Mobiele telefoon vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Mobiele telefoon kopen of op zoek naar een mobiel abonnement of sim only? Je kunt door middel van vergelijken tot honderden euro’s besparen. Je bent bij ons dan ook op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van telefonie vergelijken op de belangrijkste factoren. Ontvang een persoonlijk aanbod en bespaar direct!

Hoe werkt mobiele telefoons vergelijken?

Mobiele telefoon vergelijken, hoe werkt dit dan eigenlijk? Om dit duidelijk te maken gaan we het hier uitgebreid over hebben, het is natuurlijk wel de bedoeling dat je uiteindelijk weet hoe een smartphone vergelijken in zijn werk gaat om tot de beste deal te komen.

Telefoons vergelijken is op deze pagina mogelijk, wat inhoudt dat je enkel een los toestel gaat vergelijken. In de vergelijker zul je dus alleen weergaves zien van een losse telefoon, hier zitten geen abonnementen aan verbonden. Een smartphone vergelijken is eigenlijk heel simpel, je kunt in de vergelijker namelijk specifiek kiezen welke smartphone je wilt vergelijken.

Wil je bijvoorbeeld een losse Samsung telefoon zoals de S10 vergelijken om erachter te komen waar je deze het goedkoopst kan aanschaffen? Vul dit in en de vergelijker gaat direct op zoek naar de beste deal. Op zoek naar een zakelijke oplossing? Bekijk dan eens de best business phone systems of 2020.

Nog niet besloten welke mobiele telefoon je wilt

Weet je nog niet precies welk los toestel of smartphone je precies als nieuwe telefoon wilt gaan gebruiken, dan kun je alsnog de beste deal voor jou vinden. Zo kun je links in de vergelijker met de filters aanpassen welke smartphones van aanbieders getoond moeten worden. Ben je bijvoorbeeld een voorstander van een Apple telefoon of Samsung? Klik deze dan aan en je krijgt direct elke losse telefoon van deze twee aanbieders getoond. Op deze manier kun je oriënteren en erachter komen welke smartphone het best bij je past.

Daarnaast kun je met de filters aanvinken welk soort besturingssysteem jouw nieuwe telefoon moet bevatten, ga je voor Android, iOS of toch Symbian? Verder kun je aangeven welke kleur je graag wilt en de opslagopties. Ben je bijvoorbeeld iemand die veel geheugen nodig heeft op zijn nieuwe smartphone voor fotografie of videos? Dan is een grote opslagcapaciteit wel op zijn plek en kun je dit aanvinken in de vergelijker.

Wat kun je met elkaar vergelijken?

Het is mogelijk om op verschillende aspecten te vergelijken. Echter is het belangrijkste waar je naar moet kijken toch echt de prijs als je enkel naar een losse telefoon of smartphone gaat kijken. Natuurlijk is het belangrijk om informatie op te doen over de mogelijkheden van de mobiele telefoon die je wilt gaan kopen, maar meestal weet je dit al als je uiteindelijk overgaat tot telefoon providers vergelijken.

Alle verschillende telefoon providers bieden namelijk dezelfde telefoon aan, wat betekent dat het voornamelijk over prijs gaat. We raden dan ook altijd aan om te kiezen voor goedkope telefoon aanbieders, de telefoon of smartphone die je  koopt verschilt namelijk niks van de ander.

Waarom smartphone vergelijken?

Misschien een vraag die je jezelf stelt is waarom zou ik kiezen voor smartphone vergelijken? Nou allereerst omdat dit je erg veel geld kan besparen. Je kunt namelijk specifiek een los toestel aanklikken om de prijzen van het toestel bij alle aanbieders met elkaar te vergelijken, zo ben je na mobiele telefoons vergelijken er zeker van dat je wegloopt met de beste deal.

Daarnaast krijg je een compleet overzicht van andere telefoons die beschikbaar zijn, ideaal als je nog niet precies weet wat je nieuwe telefoon gaat worden. Ook komt het vaak voor dat mensen met een idee gaan vergelijken en er tijdens het vergelijken achter komen dat ze toch beter voor een andere mobiele telefoon kunnen gaan door de prijs of specificaties.

