Reisverzekering

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Reisverzekering vergelijken en direct besparen op je premie? Druk op de groene button om alle verzekeraars onafhankelijk met elkaar te vergelijken. Ook kun je jezelf inlezen met de belangrijkste informatie voor het afsluiten van de reisverzekering. Probeer het snel!

Wat is een reisverzekering?

Wat is een reisverzekering? Een reisverzekering vergoed de materiële schade die je bent opgelopen tijdens je vakantie of reis. Dit kan schade aan je bagage zijn maar bijvoorbeeld ook letselschade. Is het zo dat je zonnebril kapot is gegaan in het vliegtuig of heb je hoofd gestoten tijdens je vakantie dan wordt de eventuele schade die hier uit voorkomt vergoed.

Veel mensen in Nederland kiezen ervoor om een reisverzekering afsluiten en verzekerd op vakantie te gaan, je weet immers vaak niet goed wat de kosten zijn in het buitenland van bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek en dan hebben we nog niet gesproken over de kwaliteit van deze diensten. Je bent dan ook echt zorgeloos op vakantie met een reisverzekering. Om direct inzicht te krijgen in de kosten van een reis verzekering raden we het je aan om direct te kiezen voor reisverzekering vergelijken.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Heb jij een reisverzekering nodig dan zul je tijdens de zoektocht al snel een belangrijke keuze moeten maken. Je zult moet kiezen uit een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Om deze keuze weloverwogen te maken kun je jezelf de vraag stellen: wanneer reisverzekering afsluiten? Ben je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie dan is het verstandig om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze soort wordt ook wel een tijdelijke reisverzekering, korte reisverzekering, eenmalige reisverzekering of kortdurende reisverzekering genoemd.

Het is de beste keuze voor mensen die maar af en toe per jaar op vakantie zijn omdat je bent verzekerd voor dezelfde periode dat je op vakantie of reis bent. Ben je weer thuisgekomen dan zal de kortlopende reisverzekering ook automatisch stop gezet worden. Dit houdt dan ook in dat je voor de tijdelijke reisverzekering maar eenmalig een bedrag betaald. We zullen verder op deze pagina uitvoerig ingaan op de reisverzekering kortlopend. Ben je dus op zoek naar meer info? Scrol dan even naar beneden.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wat is een doorlopende reisverzekering? Heb jij of je gezin dit type reisverzekering nodig? Een reisverzekering doorlopend is met name interessant voor de mensen die jaarlijks regelmatig op reis of vakantie gaan. Hierbij kun je denken aan mensen die op zomervakantie, wintersport, midweekse vakanties, of meerdere malen per jaar een weekendje weg gaan. Kortom, de mensen die zich jaarlijks regelmatig over de landsgrenzen bevinden.

Wanneer je in dit geval de keuze maakt voor doorlopende reisverzekering afsluiten ben je het hele jaar door over de hele wereld verzekerd. Het grootste voordeel van dit type reis verzekering is dat je niet voor elke reis een aparte reisverzekering hoeft af te sluiten. De langlopende reisverzekering zal ieder jaar automatisch worden verlengd. De premie wordt dan ook verdeeld over 12 maanden.

Waarom een reisverzekering?

Waarom reisverzekering afsluiten? Of wel of geen reisverzekering? Reisverzekering, waarom? Vragen die vooral worden gesteld door de mensen die nog nooit schade hebben opgelopen en daardoor niets hebben kunnen claimen. Het vraagstuk wel of geen reisverzekering kunnen we eigenlijk vrij makkelijk beantwoorden. Het is zeer onverstandig om zonder deze verzekering op reis of vakantie te gaan. In veel gevallen heb je reisverzekering nodig.

Waarom een reisverzekering afsluiten heeft vooral te maken met het feit dat je bij een ziekte of ongeval de beschikking moet hebben tot kwalitatieve en professionele hulp. De bijbehorende kosten kunnen flink verschillen met wat je in Nederland gewend bent. Beschik je over een reis verzekering welke een dekking biedt voor alle medische kosten in het buitenland dan zal dit de fundering zijn voor een zorgeloze reis of vakantie.

Medische ingrepen en voorzieningen gaan in het buitenland in de meeste gevallen gepaard met torenhoge kosten. Ben je op wintersport en heb je je heup gebroken dan zal in de meeste gevallen een traumahelikopter worden opgeroepen. Alleen al de kosten van de vlucht zullen minimaal € 4500,- bedragen. Daarnaast kan een reis verzekering je uitstekend helpen met zaken wanneer je paspoort of geld is gestolen.

Waarom reisverzekering, de doorslaggevende factoren

Wellicht kan het zo zijn dat je veel van de risico’s die je loopt op vakantie nog niet volledig inzichtelijk hebt. We hebben er dan ook voor gekozen om een aantal potentiële risico’s voor je op een rijtje te zetten. Dit kunnen nog wel eens de doorslaggevende factoren zijn wanneer jij je afvraagt: waarom een reisverzekering?

