Gemakkelijk reisverzekering vergelijken zonder gedoe?

In een paar klikken alle aanbieders vergelijken
Ik wil vergelijkenMeer informatie

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Lees reviews over alle online aanbieders

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Begin hier met vergelijken van uw reisverzekering

Reisverzekering vergelijken is heel eenvoudig

Iedereen is wel eens een keer op vakantie geweest en heeft daarbij wel is meegemaakt dat ze bij thuiskomt spullen niet meer aantroffen, waar is die dure merk zonnebril nou toch en waar hebben we die Nintendo DS toch opgeborgen?

Erg vervelend en niks aan te doen, tenzij je een reisverzekering hebt afgesloten. Alle kosten en schade die worden veroorzaakt tijdens jouw vakantieperiode worden volledig vergoed.

Ben je in alle landen verzekerd met een reisverzekering?

Ben altijd goed op de hoogte van welke soort reisverzekering u afsluit. Een wereld dekking of toch een Europa dekking. De namen zeggen het eigenlijk al voor, blijft u binnen Europa dan zit u goed met een Europa dekking, gaat u bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika dan moet u de keuze maken voor een wereld dekking.

Verplicht of niet?

Het is Nederland niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, veel mensen in Nederland kiezen hier wel voor. Ze willen volledig zorgeloos op vakantie en willen zich niet druk maken.

Overigens moet je ook goed nadenken over de activiteiten die u wilt gaan ondernemen tijdens de vakantie. Gaat u activiteiten ondernemen die een hoog risico met zich teweegbrengen dan is het wellicht zeer verstandig om een reisverzekering af te sluiten

Top 5 verzekeringsaanbiedingen

Reisverzekering aanbieder reviews

Reisverzekering informatie

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoed de materiële schade die je bent opgelopen tijdens je vakantie of reis. Dit kan schade aan je bagage zijn maar bijvoorbeeld ook letselschade. Is het zo dat je zonnebril kapot is gegaan in het vliegtuig of heb je hoofd gestoten tijdens je vakantie dan wordt de eventuele schade die hier uit voorkomt vergoed.

Veel mensen in Nederland kiezen ervoor om verzekerd op vakantie te gaan, je weet immers vaak niet goed wat de kosten zijn in het buitenland van bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek en dan hebben we nog niet gesproken over de kwaliteit van deze diensten. Echt zorgeloos op vakantie met een reisverzekering.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Ga je veel op reis dan is een reisverzekering zeker aan te raden. Ga voor jezelf te raden wat jij belangrijk vindt dat er verzekerd moet zijn. Je kunt in principe alles voor je reis verzekeren, wij zien in de praktijk dat je jezelf echt niet voor alles hoeft te verzekeren.

Hoe vaak ga je en wat doe je?

Wanneer je maar af en toe op vakantie of reis gaat dan is het verstandig om in te schatten hoe groot de kans is dat u in het desbtreffende land een ziekenhuisbezoek moet plegen. Let ook goed op de activiteiten die u in het buitenland gaat ondernemen, mountainbiken in het gebergte bijvoorbeeld, een extra vergroot risico op (letsel) schade.

De kosten in het buitenland bij letselschade

Zoals al eerder benoemd zijn de kosten van ziekenhuisopnames in het buitenland niet altijd overzichtelijk. Het is in sommige landen zelfs zo dat u eerst moet betalen voordat u uberhaupt behandeld gaat worden. 

Check altijd van tevoren in welke situatie u terecht komt wanneer u letselschade oploopt, u wilt immers toch weer heelhuids thuis komen nemen wij aan.

Wat zijn de verschillen en waar moet je opletten?

Er zijn veel verschillen bij reisverzekeringen, we hebben voor het gemak een overzicht gemaakt waar je op kunt letten. Je kunt voor extra informatie ook altijd terecht bij je verzekeraar.

De premie

De premie is het bedrag wat je betaalt voor de verzekering, dit kan oplopen tot €25 per maand. Iedere verzekeraar op de markt biedt verschillende premies, van hoog tot laag.

