Gemakkelijk mobiel abonnement vergelijken zonder gedoe

Mobiel abonnement vergelijken en beschikken over de beste deal in 2023? Het is nu mogelijk. Pak nu je voordeel en bekijk alle aanbieders in Nederland.

Mobiele abonnement vergelijken, waarom?

Voor veel mensen is de zoektocht naar een mobiel abonnement vaak een tijdrovende klus. Echter is dit vandaag de dag allang niet meer nodig. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor mobiele abonnementen vergelijken. Middels onze vergelijker kun je makkelijk en snel aanbieders van telefoon abonnement vergelijken. We zullen je uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat.

Een groot voordeel van een telefoon met abonnement is dat je een gloednieuw toestel ontvangt. Bereikbaar zijn wordt steeds belangrijker waardoor een goed werkend mobiele telefoon abonnement essentieel is. Echter worden de bijbehorende telefoons steeds duurder in de aanschaf en lopen de prijzen per merk ontzettend uiteen. En dan hebben we het nog niet gehad over de prijsverschillen onder de aanbieders. Het is dan ook meer dan slim om te kiezen voor mobiel abonnement vergelijken. Ook als je gewoon een losse telefoon hebt gekocht.

Telefoon abonnement vergelijken, hoe werkt het precies?

Zoals we al zeiden is telefoon abonnement vergelijken vandaag de dag niet meer zo moeilijk. Desalniettemin zullen we het je even uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat. Allereerst kun je de keuze maken voor het type en merk telefoon welke je graag zou willen ontvangen bij je nieuwe abonnement. Je kunt wel kiezen uit 24 verschillende merken, vrijwel iedere toestel is aanwezig.

Nadat je de keuze voor een smartphone hebt gemaakt is de inhoud van het telefoonabonnement aan bod. Hierbij zijn je data en minuten het allerbelangrijkste. We raden het je aan om even te kijken naar je huidige mobiel abonnement. Over hoeveel belminuten en data beschik je op het moment? Jij weet zelf natuurlijk het beste of je verbruik naar boven of naar beneden gesteld kan worden.

Het is goed om te weten dat je met een mobiele telefoon abonnement vaak bij het afsluiten een éénmalig bedrag moet betalen. Veel mensen willen deze kostenpost zo laag mogelijk houden. Je hebt bij ons dan ook de keuze om tijdens telefoon abonnement vergelijken een gewenst éénmalig bedrag in te vullen. Daarnaast kun je bij ons natuurlijk filteren op de hoogte van de maandkosten. Hierdoor ontvang jij een abonnement telefoon welke perfect bij je persoonlijke situatie past. Tevens bespaar je ook nog is ontzettend veel omdat je alle aanbieders tegen elkaar afweegt.

Maar hier houdt het niet op, je kunt je aanbod namelijk nog verder personaliseren. Zit je momenteel goed bij je huidige provider en wil je eigenlijk het liefste verlengen? Dan is dit ook mogelijk via ons. Natuurlijk mogen we de contractduur van een mobiel abonnement niet vergeten.

Veel mensen ervaren bij het kiezen van een 2-jarig contract de lasten van een op een gegeven moment verouderde telefoon. Steeds meer consumenten kiezen dan ook voor een 1 jarige contractduur of minder.

Als laatste kun je bij ons filteren op de kwaliteit van je data. Hierbij kun je deze keuze maken uit 3G of 4G. Wanneer 5G landelijk wordt uitgerold zal deze kwaliteit er ongetwijfeld bijkomen. Goed om te weten is dat je voortaan een zeer goedkoop 3G mobiel abonnement af kunt sluiten. Altijd over de goedkoopste deal beschikken? Kies ten allen tijden voor mobiel abonnement vergelijken en ga ervandoor met de beste en voordeligste deal.

Overstappen telefoon abonnement

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om over te stappen naar een andere telefoonabonnement. Dit ligt eraan. Je zult moeten kijken naar de contractduur van je huidige mobiele telefoon abonnement. Je kunt voortaan namelijk ook kiezen voor een zogenaamde variabel contract. Dit wordt ook wel een abonnement mobiel voor onbepaalde looptijd genoemd.

Je beschikt met dit type contract niet over een einddatum waardoor het mogelijk is om op elk moment kosteloos de overstap te maken naar een beter of goedkoop mobiel abonnement. In onze vergelijker kun je aangeven welke contractduur je graag zou willen aangaan. Houd er echter wel rekening mee dat de keuze voor een variabel telefoonabonnement vaak hoger liggen dan een contract van 1 of 2 jaar.