 • Te maken krijgen met extra kosten door directe problemen, hierbij kun je denken aan een langer hotelverblijf door calamiteiten.
 • De kosten die gepaard gaan met het eerder afbreken van de vakantie bij een ziekte of ongeval.
 • Opsporing- of reddingsoperaties.
 • Komt je partner in een buitenlands ziekenhuis te liggen dan worden extra reis- en verblijfskosten volledig vergoed
 • Bijzonder vervoer op medische indicatie, hierbij moet je denken aan een rit met de ambulance, helikopter of vliegtuig afhankelijk van de plek waar je je begeeft.
 • Eventuele overlijdenskosten in het buitenland. Denk hierbij aan begrafenis of crematiekosten of het overvliegen van het stoffelijk overschot naar het thuisland)

Wat dekt een reisverzekering?

Je zult jezelf wellicht de volgende vraag stellen: wat dekt een reisverzekering? De dekking reisverzekering is bij veel aanbieders vrijwel hetzelfde, de grootste verschillen zitten voornamelijk in de premie die je betaald. Over het algemeen is de reisverzekering vrij flexibel samen te stellen, zo kun je zelf kiezen welke onderdelen je wilt verzekeren, ook wel modules of rubrieken genoemd.

Op deze manier verzeker je jezelf alleen maar voor de zaken waarvoor je dit wil. Daarnaast kun je oververzekering voorkomen. De noodzakelijke en meest gebruikte modules kun je bij vrijwel iedereen terugvinden in het standaardpakket dat verzekeraars aanbieden. Vervolgens heb je zelf de keuzemogelijkheid om eventueel extra modules te nemen, hierbij kun je denken aan zaken als wintersportdekking of een hogere bagagedekking. Hieronder zullen we alles stap voor stap met je doornemen.

Dekking reisverzekering: buitengewone kosten

De dekking reisverzekering voor buitengewone kosten, het belangrijkste onderdeel van een reis verzekering. Je zult deze dekkingen dan ook bij vrijwel alle aanbieders terugvinden in het basis of standaardpakket. Doorgaans zijn er nogal wat verzekeraars die buitengewone kosten met een ander begrip aanduiden, om verwarring te voorkomen zullen we andere veelgenoemde termen even opsommen: onvoorziene kosten, persoonlijke hulpverlening of noodhulp.

De hulp die je eventueel ontvangt bij de keuze voor dekking voor buitengewone kosten kan per verzekeraar iets verschillen maar in de algemene zin ontvang je een dekking voor de volgende calamiteiten:

 • Paspoortverlies: nieuw paspoort nodig na verlies of diefstal? De verzekeraar zorgt dat je in contact komt met de juiste instanties over de grens.
 • Repatriëring na ongeluk, ziekte of overlijden: de kosten voor vervoer naar het thuisland worden vergoed door de reisverzekeraar.
 • Extra reiskosten: te maken met een ziekte of ongeval en extra kosten moeten maken voor verblijf en vervoer? De verzekeraar zal de kosten dekken.
 • Terugroeping bij overlijden: wordt een verzekerde teruggeroepen door het overlijden van partner, kind of familielid dan zullen kosten voor verblijf en vervoer worden vergoed. Levensbedreigende situaties of ziektes hebben ook recht op deze regeling.
 • Opsporings-, reddings- en bergingsacties
 • Terugroeping bij materiële schade: wordt een verzekerde teruggeroepen doordat er materiële schade heeft plaatsgevonden dan worden deze extra kosten vergoed.

Moet je je vakantie eerder afbreken dan zal het basispakket dit niet verzekeren/vergoeden. Je zult hiervoor gedekt moeten zijn met een annuleringsverzekering.

Reisverzekering dekking: overige verzekerde kosten

In de meeste gevallen zijn er ook nog overige verzekerde kosten, houd er wel rekening mee dat deze dekkingen afhankelijk zijn van de gekozen dekkingen. Daarnaast wordt er bij de volgende calamiteiten een zogenaamde maximumvergoeding gesteld. Tijdens reisverzekering vergelijken is het goed om op deze bedragen te letten. Je kunt ze ten allen tijden terugvinden in de polisvoorwaarden.

 • Medicijnen: de kosten voor het vervoer van medicijnen naar de vakantie verblijfplaats
 • Vervoer bij een ziekenhuisbezoek: behoefte aan een ziekenhuisbezoek van een verzekerde dan worden de kosten voor vervoer vergoed.
 • Kosten voor telecom: bellen naar de alarmcentrale van de verzekeraar of bellen naar het thuisland worden vergoed.
 • Overkomst familie: is een verzekerde overleden in het buitenland en wordt hij of zij gecremeerd of begraven in het vakantieland dan zullen de kosten voor het overkomen van familie worden vergoed.
 • Voorschot geneeskundige kosten: noodzakelijke medische hulp kan op verzoek worden voorgeschoten. Dit wordt ook wel gedekt door de module geneeskundige kosten.
 • Extra verblijfkosten: moeten er extra verblijfskosten gemaakt worden door een ziekte of ongeval dan zullen kosten worden gedekt.
 • Reiskosten bij oponthoud: te maken met oponthoud door natuurgeweld of een staking dan kun je eventuele extra reiskosten laten vergoeden.

