om te weten wie de concurrenten zijn om de juiste strategie te kunnen toepassen. Ook is het handig om te weten wat de activiteiten zijn van de Thales-groep. Daarnaast gaan wij jou ook vertellen hoe de Thales aandelen zijn verdeeld en wie de belangrijkste aandeelhouders zijn. Vervolgens kun je gemakkelijk brokers met elkaar vergelijken.

Wat zijn de activiteiten van de Thales-groep?

De Thales-groep houdt zich vooral bezig met de productie en verkoop van hoogwaardige apparatuur en elektronische systemen voor de transportindustrie, defensie en luchtvaart. Denk hierbij aan het produceren van defensie- en veiligheidssystemen, transportsystemen, lucht- en ruimtevaartsystemen en scheepsuitrustingen.

Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 60.000 werknemers in dienst en is gevestigd in Frankrijk. Om deze reden is de Thales-groep vooral actief in Frankrijk en de rest van Europa, maar ook in Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Azië en Noord- en Zuid Amerika.

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van de Thales-groep?

Het bedrijf Thales is onderdeel van een groot netwerk van wereldwijde ondernemingen die zijn gespecialiseerd in satelliettechnologie. Hierbij is de Thales-groep een van de leiders in deze sector, waardoor ze een sterke positie innemen.

Daarentegen ondervindt de groep toch enige concurrentie van bedrijven die stukjes marktaandeel en contracten af proberen te snoepen. Daarom is het van belang dat je op de hoogte bent van de concurrentie, voordat jij je gaat storten op een fundamentele analyse van de Thales aandelen. Om het jou eenvoudig te maken hebben we de belangrijkste concurrentie hieronder op een rijtje gezet:

 1. Het bedrijf Safran is de grootste en belangrijkste concurrent van de Thales-groep, deze twee bedrijven voeren de rangschikking van de sector namelijk gelijk aan;
 2. Hierna volgt het bedrijf Dassault Aviation, dit bedrijf blijft wel op een ruime afstand met een zakencijfer die maar de helft bedraagt van Thales;
 3. Op de derde plaats in deze sector volgt het bedrijf Zodiac Aerospace die dicht achter Dassault Aviation aan zit.

Zoals je ziet zijn er een aantal concurrenten van de Thales-groep die niet direct een gevaar vormen, maar waar je toch rekening mee dient te houden. 

Een aantal belangrijke partners van de Thales-groep

De Thales-groep wist samenwerkingen met andere grote bedrijven te sluiten voor het realiseren van projecten en het verbeteren van bestaande projecten. Daarnaast heeft dit ervoor gezorgd dat het actiegebied van de Thales-groep werd vergroot. Hierbij kun je denken aan de volgende partners:

 • De Thales-groep is aan Alstom verbonden met een contract ter waarde van 330 miljard euro. Dit contract is uitgegeven door de MTR Corporation voor het upgraden van signalisatiesystemen van 7 Hongkongse metrolijnen;
 • De groep is een samenwerking aangegaan met het grote Amerikaans bedrijf Microsoft voor de lancering van nieuwe services. Denk hierbij aan het encoderen (versleutelen) van gevoelige informatie voordat deze per e-mail wordt verstuurd of wordt opgeslagen in de ‘cloud’;
 • Het bedrijf ENGIE en de Thales-groep kondigden in 2016 aan dat zijn een contract hebben getekend ter versterking van de informatiestructuren van de energiegroep. Zo zal Thales 5 jaar lang 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaarstaan om toezicht te houden op het informatiesysteem van het bedrijf ENGIE.

Dit zijn een aantal belangrijke partners waar de Thales-groep samenwerkingen mee is aangegaan om het actiegebied te vergroten.

Beursgegevens met betrekking tot de Thales aandelen

Voordat je gaat handelen in Thales aandelen is het belangrijk om inzicht te krijgen in een aantal belangrijke beursgegevens. Wij hebben hieronder alvast een lijstje gemaakt met de belangrijkste beursgegevens die betrekking hebben op de aandelen van Thales. Hierbij kun je denken aan gegevens over de beurswaarde, het aantal aandelen dat in omloop is en de beursnotering.