Mobiele abonnementen vergelijken loont altijd

Het kan natuurlijk voorkomen dat je al een aantal jaren verbonden bent aan dezelfde mobiele telefonie provider. Dit is geen ramp en komt nog relatief veel voor. Dit heeft ook te maken met het feit dat mensen denken dat een overstap veel rompslomp oplevert. Echter is dit niet het geval.

Vaak beschikken deze mensen over een perfect passend mobiele telefoon abonnement en hebben niets te klagen. Toch raden wij het je aan om eens een poging te wagen, mobiele abonnementen vergelijken loont namelijk vrijwel altijd.

Loyale klanten zullen al snel merken dat ze bij andere mobiele telefonie providers flink wat geld kunnen besparen. Daarbij ontvangen ze in de meeste gevallen ook nog eens een breder bel- en data pakket. Het komt dan ook al snel voor dat je teveel betaald voor je huidige telefoon abonnement. Daarnaast lopen deze mensen meerdere malen per jaar interessante aanbiedingen mis. Ook deze zul je terugvinden tijdens mobiele abonnementen vergelijken.

Welk telefoonabonnement past het beste bij mij?

Welk telefoonabonnement past het beste bij je persoonlijke situatie? Een goede vraag waar we je gedeeltelijk mee kunnen helpen. Voordat je begint met mobiel abonnement vergelijken is het allereerst verstandig om je eigen wensen in kaart te brengen. Stel jezelf vragen als:

  • Wat is mijn huidige verbruik?
  • Heb ik maandelijkse genoeg data en belminuten?
  • Gebruik ik meer van mijn belminuten of data?
  • Hoeveel minuten bel ik ongeveer per maand?

Wanneer je deze vragen goed voor jezelf beantwoord heb je een goede uitgangsituatie. Je weet nu namelijk op je op zoek moet naar een breder of smaller telefoonabonnement.

Verbruik huidige telefoon abbonement

In de vragen hierboven heb je het verbruik wellicht al zien staan. Het is een van de belangrijkste aspecten waar je goed op moet letten tijdens telefoonabonnement vergelijken. Om je huidig verbruik in kaart te brengen kun je beste even je betaalde rekening tevoorschijn halen.

De meeste mobiele telefonie providers beschikken over een mobiele app waarmee klanten alle belangrijke gegevens kunnen inzien. Ook hier zul je je rekeningen kunnen terugvinden. Hier staat precies op vermeld wat je maandelijks hebt verbruikt aan MB’s, belminuten of SMS.

Verbruik bij een nieuwe telefoon met abonnement

Je hebt je verbruik in kaart gebracht en kunt de keuze gaan maken voor een breder of smaller abonnement telefoon. Let echter goed op, je ontvangt een nieuw toestel welke wellicht meer verbruikt. We zullen het je uitleggen. Het kan natuurlijk zijn dat je wil overstappen naar een nieuwe provider na een 2 jarig aflopend contract. De meeste mensen beschikken op dat moment over een verouderd toestel.

Natuurlijk niks mis mee wanneer deze nog prima functioneert maar er bestaat een grote kans dat dit toestel minder data verbruikt. Een van de oorzaken hiervan is de overstap van 3G naar 4G. Het is dan ook verstandig om goed na te gaan of je nieuwe telefoonabonnement geen breder verbruik nodig heeft. Neem dit dan ook mee wanneer je kiest voor telefoonabonnement vergelijken.

Belminuten abonnement telefoon

Naast de data zijn voor veel mensen ook de belminuten erg belangrijk. Dit snappen wij goed want bellen is over het algemeen sneller dan bijvoorbeeld een whatsappje of sms’je. Het gezegde ‘een beller is sneller’ bestaat dan ook niet voor niets.

Steeds meer mensen maken bij hun nieuwe telefoonabonnement de keuze voor onbeperkt bellen. Dit is niet gek want de prijzen van deze dienst zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Dit is dan één van de redenen waarom het mogelijk is om na een 1 of 2 jarig contract tot honderden euro’s te besparen. Destijds beschikte je over een goede deal waarbij je bijvoorbeeld € 55,- betaalde voor onbeperkt bellen en 2GB data.

Wanneer je dit aanbod met het huidige aanbod vergelijkt ga je ten eerste minder betalen en ten tweede ontvang je hier een breder pakket met een hoger datalimiet en meer of onbeperkte belminuten voor terug. Mobiel abonnement vergelijken is dan ook een slimme keuze.

SMS binnen je mobiele telefoon abonnement

We gebruiken het nog maar vrij weinig maar het is toch handig om te benoemen. De oude vertrouwde SMS. Het heeft zijn glorie tijden en de eer is voornamelijk overgedragen aan Whatsapp welke over het internet verloopt. Niet gek natuurlijk want Whatsapp was kosteloos in vergelijking met de SMS.