Je zult jezelf wellicht de volgende vraag stellen: wat dekt een reisverzekering? De dekking reisverzekering is bij veel aanbieders vrijwel hetzelfde, de grootste verschillen zitten voornamelijk in de premie die je betaald. Over het algemeen is de reisverzekering vrij flexibel samen te stellen, zo kun je zelf kiezen welke onderdelen je wilt verzekeren, ook wel modules of rubrieken genoemd.

Op deze manier verzeker je jezelf alleen maar voor de zaken waarvoor je dit wil. Daarnaast kun je oververzekering voorkomen. De noodzakelijke en meest gebruikte modules kun je bij vrijwel iedereen terugvinden in het standaardpakket dat verzekeraars aanbieden. Vervolgens heb je zelf de keuzemogelijkheid om eventueel extra modules te nemen, hierbij kun je denken aan zaken als wintersportdekking of een hogere bagagedekking. Hieronder zullen we alles stap voor stap met je doornemen.

Dekking reisverzekering: buitengewone kosten

De dekking reisverzekering voor buitengewone kosten, het belangrijkste onderdeel van een reis verzekering. Je zult deze dekkingen dan ook bij vrijwel alle aanbieders terugvinden in het basis of standaardpakket. Doorgaans zijn er nogal wat verzekeraars die buitengewone kosten met een ander begrip aanduiden, om verwarring te voorkomen zullen we andere veelgenoemde termen even opsommen: onvoorziene kosten, persoonlijke hulpverlening of noodhulp.

De hulp die je eventueel ontvangt bij de keuze voor dekking voor buitengewone kosten kan per verzekeraar iets verschillen maar in de algemene zin ontvang je een dekking voor de volgende calamiteiten:

 • Paspoortverlies: nieuw paspoort nodig na verlies of diefstal? De verzekeraar zorgt dat je in contact komt met de juiste instanties over de grens.
 • Repatriëring na ongeluk, ziekte of overlijden: de kosten voor vervoer naar het thuisland worden vergoed door de reisverzekeraar.
 • Extra reiskosten: te maken met een ziekte of ongeval en extra kosten moeten maken voor verblijf en vervoer? De verzekeraar zal de kosten dekken.
 • Terugroeping bij overlijden: wordt een verzekerde teruggeroepen door het overlijden van partner, kind of familielid dan zullen kosten voor verblijf en vervoer worden vergoed. Levensbedreigende situaties of ziektes hebben ook recht op deze regeling.
 • Opsporings-, reddings- en bergingsacties
 • Terugroeping bij materiële schade: wordt een verzekerde teruggeroepen doordat er materiële schade heeft plaatsgevonden dan worden deze extra kosten vergoed.

Moet je je vakantie eerder afbreken dan zal het basispakket dit niet verzekeren/vergoeden. Je zult hiervoor gedekt moeten zijn met een annuleringsverzekering.

Reisverzekering dekking: overige verzekerde kosten

In de meeste gevallen zijn er ook nog overige verzekerde kosten, houd er wel rekening mee dat deze dekkingen afhankelijk zijn van de gekozen dekkingen. Daarnaast wordt er bij de volgende calamiteiten een zogenaamde maximumvergoeding gesteld. Tijdens reisverzekering vergelijken is het goed om op deze bedragen te letten. Je kunt ze ten allen tijden terugvinden in de polisvoorwaarden.

 • Medicijnen: de kosten voor het vervoer van medicijnen naar de vakantie verblijfplaats
 • Vervoer bij een ziekenhuisbezoek: behoefte aan een ziekenhuisbezoek van een verzekerde dan worden de kosten voor vervoer vergoed.
 • Kosten voor telecom: bellen naar de alarmcentrale van de verzekeraar of bellen naar het thuisland worden vergoed.
 • Overkomst familie: is een verzekerde overleden in het buitenland en wordt hij of zij gecremeerd of begraven in het vakantieland dan zullen de kosten voor het overkomen van familie worden vergoed.
 • Voorschot geneeskundige kosten: noodzakelijke medische hulp kan op verzoek worden voorgeschoten. Dit wordt ook wel gedekt door de module geneeskundige kosten.
 • Extra verblijfkosten: moeten er extra verblijfskosten gemaakt worden door een ziekte of ongeval dan zullen kosten worden gedekt.
 • Reiskosten bij oponthoud: te maken met oponthoud door natuurgeweld of een staking dan kun je eventuele extra reiskosten laten vergoeden.

Dekking reisverzekering: bagage

Een veelvoorkomend probleem van reizigers is schade, diefstal of vermissing van bagage. Ook bij deze module zal je te maken hebben met een maximale vergoeding. Deze vergoeding is vaak van kracht per persoon of per polis. Naast de maximumvergoedingen zijn er een aantal product categorieën die te maken hebben met een lagere vergoeding. Smartphones, brillen, foto- en filmapparatuur voornamelijk.

Hoogte reisverzekering dekking: bagage

Veel verzekeraars werken met een maximaal uit te keren bedrag. De hoogte van de bagagedekking verschilt dan ook sterk per verzekeraar. Daarnaast heb je verzekeraars die verschillende pakketten bieden met een verschillende bagagedekking. Over het algemeen wordt er een maximum uit te keren bedrag vastgesteld tussen de € 1000,- en € 5000,- per persoon. Het kan zijn dat dit bedrag geldt voor een enkele verzekerde of voor meerdere mensen op de polis. Houd hier goed rekening mee bij het kiezen van deze module.