Telefoon kopen

Wil je een mobiele telefoon kopen zonder abonnement? Dit kan bij vergelijk gratis, wij vergelijken alle losse toestellen met elkaar. Alles is mogelijk, wil je een goedkope losse telefoon kopen waarmee je simpelweg kunt bellen of sms’en of wil je liever een nieuwe telefoon kopen zoals de nieuwe iPhone X of Samsung Galaxy S10. Elk toestel dat wordt weergegeven kun je ook als los toestel kopen. 

 Voordat je een mobiele telefoon kopen overweegt is het slim om eerst de losse toestellen vergelijker te gebruiken, dit bespaart je namelijk erg veel geld en zorgt ervoor dat je niet bij de veel te dure aanbieder een smartphone aanschaft. Wil je dus een smartphone kopen, ga dan eerst een vergelijking maken om niet van een koude kermis thuis te komen. 

Waarom een losse telefoon kopen?

Ga je een nieuwe telefoon kopen? Tegenwoordig gaat dit er anders aan toe als voorheen, zo was het vroeger vaak veel te duur om een los toestel kopen te overwegen. Telefoons en smartphones waren eerst zo duur dat het vrijwel onmogelijk was om er eentje te hebben zonder dat hierbij een abonnement verbonden was. De telefoon providers en telefoon aanbieders hebben zich beseft dat een los toestel aanschaffen te duur was voor de gemiddelde consument waardoor je voortaan een mobiele telefoon kopen al kunt doen voor onder de €100. 

Echter zijn er meerdere redenen waarom het voordelig kan zijn om te kijken naar een losse telefoon kopen. Zo is het voortaan vaak bij mobiele abonnementen dat je maandelijks een extra bedrag moet betalen voor het ‘gratis’ toestel wat je bij het abonnement krijgt. Eigenlijk ben je in dat geval dus elke maand het gratis toestel beetje bij beetje aan het afbetalen. Als je vervolgens deze extra kosten aan het einde van de looptijd bij elkaar optelt dan zie je al gauw dat je een stuk goedkoper uit was bij een telefoon kopen zonder abonnement. 

Verder heb je met een mobiele telefoon zonder abonnement een stuk meer vrijheid als dat je zou hebben als je verbonden zat aan een abonnement. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen welke bundels je neemt of je neemt simpelweg gewoon een sim only abonnement. Wanneer je een losse smartphone kopen overweegt kun je dus zelf volledig bepalen wat jij met je mobiele telefoon wilt doen. 

Beste smartphone

Je bent dus op zoek naar een telefoon, maar dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de beste mobiele telefoon uitzoekt uit het brede assortiment. Ook wij weten dat er erg veel telefoons op de markt zijn op het moment, waardoor het soms lijkt alsof je aan het zoeken bent naar naald in een hooiberg.

Vrijwel iedere week of maand hoor je wel weer dat er een nieuw toestel wordt gelanceerd door een van de aanbieders. Om het vinden van de beste telefoon nog wat eenvoudiger te maken hebben we een aparte pagina gemaakt met daarop de top 10 beste mobiele telefoon.

Welk bedrag je wilt betalen voor de beste smartphone hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan voor een van de nieuwe smartphones van Samsung of Apple, maar net zo goed voor een model wat weer wat ouder is.

Vaak zijn de beste smartphone 2018 nog steeds van goede kwaliteit en is het niet per se nodig om voor een duur nieuw toestel zoals de iPhone X te kiezen, zo heb je toch een goede smartphone en betaal je niet teveel. Het kan zijn dat je specifiek op zoek bent naar de beste smartphone onder 200 euro, dan raden we je aan om te kijken naar de top 10 goedkope smartphones.

Beste smartphone prijs kwaliteit verhouding, hoe zit dit?

Als je bezig bent met het zoeken naar de beste telefoon provider met de beste mobiele telefoon, dan is het belangrijk om de prijs/kwaliteit verhouding in de gaten te houden. Om dit te kunnen doen is het van belang om jezelf een vraag te stellen. Ga je het nieuwe toestel los kopen of kies je ervoor om een telefoon te kiezen met daarbij een abonnement. Vaak is het goedkoper om een losse telefoon aan te schaffen met vervolgens daarbij een sim only abonnement.