Bij de meeste providers zul je voor een kleine prijs onbeperkt kunnen sms’en. Wanneer je de keuze maakt voor een onbeperkt bellen pakket zul je deze dienst er vaak gratis bij krijgen.

Internetsnelheid van je mobiel abonnement

Een ander aspect om goed rekening mee te houden is de internetsnelheid die je ontvangt bij je mobiel abonnement. Dit wordt ook wel de dekking genoemd. Waarom het zo belangrijk is om hier op te letten heeft te maken met het feit dat deze dekking kan verschillen per provider. Dit zul je ook terugzien tijdens mobiele abonnementen vergelijken.

In onze vergelijker kun je precies zien welk type dekking er wordt aangeboden. Zoals we in het stukje over vergelijken al hadden beschreven kun hier speciaal op filteren. Vrijwel alle aanbieders bieden een minimale dekking van 2G tot 4G. We zullen deze verschillende dekkingen even met je bespreken.

2G dekking, is dit voldoende voor mijn telefoon met abonnement?

Het kan zijn dat je nog nooit hebt gehoord van de 2G dekking. Vrijwel iedereen is namelijk gewend aan de een minimale internetsnelheid van 3G. Echter is de 2G verbinding essentieel voor de belverbinding. Iedere mobiele provider in Nederland beschikt over een landelijke 2G dekking. Je kunt dan ook overal in Nederland gebruik maken van de belverbinding. Je ontvangt deze dekking altijd en kunt hier dan ook niet speciaal op filteren tijdens telefoon abonnement vergelijken.

3G dekking, tegenwoordig de standaard

Over de 3G dekking zul je wellicht wat meer weten. Met deze dekking is het internet op smartphones gestart. In Nederland kun je er vanuit gaan dat ieder 3G dekking van de provider van hoogwaardige kwaliteit is. Er zit weinig tot geen verschil in de kwaliteit van 3G onder de aanbieders. Deze dekking is vandaag de dag dan ook gestandaardiseerd. Steeds meer mensen kiezen voor het pijlsnelle 4G.

4G dekking, de snelste

De 4G dekking bestaat nu een aantal jaar. Het werd geïntroduceerd in 2013 door de mobiele provider KPN. Iedereen was op slag verliefd en genoot van een pijlsnelle verbinding. Je kunt dan ook bij vrijwel iedere aanbieder van telefoon met abonnement een hoogwaardige 4G dekking verwachten. Echter zul je wel rekening houden met het feit dat locatie belangrijk is bij deze dekking.

Dekking mobiel abonnement providers

Hieronder hebben we dekking in percentages van de grootste mobiel abonnement providers voor je in een tabel gezet.

Goedkoop mobiel abonnement, waar vind ik deze?

Ben je op zoek naar een goedkoop mobiel abonnement? Een goede keus. Je wil natuurlijk zo min mogelijk betalen voor een zo goed mogelijk passende telefoon met abonnement. Echter is het lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: welke provider biedt het goedkoopste telefoon abonnement. Het hangt namelijk voor een groot deel af van je persoonlijke situatie en wensen.

Zo kun je jezelf voorstellen dat iemand met een onbeperkt bellen en data meer betaalt dan iemand die een veel minder breed abonnement mobiel neemt. Echter kunnen we je wel wat tips geven om de zoektocht naar een goedkoop telefoon abonnement bij te staan.

Kies voor de minder bekende/grote providers

Wanneer je wil profiteren van het goedkoopste telefoon abonnement zul je al snel uitkomen bij de minder grote providers in ons land. Denk hierbij aan Robin Mobile, Ben of Hollands Nieuwe. Zij bieden hoogwaardige kwaliteit voor een lagere prijs dan de grootmachten in de markt. Eigenlijk leveren ze vrijwel hetzelfde als deze grote providers. Het zijn namelijk dochterondernemingen welke zich specificeren op de doelgroep welke op zoek is naar een goedkoop mobiel abonnement.

Breng je eigen wensen in kaart

Het geen wat de kosten veroorzaakt is het verbruik van je data en belminuten. Om een goedkoop mobiel abonnement te vinden zul je moeten inleveren op beide facetten. Dit is niet erg wanneer je het ook niet gebruikt. Wanneer je maandelijks tekort komt ga je je hier zeker aan storen. Daarom raden wij het je aan om naar je eigen wensen en huidige verbruik te kijken.