 • Het aantal effecten dat door de Thales groep is uitgegeven en in omloop is op de aandelenmarkt bedraagt 211.704.648 stuks
 • De aandelenkoers van Thales staat op dit moment genoteerd op de Euronext Paris-aandelenmarkt van Frankrijk in Compartiment A
 • Daarnaast zit de Thales-groep ook in de samenstelling van de Franse All Shares beursindex CAC
 • De totale beurswaarde van Thales bedroeg in 2017 maar liefst 19.987,04 miljoen euro

Zoals je ziet zijn er een aantal belangrijke beursgegevens die van belang zijn om een goede fundamentele analyse te maken. Met deze gegevens is het ook makkelijker om in te spelen op verschillende tendensen in de toekomst.

De aandeelhouders en verdeling van Thales aandelen

De aandelen van Thales zijn voornamelijk verdeeld over grote bedrijven, investeringsfondsen en individuele beleggers.

Om het jou eenvoudig te maken hebben we de samenstelling en de belangrijkste aandeelhouders hieronder op een rijtje gezet, zodat jij precies kunt zien welke bedrijven en investeringsfondsen in het bezit zijn van Thales aandelen.

 • 46,36% van de Thales aandelen zijn in het bezit van individuele beleggers die kunnen wisselen van aandeelhouder
 • 25,82% van de aandelen bevindt zich in het bezit van het bedrijf TSA
 • 24,76% van de aandelen zijn in het bezit van Dassault Aviation
 • 2,71% van de aandelen Thales zijn werknemersaandelen
 • 0,35% van de aandelen bevindt zich in het bezit van de Thales-groep

Zoals je kunt zien heeft de Thales-groep zelf weinig aandelen in bezit. De rest van de aandeelhouders zijn voornamelijk grote bedrijven en individuele aandeelhouders.

De sterke punten van aandelen Thales

De Thales aandelen kennen veel sterke punten en voordelen voor aandeelhouders, waardoor het risico wordt beperkt op bepaalde vlakken. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van de Thales aandelen alvast voor jou op een rijtje gezet.

 • Een van de sterkste punten van de Thales-groep is de internationale positie in de elektronica sector voor defensie. In deze sector is Thales namelijk een van de grote wereldleiders die de ten opzichte van de meeste concurrentie ver voorop lopen
 • Beleggers die kiezen voor de Thales aandelen stellen het zeer op prijs dat deze organisatie de toekomstige plannen duidelijk bekend maakt. Zo is het orderboek al goed gevuld met bestellingen die echte records halen dankzij een grote vraag uit opkomende landen
 • Een ander sterk punt van de Thales-groep is de winstgevendheid van de ruimtevaartafdeling en zijn sterke positie in de verkeerssignalisatie. In deze laatste sector is Thales namelijk de wereldwijde leider en speelt zijn concurrenten zo voorbij
 • Beleggers kunnen rekenen op sterk innovatievermogen van de Thales-groep, omdat zij meer dan 5% van de inkomsten terug investeren in onderzoek en ontwikkeling. Voor beleggers die gebruik maken van een langetermijnstrategie is dit dus ideaal
 • Thales bevindt zich op dit moment in een sterke en gezonde financiële situatie. De liquide middelen bedragen circa 1 miljard euro en dit is hiermee een van de sterkste punten van het bedrijf.
 • Het bedrijf Thales heeft aangekondigd dat de wens was om het uitkeringsratio op te krikken naar 40%, wat ook weer interessant is voor de aandeelhouder die in het bezit is van aandelen van Thales.

Dit zijn een aantal belangrijke sterke punten van de Thales-groep. Dankzij deze sterke punten is het zowel voor kortetermijnstrategie- als langetermijnstrategie interessant om je te verdiepen in Thales aandelen.

Inhoud