Goedkope smartphone

Ben je op het moment op zoek naar een goedkope telefoon of goedkope smartphone? Wij snappen dit en vanaf hier hoef je niet meer verder te zoeken.Tegenwoordig zijn er tal van goedkope mobiele telefoons die beschikken over genoeg functionaliteiten en niet veel geld kosten, hierdoor ben je niet meer verplicht om te kiezen voor een dure smartphone om gebruik te kunnen maken van een kwalitatieve smartphone. Nu is het alleen nog zaak om de beste goedkope smartphone te vinden. 

Je kunt voortaan beschikken over een goedkope mobiele telefoon, voor ieder is er wat wils. Wel zit er nog steeds best wat verschil in de prijzen van goedkope telefoons. Maar welke telefoons vallen dan precies onder de categorie goedkope smartphone?

Om je hierbij te helpen hebben we een top 10 gemaakt van de goedkoopste mobiele telefoons. Vervolgens is het de bedoeling dat je gaat beslissen of je gaat voor een goedkope smartphone zonder abonnement of een mobiel abonnement. Allemaal belangrijk om mee te nemen als een goedkope smartphone kopen overweegt. 

Goedkoopste smartphones vergelijken

Als je op zoek bent naar de goedkoopste smartphone dan is een ding erg belangrijk en dat is de prijs van het toestel. Je hebt verschillende merken die goedkope telefoons aanbieden met allemaal hun eigen prijzen, hoeveel jij voor een goedkope telefoon wilt betalen hangt sterk af van jouw persoonlijke wensen en eisen, ook is de keuze om te gaan voor een abonnement of los toestel een belangrijke factor. Tijdens het vergelijken van goedkope smartphones kijken veel mensen naar de sim only mogelijkheden, vaak is dit goedkoper dan een toestel met abonnement. 

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een budget smartphone, dit heeft mede ook te maken door veranderingen in de wet en regelgeving omtrent telefoons. Kies je voor een abonnement en kies je voor een telefoon met een waarde boven de €250, dan moet dit worden aangegeven bij het BKR, dit omdat een abonnement eigenlijk een lening is die je hebt voor de mobiele telefoon. Veel mensen houden hier niet van en kiezen er toch liever voor om een los toestel aan te schaffen. 

Telefoon aanbiedingen

Als je gaat kijken naar een nieuwe telefoon dan is het natuurlijk fijn als je kunt profiteren van een riante mobiele telefoon aanbieding. Tegenwoordig proberen providers meer klanten te trekken door gebruik te maken van telefoon aanbiedingen. Zo kan je bijvoorbeeld een flinke korting op je toestel verwachten als je kiest voor een los toestel, maar ook bij abonnementen kun je smartphone aanbieding verwachten in de vorm van extra belminuten of extra data. 

Voordat je gaat kijken naar een nieuwe telefoon raden we aan om alle aanbieding mobiele telefoon in de gaten te houden. Op deze manier kun je altijd geld besparen en toch genieten van een gloednieuw toestel, kijk in de vergelijker naar alle smartphone aanbieding. Vooral wat oudere telefoons worden naar tijd vaker verkocht met aanbiedingen. 

Senioren smartphone

Tegenwoordig gebruiken niet alleen jongeren een smartphone maar ook veel ouderen maken gebruiken van zogenoemde senioren smartphones. Een telefoon voor senioren is natuurlijk anders als dan dat je die normaal gewend bent, zo wordt er vaak gebruik gemaakt van een redelijk groot met scherm met een eenvoudig startscherm, knoppen die makkelijk te bedienen zijn en de mogelijkheid om teksten te vergroten.

Omdat er zoveel telefoons zijn is het soms lastig om de beste smartphone voor senioren te vinden. Om de zoektocht naar een smartphone voor ouderen te vergemakkelijken hebben we een handige top 10 opgesteld met daarin alle geschikte mobiele telefoon voor ouderen.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om een ouderen telefoon te gaan vergelijken middels de vergelijker, zo heb je niet alleen een geschikte telefoon, maar profiteer je ook van flinke besparingen. Ga snel naar de top 10 op de beste senioren smartphones in te zien.