Lagere maximumvergoedingen

Er zijn bepaalde productcategorieën waarvoor lagere vergoedingen gelden. Houd er rekening mee dat dit niet bij iedere verzekeraar het geval is. We hebben hieronder een rijtje opgesteld met de producten waarop lagere maximumvergoedingen gelden:

 • Audio en computerapparatuur (ook de spelcomputer valt hieronder)
 • Contant geld
 • Gehoorapparatuur
 • Foto-, film-, en videoapparatuur
 • Prothesen
 • Muziekinstrumenten
 • Kampeeruitrusting
 • Hobby- en sportuitrusting
 • Medische apparatuur
 • Telecomapparatuur
 • Horloges en sieraden
 • Fietsen
 • Brillen en contactlenzen

Over het algemeen vallen deze productcategorieën onder een maximumdekking wat vaak inhoud dat je niet de gehele waarde van een product terugkrijgt. Vaak wordt er een clustering van producten gemaakt die onder een bepaalde maximumdekking vallen.

Stel dat foto-, film- en videoapparatuur en audio en computerapparatuur onder dezelfde dekking vallen met een maximale dekking. Wordt alles gestolen dan zul je het moeten doen met de maximumvergoeding welke eigenlijk niet toereikend is voor de daadwerkelijke waarde van de producten.

 

Hoogte dekking reisverzekering

Voor de meeste spullen die je verliest, worden gestolen of waar je schade aan op loopt worden gedekt middels de dagwaarde. Heb je spullen die niet ouder zijn dan 1 jaar dan wordt er in de meeste gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd. Let wel goed op, van al je spullen die je claimt moet de aankoop wel bewezen kunnen worden, een kassabon is hiervoor voldoende.

Producten ouder dan 1 jaar of zonder aankoopbewijs worden belast met een vrije hoge afschrijving. Dit is voornamelijk het geval met elektronische apparatuur, het nadeel is dat je met de vergoeding die je ontvangt geen nieuw product kunt aanschaffen.

Dekking reisverzekering: medische kosten

Er zijn een aantal landen waarbij het van belang is om een extra dekking te nemen op de medische kosten. De landen Australië, Canada en Verenigde Staten staan bekend om haar torenhoge medische kosten. De zorgverzekering is in deze landen vaak niet toereikend doordat deze alleen maar de spoedeisende medische hulp vergoeden welke wordt vastgesteld aan het Nederlandse prijspeil.

Je hebt daarnaast ook landen waarmee Nederland afspraken heeft. Uit deze afspraken komt voort dat een Nederlandse reiziger recht heeft op medische zorg uit het basispakket wat van kracht is in het land waar je verblijft. Dit is helaas niet het geval met bovengenoemde landen, simpelweg omdat de medische kosten te hoog zijn. Een medische kosten module boven op je dekking reisverzekering komt dan ook goed van pas.

Dekking reisverzekering: autopech hulp

Naast de basisdekking kun je kiezen voor reisverzekering pechhulp. Hiermee ben je verzekerd voor de kosten die je onderweg leidt na een ongeval of pech, ook de terugkeer naar Nederland wordt vergoed. Je hebt ook reisverzekeraars waarbij deze dekking onder vervangend vervoer en verblijf wordt gerekend, ook wordt deze nog wel eens onvoorziene kosten geschaald. De keuze voor autopechhulp is in de meeste gevallen een keuzemogelijkheid en dus niet standaard gedekt. Daarnaast zijn er ook reisverzekeraars die deze dekking helemaal niet aanbieden.

Module autopechhulp, wat wordt er gedekt?

Hieronder hebben we een lijstje opgesteld waarmee je gedekt bent met de keuze voor de module autopechhulp. Houd er rekening mee dat niet iedere verzekeraar deze dekking biedt. Je zult dan ook altijd een blik moet geven aan de polisvoorwaarden.

 • Vervangende bestuurder: de kosten voor een vervangend bestuurder worden volledig vergoed. Dit treedt in werking wanneer de passagiers het voertuig niet zelf kunnen of mogen besturen.
 • De toezending van vervangende onderdelen voor het voertuig
 • Weg reparatie: loonkosten voor reparatie naast de weg worden vergoed. In de meeste gevallen met een maximum bedrag tussen de € 125,- en € 250,-.
 • Sleepkosten: de kosten tot aan de dichtstbijzijnde garage worden vergoed. In de meeste gevallen met een maximum bedrag tussen de € 125,- en de volledige kostprijs.
 • Terugbrengen voertuig naar Nederland inclusief bagage: de kostprijs of maximale dagwaarde wordt vergoed
Leeftijd van de auto

Er bestaan verzekeraars die geen dekking bieden aan oudere auto’s, dit is een te groot risico voor de verzekeraar. Hierbij moet je denken aan voertuigen die ouder zijn dan 8 tot 10 jaar. Is dit het geval dan is het niet verstandig om de module autopechhulp af te sluiten. Je zult namelijk niets uitgekeerd krijgen bij eventuele pech.