Op je rekening kun je zien hoeveel je precies hebt verbruikt. Beschik je nu bijvoorbeeld over 2000 belminuten per maand maar zie je dat je er maar 500 gebruikt? Dan kun je zo al snel een tientje per maand besparen. Dat is al € 120,- op jaarbasis. Zo kun je ook naar je data kijken. Houd echter wel rekening dat een 4G dekking en een nieuwe smartphone een hoger verbruik kunnen hebben. Je kunt je telefoon abonnement vergelijken en de filters aanpassen. Zo zie je al snel waar je het goedkoopste telefoon abonnement kunt afnemen.

Kies niet voor de nieuwste telefoon met abonnement

Wanneer je op zoek bent naar het goedkoopste telefoon abonnement kun je veel besparen door niet voor het nieuwste model smartphone te kiezen. Het is natuurlijk logisch dat de maandelijkse kosten zullen gaan stijgen wanneer je voor een iPhone X of Samsung Galaxy S9 kiest. Daarentegen zullen de kosten gaan dalen wanneer je voor een iets ouder model smartphone kiest.

Houd er rekening mee dat je je smartphone afbetaalt gedurende de looptijd. De aanschafwaarde van het toestel zitten dan ook verwerkt in de maandelijkse kosten. Hier kan een éénmalig te betalen bedrag bijkomen. In de meeste gevallen wordt het éénmalige bedrag lager wanneer je voor een langere contractduur kiest. De aanschafwaarde wordt namelijk over een langere looptijd verspreid.

Houd tevens ook rekening met een inschrijving bij het BKR wanneer je de keuze maakt voor een nieuwe telefoonabonnement. Je gaat namelijk een lening voor het mobiele toestel aan met je provider. Het is slim om jezelf in te lezen over de gevolgen van deze inschrijving.

Een goedkoop abonnement laat zich kenmerken door de keuze voor een minder nieuw model van de merken HTC, Samsung, Apple en Huawei.

Goedkoop mobiel abonnement aanbieders

Een andere manier om je inzicht te geven in een aantal goedkoop mobiel abonnement is door middel van een tabel.  Echter moeten we deze invullen aan de hand van een standaardsituatie. Zoals we al zeiden hangt het sterk af van je eigen wensen. We zullen dus een keuze moeten maken voor een betreffend toestel. Zoals we hierboven al zeiden is de keuze voor een ouder model verstandig wanneer je over het goedkoopste telefoon abonnement wil beschikken.

We hebben gekozen voor de iPhone 7 32 GB met 3GB aan data en 200 belminuten. Hieronder hebben we de resultaten uitgewerkt in een tabel. Echter is de beste keuze mobiele abonnementen vergelijken zodat je een volledig persoonlijk aanbod ontvangt.

Uit welke telefoon abonnement providers kan ik kiezen?

Er zijn een hoop mobiele abonnement providers in Nederland welke haar diensten verlenen aan de consument. Ze zijn vrijwel allemaal verschillend, ook op het gebied van prijs. Je hebt aanbieders welke sim only, prepaid of mobiele abonnementen aanbieden. Ze kunnen het ook alle drie aanbieden. Tijdens mobiele abonnement vergelijken zul je het verschil duidelijk kunnen zien.

De telefoonabonnement prijsverschillen

Vandaag de dag bestaat er een groot aanbod aan abonnement met telefoon. Je hebt een goedkoop telefoon abonnement maar ook hele dure. Het lijkt ons dan ook erg lastig om zelf dit soort producten te verkopen. Echter kunnen wij je wel helpen met een onafhankelijke vergelijking tussen al deze mobiele abonnementen providers.

De concurrentie tussen de providers neemt eigenlijk alleen maar voordelen voor de consument met zich mee. Er wordt dan ook voornamelijk geconcurreerd op de prijs en het aanbod. T-Mobile, KPN en Vodafone nemen de strijd dan ook flink aan. Echter kun je in de meeste gevallen het goedkoopste telefoon abonnement bemachtigen bij een zogenaamde MVNO’s. Ook wel Mobiele Virtuele Netwerk Operators genoemd. We kunnen ons voorstellend dat je nog nooit hebt gehoord van dit begrip. Niet erg want we gaan het je hieronder uitleggen.

De MNVO mobiel abonnement providers

Grote kans dat je al weleens kennis hebt gemaakt met de providers Simpel en Simyo. Waarschijnlijk via een televisiereclame. Dit zijn voorbeelden van een MNVO. Maar wat doet een MNVO dan precies? Deze partijen bieden hun mobiel abonnement diensten aan op het netwerk van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Vrijwel alle partijen van dit soort zijn dochterondernemingen van Vodafone, T-Mobile en KPN. Deze richten zich voornamelijk op de prijs en kunnen daardoor een goedkoop telefoon abonnement aanbieden. Je bespaart flink wanneer je kiest voor MNVO mobiel abonnement vergelijken.

Inhoud