Rechtsbijstandverzekering, nemen of toch maar niet? Lees het in onze actuele informatiegids!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Veel Nederlanders kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, hij is niet verplicht zoals de basis zorgverzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen de kosten die een juridisch proces teweegbrengt.

Geen verplichte verzekering, wel handig

Denk niet meteen aan gevulde recht zalen met meerdere rechter, in de meeste gevallen draait het om simpel advies of de verzekering fungeert als contactpersoon met de andere verzekeraar waar de claim vandaan komt. Ga bij jezelf na of jij vaak in akkefietjes beland of af en toe een beetje onhandig bent, sluit jij de rechtsbijstandverzekering af of laat jij ‘m dit jaar schieten.

Wat kost een juridisch proces?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn van rechtszaken en andere juridische processen. Wij kunnen u vertellen, deze kosten liggen hoog, en dan ook echt hoog. Een advocaat in de hand nemen kost enorm veel geld vanwege het hoge uurtarief en de rechtszaak op zichzelf is al een hele kostenpost.

Het is bovendien zo dat de verliezer de kosten van de winnaar betaalt, denk nog eens goed na over het hebben van een rechtsbijstandverzekering. We spreken hier over kosten die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Wanneer je dit veel meemaakt is het natuurlijk logisch dat u uzelf laat dekken door een rechtsbijstandverzekering.

Hoe groot is de kans op een juridisch proces?

De kans op een rechtszaak is niet heel groot, het merendeel van de Nederlanders zal de rechtbank nooit in zijn leven tegenkomen. Tevens is het zo dat zaken vaak al eerder opgelost worden, de rechter is hier niet per se voor nodig. Hier zal je dus de afweging kunnen maken om geen rechtsbijstandverzekering te nemen, het is immers een dure maandelijkse premie.

Een aandachtspunt is wel dat je bij een geschil vaak een advocaat in de hand neemt, de rechter komt hier dan niet perse aan te pas maar het uurtarief van de advocaat moet natuurlijk wel betaald worden. in verhouding met de uurtarieven vallen de premies reuze mee. Wanneer je kiest voor een rechtsbijstandverzekering zul je een advocaat ontvangen vanuit de verzekeraar, kosteloos. Toch wat meer lezen over de kosten van een rechtsbijstandverzekering? Klik dan op de link.

Rechtsbijstand is wellicht toch wel handig

Zoals al eerder vermeld moet je bij rechtsbijstand niet alleen maar denken aan drukke en tijdrekkende rechtszaken. Je kunt ook gewoon advies inwinnen bij de advocaat van je verzekeraar. Zeer aan te raden bij conflicten die eventueel in de toekomst kunnen plaatsvinden. Het biedt enorm veel zekerheid en rust, u hebt toch iemand achter u staan die speciaal geschoold is voor het recht en precies weet waar jij aan toe bent. We raden dan ook altijd om een rechtsbijstandverzekering vergelijken in overweging te nemen en dit kan gemakkelijk op vergelijk gratis.

Wij, als team raden het wel aan om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Denk eens aan krassen op uw auto door een auto ongeluk, u zult er maar niet uitkomen met de verweerder, dan heb je een probleem. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Geen zorgen, de advocaat gaat het voor je regelen. Direct verzekeringen vergelijken? Klik dan op de button.

Inhoud