Reisverzekering wintersportdekking

Heb je gekozen voor de reisverzekering wintersportdekking dan worden kosten van veelvoorkomende wintersport calamiteiten vergoed. Hierbij moet je denken aan het breken van je been midden op de piste. De kosten hiervan liggen erg hoog doordat je met een helikopter of banaan naar beneden gebracht moet worden. Dit soort kosten vallen onder de reisverzekering wintersportdekking.

Reisverzekering wintersportdekking, wat valt er nog meer onder?

Er zijn nog een aantal meer zaken waarvoor je bent verzekerd wanneer je kiest voor reisverzekering wintersportdekking. Hieronder hebben we ze voor je beschreven:

 • Ski’s en andere wintersport attributen zijn bij diefstal vergoed
 • Materiaal, lessen of een skipas gehuurd en kun je er geen gebruik van maken door ongeval of ziekte dan worden deze kosten meestal vergoed tegen de kostprijs.
 • Dekking op je wintersportuitrusting. Heb je gekozen voor de bagagedekking dan valt de wintersportuitrusting vaak hieronder.
 • Extra wintersportuitrusting: heb je bagagedekking afgesloten dan kun je bovenop de gestelde maximumvergoedingen een extra bedrag te verzekeren voor de wintersportuitrusting.
Wintersportdekking, let op

Let op met de wintersportdekking van je reisverzekering, er zijn een aantal zaken waarvoor geen dekking geldt. Zo zijn extreme wintersporten en het deelnemen aan wedstrijden uitgesloten van de dekking. Ook het skiën of snowboarden buiten de piste zonder begeleiding, gids of instructeur is uitgesloten van de reisverzekering wintersportdekking.

Wellicht ook nog even goed om te weten is dat wanneer je niet gaat skiën of snowboarden maar alleen gaat langlaufen je geen speciale wintersportdekking hoeft af te sluiten.

Dekking reisverzekering: onderwatersport

Er bestaat ook een onderwatersport dekking. Deze is niet van kracht op recreatief duiken welke in de meeste gevallen in het standaardpakket is gedekt. Bij sommige verzekeraars is het zaak dat je kiest voor de module onderwatersport, ook wel bijzondere sporten genoemd. De duikuitrusting zal in de meeste gevallen vallen onder de module bagage.

Goedkope reisverzekering

Hieronder hebben we een tabel opgezet met de goedkoopste reisverzekering. Houd er echter wel rekening mee dat deze kosten zijn gebaseerd op een standaardsituatie en een minimale dekking. De uiteindelijke kosten zijn met name afhankelijk van je persoonlijke situatie waardoor het kan afwijken met de gegevens in de tabel. Je kunt bij ons ook altijd direct de keuze maken voor goedkope reisverzekering vergelijken, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Deze tabel is samengesteld op basis van een persoon welke op 01-01-1980 is geboren. Hierbij ligt het dekkingsgebied in Europa en is de maximale reisduur 45 dagen. Wij hebben er in dit geval voor gekozen om geen extra modules mee te verzekeren. Deze keuze kun je natuurlijk wel zelf maken wanneer je gaat vergelijken. Hieronder de goedkoopste reisverzekering aanbieders.

Doorlopende reisverzekering

Alle potentiële risico’s die kunnen voorkomen tijdens een vakantie of reis kun je verzekeren met een doorlopende reisverzekering. De reisverzekering doorlopend is niet de enigste soort die je kunt kiezen. Ben je regelmatig in één jaar op vakantie dan is de langlopende reisverzekering vaak voordeliger dan de kortlopende variant.

Met een doorlopend reisverzekering kun je zoveel mogelijk op vakantie als je wilt. Echter moet je wel rekening houden met de maximale duur. We zullen je hieronder alles vertellen over de doorlopende reisverzekering. Je kunt ook direct kiezen voor doorlopende reisverzekering vergelijken, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Reisverzekering doorlopend, wat is het precies?

Wat is de reisverzekering doorlopend dan precies? Allereerst bestaan er verschillende namen voor de doorlopende reisverzekering, zo wordt deze ook nog wel eens langlopende reisverzekering genoemd. Beschik je over een langlopende reisverzekering dan ben je gedekt voor een onbeperkt aantal vakanties en reizen die je maakt. De doorlopende reisverzekering zal je de nodige hulp en advies bieden in geval van calamiteiten. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan spullen of bagage.

Daarnaast kun je er voor kiezen om je reisverzekering doorlopend naast de basisdekking aan te vullen met modules. Deze modules hebben we hierboven uitvoerig besproken. Doorlopende reisverzekering vergelijken is essentieel omdat de basisdekkingen nog wel eens willen verschillen. We raden het je dan ook altijd aan om te kiezen voor vergelijk doorlopende reisverzekering zodat je zeker bent van een dekking die past bij jouw wensen en de vakantie zelf.

Langlopende reisverzekering voordeliger?

Zoals we al zeiden is de langlopende reisverzekering met name voordeliger wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of wanneer je een langere periode op vakantie gaat. Ben je alleenstaande dan wordt er gesproken over een lange periode wanneer je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie bent. Gezinnen hebben te maken met een periode van 16 dagen.

