Otto is begonnen in 1949 begonnen met 28 paar schoenen te verkopen, als postorderbedrijf. Postorder bedrijven zijn een grote hit na de oorlog en er is veel vraag naar. Al snel breidt Otto verder uit en inmiddels is Otto te vinden in meer dan 30 landen en met wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers. 

Otto is een online warenhuis waar je werkelijk alles kunt vinden en aankopen. Otto is de online shop voor kleding, schoenen, meubels, elektronica en huishoudelijke apparaten. Ze hebben het waarborg thuiswinkel certificaat. Zo weet je dat je bij Otto veilig je aankopen kan doen. Otto gaat secuur, veilig en vertrouwd met jouw gegevens om. Ze werken nauw samen met de politie via project No More Leaks. De politie speurt hierbij continu naar gelekte inloggegevens. Als er verdachte activiteit wordt geconstateerd wordt het wachtwoord reset.

Otto en duurzaamheid

Otto is zich bewust dat grondstoffen niet onuitputtelijk zijn en maakt hierom gebruik van materialen zoals FSC-hout en duurzaam katoen voor hun eigen gelicentieerde merken. In 2025 willen ze dat 100% van hun eigen gelicentieerde merkartikelen FSC gecertificeerd zijn. 
Bij het inpakken van jouw bestelling is het onmogelijk om geen verpakking te gebruiken maar het doel is om de hoeveelheid materialen te verminderen en meer te gaan doen met recyclen. 
In de webshop van Otto vind je veel producten die met het label duurzaam zijn aangemerkt. Om als duurzaam bestempeld te worden dienen deze producten aan een aantal criteria te voldoen. 
Lees meer over Otto en hun duurzaamheid op hun website. 

Otto kortingscodes en acties

Elke week zijn er weer veel nieuwe acties te vinden bij Otto. Zo kun je jouw favoriete producten met korting bij Otto kopen.

Bij het inschrijven op de nieuwsbrief van de Otto ontvang je af en toe ook nog een Otto kortingscode om te besteden in de winkel of in de webshop. Met de Otto black friday acties scoor je je spullen nog goedkoper! Dat is nog eens leuk inkopen doen.

(Telefonische) openingstijden Otto

De Otto openingstijden van de webwinkel zijn onbeperkt. Je kunt op elk moment van de dag jouw bestelling plaatsen. Op de website van de Otto lees je meer over onder andere de levertijd. Een bestelling die wordt gedaan op zaterdag zal misschien een iets langere verwerkingstijd hebben dan een bestelling doordeweeks. 

Op de website van de Otto vind je tevens de telefonische openingstijden om in contact te komen met de Otto klantenservice. Zij kunnen jou helpen met al jouw vragen. 

Otto retourneren

Je kunt je aankoop van de Otto retour sturen binnen 14 dagen na aankoopdatum. Dit is een wettelijk vastgestelde termijn. Winkels hanteren vaak een 30 dagen retour periode, dit staat dan aangegeven op hun website of op de aankoopbon. Wil je jouw bestelling van de Otto retourneren, lees dan goed de retour instructies door die je vindt bij jouw bestelling.

Heb je vragen over jouw bestelling neem dan contact op met de klantenservice van Otto.

Otto klantenservice: bellen en mailen

Er zijn diverse manieren om in contact te komen met de klantenservice van Otto. Voor de contactgegevens ga je naar hun eigen website, hier lees je ook meer over de wijze waarop je in contact kunt komen met ze. 

Wanneer je interesse hebt om te werken bij Otto adviseren we je om ook contact op te nemen met de Otto klantenservice. Zij kunnen jou van alle benodigde informatie voorzien.