Kijk dus goed naar uw eigen wensen en lees de voorwaarden goed door, past de verzekering bij jou? Vergelijk vervolgens op de prijs en kijk welke aanbieder het best bij jou en je vakantie past. 

De voorwaarden

In de voorwaarden vind je alle regels die de verzekeraar hanteert, wat is het maximale bedrag wat ze uitkeren en tot welke leeftijd zijn de kinderen meeverzekerd?

Alle personen die zijn meeverzekerd moeten aan de polisvoorwaarden voldoen om recht te hebben op de vergoeding die uitgekeerd wordt bij eventuele schade. De voorwaarden zijn essentieel en lees ze hierom dus ook goed door. 

Het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat jezelf betaalt bij het claimen van een schade. Het eigen risico is door verzekeraars ingesteld om nonchalant gedrag van verzekerden te remmen. 

Het is vaak een standaard bedrag wat je betaalt. Check altijd hoe hoog het eigen risico is, zo weet je of het uiteindelijk wel rendabel is om uw schade te claimen.

In welke landen moet je verzekering gelden?

Ga je binnen Europa op vakantie dan volstaat Europadekking. Ga je buiten Europa dan heb je de Wereld dekking nodig. Let hier goed op, heb je Europadekking en heb je schade opgelopen in Amerika? Dan zijn de kosten niet gedekt. Heb je een Wereld dekking dan ben je uiteraard ook in Europa verzekerd.

Wat heb ik aan een annuleringsverzekering?

Als je op vakantie gaat is het verstandig naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. De verzekering vergoed namelijk de kosten die je veroorzaakt bij het annuleren van de reis.

Aan deze verzekering zitten wel wat voorwaarden verbonden. U moet deze verzekering binnen 7 dagen na het boeken afgesloten hebben en er moet een geldige reden zijn voor de annulering

Wanneer gaat de dekking precies in?

Zodra de vakantie begint is je dekking van kracht. Maar wanneer gaat de vakantie precies van start? Je vakantie start zodra je het huis hebt verlaten. Staan je spullen in de gang en er gebeurt dan iets mee dan is de bagage niet gedekt.

Loop je deur uit en laat je buiten de deur je koffer vallen dan wordt de schade aan je koffer vergoedt. Uiteraard is letselschade buiten de deur ook vergoedt. Struikel je in het vliegtuig en je breekt je enkel dan ben je daar ook voor verzekerd.

Moet ik een kortlopende reisverzekering of doorlopende verzekering kiezen?

Als je niet vaker dan twee keer per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om te kijken naar een kortlopende reisverzekering. Deze verzekering wordt soms onder andere namen genoemd zoals dagreis verzekering of aflopende reisverzekering.

Ga je meer dan twee keer per jaar op vakantie, dan is de de doorlopende verzekering de beste keuze. Ga je meer dan vier keer per jaar een weekend weg dan is ook een doorlopende reisverzekering de beste keuze.

Het fijne van een doorlopende reisverzekering is dat je niks meer hoeft te doen. Met een kortlopende reisverzekering moet je steeds opnieuw de verzekering afsluiten.

Tot wanneer kun je een annuleringsverzekering afsluiten?

Er is hier geen standaard regel voor. Over het algemeen ligt de termijn tussen de 7 en 14 dagen na het boeken. Ga altijd uit van 7 dan ben je nooit te laat. Ben je te laat met het regelen van een annuleringsverzekering? Neem dan contact met je verzekeraar om te kijken of jullie samen iets kunnen regelen.

Hoe bepaalt de verzekeraar de waarde van geclaimde spullen?

Is de bagage niet ouder dan 1 jaar dan krijg je de nieuwwaarde terug, Is de koffer ouder dan 1 jaar dan wordt er dagwaarde gehanteerd.

Sommige producten zoals elektrische apparaten hebben een afwijkende waarde in plaats van de dagwaarde.

Informeer eventueel ben je verzekeraar wat de dagwaarde voor jouw spullen zijn. Voor de exacte dagwaarde of meer informatie over het uitkeren van de nieuwwaarde kun je terecht bij je verzekeraar.

Navigatie

Home

Internet - TV - Bellen

Verzekeringen

Auto

Reizen

Telefonie

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5