Ben je frequente vakantiebezoekers dan is een doorlopende reisverzekering sowieso aangeraden, het is goedkoper en bespaart je flink wat tijd. De reisverzekering doorlopend is met name interessant voor de volgende groepen en kenmerken:

 • Alleenstaande die langer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat
 • Een gezin dat langer dan 16 dagen per jaar op vakantie gaat
 • Mensen, gezinnen of vriendengroepen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan

Aaneengesloten reisduur bij een reisverzekering doorlopend

Je zult wellicht denken dat de term doorlopend staat voor een permanente verzekering over het hele jaar. Echter moeten we hierbij een kanttekening maken, er zit namelijk een belangrijke voorwaarde aan verbonden. De reisverzekering doorlopend is aan een maximale reisduur verbonden. Dit doet de verzekeraar om haar risico’s te verkleinen.

Doorgaans kiest de reis verzekeraar voor een maximum reisduur die varieert tussen de 60 en 90 dagen. Ben je langer op vakantie dan het gestelde maximum dan kun je er vaak voor kiezen om tegen een meerprijs de maximale reisduur te verhogen. Wanneer je in deze situatie zit raden we het je aan om naar een andere soort reis verzekering te kijken welke volledig is ingesteld op langere reistijden. Dit is voornamelijk handig voor mensen die achter elkaar veel landen willen bezoeken.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar de best passende maar voornamelijk de goedkoopste doorlopende reisverzekering? Dan raden we het je aan om te kiezen voor doorlopende reisverzekering vergelijken. De meeste verzekeraars bieden doorlopende reisverzekeringen en je zult deze soort sneller treffen dan een kortlopende reisverzekering.

Een reisverzekering vergelijken doorlopend zorgt ervoor dat jij de best passende dekking ontvangt bij de persoonlijke situatie waarin je verkeert. Tijdens vergelijk doorlopende reisverzekering zul je de filters in moeten vullen waar vervolgens een aanbod op gepresenteerd wordt. Vervolgens kun je deze resultaten weer sorteren op een aantal volgordes naar wens.

Kortlopende reisverzekering

Hierboven hebben we de doorlopende reisverzekering met je besproken, maar er is ook nog een ander type waar je uit kunt kiezen. Je kunt namelijk ook kiezen voor de kortlopende reisverzekering. In de volksmond wordt deze soort ook nog wel eens anders benoemd. Om misverstanden te voorkomen zetten we de verschillende benamingen even voor je op een rijtje:

 • Tijdelijke reisverzekering
 • Korte reisverzekering
 • Eenmalige reisverzekering
 • Kortdurende reisverzekering

De eenmalige reisverzekering, zoals de naam al zegt, sluit je af voor één reis of vakantie. Je bent gedekt tegen materiële schade, verlies of diefstal vanaf de dag van vertrek tot de dag dat je weer thuiskomt. Een reisverzekering kortlopend is in de meeste gevallen niet goedkoper dan een doorlopende. Echter hangt dit wel sterk af van het aantal dagen en met hoeveel mensen je op vakantie gaat.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Er wordt op het internet ontzettend veel gezocht naar de zoektermen: kortlopende reisverzekering afsluiten, reisverzekering vergelijken kortlopend of tijdelijke reisverzekering vergelijken. Gelukkig is dit via onze site mogelijk. Echter zul je wel rekening moeten houden met een zeer beperkt aanbod. Vandaag de dag kiezen steeds meer verzekeraars voor doorlopende reisverzekeringen. Er zijn dan ook nog maar 4 aanbieders die een reisverzekering eenmalig aanbieden.

Een korte reisverzekering vergelijken kan dus resulteren in een niet zo voordelig aanbod, er is immers weinig concurrentie onder de aanbieders. Er wordt dan ook door steeds meer mensen gekozen voor een doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering kortlopend of reisverzekering doorlopend?

Er wordt ons veel de vraag gesteld of ze beter kunnen kiezen voor een reisverzekering kortlopend of toch juist voor een reisverzekering doorlopend. Als we puur naar het kostenplaatje kijken komen we toch al snel uit op een langlopende reisverzekering. Daarnaast worden de kosten gespreid over het hele jaar waardoor je maandelijks een premie betaalt waar weinig tot vrijwel niets van voelt in de portemonnee.

Ga je 21 dagen of langer per jaar op vakantie, zowel alleenstaande of gezinnen? Dan is de keuze voor een doorlopend reisverzekering verstandig. Voor gezinnen ligt dit zelf al op 16 dagen. Deze dagen hoeven volgens de verzekeraar niet aaneengesloten te zijn. In de praktijk zien we dat gezinnen en alleenstaanden al gauw langer op vakantie zijn dan het gestelde termijn door de verzekeraar. Velen kiezen dan ook voor de doorlopend reisverzekering.

Je zult met de keuze voor een kortdurende reisverzekering als snel een tientje of drie kwijt zijn. Een doorlopende reisverzekering kost je maar een paar euro per maand. De grootste winst behaal je voornamelijk op de afsluitkosten. Hier kom je telkens mee in aanraking wanneer je kiest voor de kortdurende reisverzekering, met een langlopende is dit niet het geval en betaal je maar één enkele keer.

Studenten reisverzekering

Ben jij een student en op zoek naar een studenten reisverzekering? Er zijn tal van verzekeraars die polissen hebben samengesteld aan de hand van wensen van de student. Met een reisverzekering studenten ben je ervan verzekerd dat je niet gedekt bent voor zaken waar je helemaal niets aan hebt en alleen de kosten verhogen.

Net als bij de reguliere reisverzekering zal een studenten reisverzekering schade vergoeden die wordt opgelopen tijdens de reis of vakantie. Maar niet alleen de vakantie, ook schade tijdens je stage of studie in het buitenland is gedekt.

Reisverzekering studenten, voor een langere tijd in het buitenland

Ga je als student voor een langere tijd naar het buitenland voor bijvoorbeeld je studie of een mooie reis backpacken? Een goede reisverzekering studenten is hierbij essentieel, je bent immers wat langer weg waardoor calamiteiten een grote kans van bestaan krijgen. Maar let goed op, ga je voor een langere tijd weg? De reguliere reis verzekering biedt in de meeste gevallen geen dekking voor reizen waar je bijvoorbeeld voor 180 dagen weg bent. Je kunt in dit geval kiezen voor de zogenaamde globetrotter reisverzekering.

Studenten reisverzekering tips

Er bestaan een aantal handige studenten reisverzekering tips. Deze bestaan uit een aantal aandachtspunten. Mis deze tips niet!

 1. Stel jezelf de vraag welke zaken je wilt dekken zodat je verzekerd bent tijdens je reis. Je kunt namelijk na de basisdekking ook voor aanvullende dekkingen kiezen.
 2. Zorg dat je alle aankoopbewijzen van spullen die je meeneemt goed bewaard. Wil je schade claimen dan wil de verzekeraar graag de waarde van deze spullen weten.
 3. Voor een goede reisverzekering studenten is het van belang dat je de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders naast elkaar legt en goed doorleest een daarna nog eventueel met elkaar vergelijkt.
 4. Heb je te maken gehad met diefstal van je spullen op vakantie? Vergeet niet om aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Verzekeraars kunnen namelijk naar een bewijs van aangifte vragen wanneer je je gestolen spullen wil declareren.

Reisverzekering Europa

Je zult wellicht afvragen of de door jouw gekozen reisverzekering overal in Europa geldig is. Een goede vraag. We hebben hieronder de landen opgesomd waar de dekkingen van kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen van kracht zijn. Ook wel de Europadekking genoemd:

Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België, Bosnië, Bulgarije, Canarische eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Schotland, Servië / Montenegro, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tadzjikistan, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Reisverzekering buiten Europa

Een reisverzekering buiten Europa, er zijn een aantal landen waar de dekking van de reisverzekering niet van kracht is. Dit zijn voornamelijk landen die niet tot Europa behoren. Deze dekking wordt niet geboden doordat in deze landen het risico voor de verzekeraar te groot is. Hieronder hebben we de reisverzekering buiten Europa zonder dekking voor je opgesomd:

Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië.

Houd er rekening mee dat deze regeling van kracht is op de meeste reisverzekeringen in Nederland. Toch kan het voorkomen dat er verzekeraars zijn die meerdere landen buitensluiten. Voor meer duidelijkheid raden we het je aan om de voorwaarden van de reisverzekeraar goed door te lezen om erachter te komen of je bent gedekt tegen eventuele schade op reis.

Beste reisverzekering

Ben je op zoek naar de beste reisverzekering dan snappen wij dit heel goed. Je wilt natuurlijk profiteren van de beste doorlopende reisverzekering die dan ook het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Natuurlijk kun je ook op zoek zijn naar de beste kortlopende reisverzekering. Er zijn een aantal instanties die onderzoek doen naar beste en goede reisverzekering. Ze kijken hiervoor goed naar de dekking, voorwaarden en prijzen van de verzekeringen.

Vandaag de dag is de beste doorlopende reisverzekering het meest gekozen type reisverzekering. Er zijn dan ook steeds minder aanbieders die kortlopende reisverzekeringen aanbieden.

Beste doorlopende reisverzekering

Elk jaar worden er nieuwe testen uitgevoerd om te onderzoeken welke aanbieder over de beste reisverzekering beschikt. Alle aanbieders worden onderworpen aan een test waarbij de polisvoorwaarden op de voorgrond staan. De testresultaten resulteren in een oordeel over de kwaliteit van de voorwaarden en de compleetheid van de dekking. Hierin staat de prijs dus niet voorop waardoor het weinig tot niets zegt over de premie van de desbetreffende beste reisverzekering. De beste reisverzekering 2018 en de beste reisverzekering 2019 zijn ook op deze manier getoetst.

De premie van de beste kortlopende reisverzekering en beste doorlopende reisverzekering zijn namelijk afhankelijk van je eigen wensen en de persoonlijke situatie waarin je je bevindt. De premie kan voor de een dus veel lager liggen dan voor de ander. Een goede reisverzekering laat zich kenmerken door een complete dekking en een hoge kwaliteit van de voorwaarden. Het liefst natuurlijk voor een voordelige premie.

Beste reisverzekering: ANWB Compleet & Unigarant Uitgebreid

Uit de test is voortgekomen dat de pakketten ANWB Compleet en Unigarant Uitgebreid het beste scoren. Ze behalen allebei een 7,6. Dat er 2 verschillende reisverzekeringen uit de test als beste naar voren komen is niet gek. Unigarant is namelijk een dochteronderneming van de ANWB. Beide verzekeringen beschikken over dezelfde voorwaarden. Het enigste verschil is dat je voor de Unigarant Uitgebreid reisverzekering een hogere premie betaald.

 1. ANWB Compleet (7,6)
 2. Unigarant Uitgebreid (7,6)
 3. nowGo Plus (6,8)
 4. nowGo Europa (6,3)

Maar waarom zijn deze aanbieders dan zo goed? In 2020 heeft de aanbieder flink wat verbeteringen doorgevoerd in verhouding met vorig jaar. Moet je reizen voor een studie of ga je vrijwilligers werk doen in een Europees land dan is eventuele schade op deze reizen standaard meeverzekerd. Ook de dekking voor bagage heeft enorme verbeteringen ondergaan. De maximale bedragen voor schade aan bagage zijn namelijk omhoog gegaan.

Ook voor een goedkope reisverzekering kun je voortaan bij de ANWB terecht. Er is namelijk een nieuw pakket geïntroduceerd. De ANWB Compact reisverzekering is goedkoop en laat zich kenmerken door een uitgeklede dekking. Wel even goed om te weten dat je deze alleen telefonisch of in een fysiek verkooppunt kan verkrijgen.

Goede reisverzekering vergelijken

Wil jij een goede reisverzekering vergelijken? Dan ben je op de goede plek. Je kunt bij Vergelijk-Gratis 100% alle aanbieders van reisverzekeringen vergelijken. We beschikken over een vergelijker waarbij je een persoonlijk aanbod ontvangt. Vergelijk reisverzekering om verzekerd te zijn van een goede reisverzekering die het best bij je persoonlijke situatie past.

De persoonlijke situatie is essentieel voor het berekenen van de premie. Dit is dan ook de rede dat een goede reisverzekering niet voor iedereen als goed kan worden weg gezet. Het kan dan ook voorkomen dat de beste reisverzekering voor persoon A ook nog eens goedkoop is en beschikt over de beste dekking en voorwaarden maar voor Persoon B wel over de beste dekking en voorwaarden maar een zeer hoge premie heeft.

Reisverzekering vergelijken is heel eenvoudig

De reisverzekering vergelijken, het is erg gemakkelijk en snel geregeld. Wij zullen je helpen met de zoektocht om een goede reisverzekering afsluiten. Het grootste deel van de Nederlandse huishoudens beschikt over een doorlopende reisverzekering. Steeds meer mensen kiezen jaarlijks voor het indekken van calamiteiten die kunnen voorkomen tijdens een gezellige vakantie.

Tijdens vergelijk reisverzekering is het essentieel om je persoonlijke situatie goed te beschrijven in de vergelijker, daarnaast krijg je de keuze om uit alle mogelijke dekkingen te kiezen. Op Vergelijk-gratis.nl maak je een reisverzekering vergelijk tussen alle aanbieders in Nederland. Er wordt sterk rekening gehouden met je persoonlijke situatie en wensen die je hierbij hebt. Heb je een goede aanbieder gevonden? Dan kun je bij ons direct een reisverzekering afsluiten of overstappen naar een andere reis verzekering. Allemaal zo geregeld!

Factoren tijdens reisverzekering vergelijk

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij reisverzekering vergelijk. Met deze factoren zal de verzekeraar rekening houden bij de opbouw van de maandelijkse premie. Hieronder een lijstje van de zaken waar ze sterk op zullen letten:

 • Je leeftijd
 • Het dekkingsgebied waarin je verzekerd wilt zijn
 • De maximale reisduur
 • Keuze voor bagage dekking tot een maximaal bedrag (€ 1.000 t/m € 7.500)
 • Keuze voor geld dekking tot een maximaal bedrag (€ 50 t/m € 750)
 • Keuze voor een annuleringsverzekering (€ 700 t/m € 2.500)
 • Keuze voor duiken dekking tot een maximaal bedrag (€ 500 t/m € 5.000)
 • Keuze voor wintersportdekking (wel of niet)
 • Keuze voor gevaarlijke sporten dekking (wel of niet)
 • Keuze voor aanvullende ziektekosten dekking (wel of niet)
 • Keuze voor ongevallen in het buitenland dekking (wel of niet)
 • Keuze voor autopech dekking (wel of niet)
 • Keuze voor zakelijk op reis dekking (wel of niet)
 • Keuze voor repatriëring dekking (wel of niet)
 • Keuze voor vervangend vervoer dekking (wel of niet)

Aan de hand van deze punten zal er een aanbod verschijnen die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Vanuit hier zal er een premie berekend worden. Wil je de beste passende reisverzekering afsluiten dan wordt het sterk aangeraden om deze factoren naar jouw wensen in te vullen. Zo kom je niet voor verassingen te staan bij een eventuele claim. De verzekeraar maakt namelijk een risicoplaatje of inschatting waar een maandelijkse of eenmalige premie tegenover wordt gesteld.

Inhoud