Senioren smartphone vergelijken

Zoals we je net hebben verteld is het mogelijk om de gekozen telefoon uit de top 10 te gaan vergelijken. Het is natuurlijk niet verplicht om te kiezen voor de telefoon voor ouderen die bij ons wordt weergegeven in de top 10, er zijn namelijk nog genoeg andere telefoons die je kunt vinden in de vergelijker die perfect geschikt zijn voor ouderen.

Ga je voor het kopen van een los toestel of kies je toch een mobiel abonnement met daarbij een meegeleverd toestel? We raden je aan om te kijken naar de optie om een los toestel te kopen, omdat dit over het algemeen een stuk goedkoper is dan een abonnement met toestel. Lees jezelf goed in voordat je deze keus maakt.

Telefoon providers

Als we een kijkje gaan nemen naar de Nederlandse telefoonmarkt dan zien we duidelijk dat er erg veel verschillende telefoon aanbieders zijn die elk hun eigen abonnementen en toestellen aanbieden. Hierdoor wordt het soms ook erg lastig om een weloverwogen keus te maken, misschien had een van die andere telefoon providers wel een betere deal.

Om je hierbij te helpen kun je sowieso gebruik maken van de vergelijker waarin je alle mobiele telefoon providers met elkaar kunt vergelijken. Bekende namen die worden vergeleken in de vergelijker zijn bijvoorbeeld KPN, Tele2 of Vodafone, maar natuurlijk ook de prijsvechters zoals Simyo, Ben en Hollands Nieuwe.

Wat zijn de verschillen tussen telefoon providers?

Zoals je waarschijnlijk al verwacht zit er flink wat verschil tussen alle mobiele providers. Ten eerste zit er veel verschil in de prijzen van de mobiele aanbieders, zo heb je de prijsvechters die goedkope opties aanbieden, maar ook de grote jongens zoals Vodafone en T-Mobile waar je vaak wat meer budget moet hebben om goed te kunnen scoren. Je kunt de prijsverschillen van mobiele aanbieders direct met elkaar vergelijken middels de vergelijkers.

Ten tweede wordt er in Nederland gebruik gemaakt van 4 verschillende mobiele netwerken, namelijk die van Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2. Van deze netwerken maken alle telefoon providers gebruik. Zo heb je eigenlijk alleen Tele2 die sinds de komst van 4G is overgegaan naar het opstarten van hun eigen netwerk, echter maken ze voor 3G netwerk nog steeds gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Je zult je misschien afvragen, 4 netwerken maar zoveel verschillende mobiele aanbieders. Op zich geen rare gedachte, maar de resterende mobiele aanbieders maken gebruik van een van deze 4 netwerken. Hieronder hebben we voor jou een overzicht waarin je kunt zien welke mobiele telefoon providers welke netwerken gebruiken.

Ook is de dekking hierdoor sterk afhankelijk van de locatie waar je woont, check daarom altijd de dekking van de telefoon provider die je wilt kiezen. De dekking is ook sterk afhankelijk van welk soort verbinding je uiteindelijk gebruik wilt maken, ga je voor een 2G, 3G of 4G verbinding?

Veel MVNO’s in Nederland

Zoals net verteld maken sommige aanbieders gebruik van netwerken van andere aanbieders. Dit worden ook wel MVNO’s ofwel Mobiele Virtuele Netwerk Operators genoemd. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt.

  • T-Mobile netwerk: Simpel, Ben en Tele2 alleen voor 3G verbinding
  • Vodafone netwerk: Ziggo en Hollands Nieuwe
  • KPN netwerk: Telfort, Youfone, Robin Mobile en Simyo

Je ziet waarschijnlijk al dat dit niet alle mobiele telefoon aanbieders zijn, zo zijn er nog een aantal kleinere providers die ook gebruik maken van de netwerken van Vodafone of KPN. Informatie hierover vind je terug in de vergelijker en wordt duidelijk vermeld tijdens het aanschaffen van een los toestel of mobiel abonnement.

Smartphone simlockvrij

Laten we eerst even beginnen met de beantwoording van de vraag: ‘’Wat is een smartphone simlockvrij?’’. Dit is eigenlijk vrij simpel, als je ervoor kiest om een telefoon aan te schaffen bij een provider dan zit hier vaak een soort van slot op. Dit slot wordt dus de simlock genoemd. Deze simlock zorgt ervoor dat je alleen kan internetten, bellen of sms’en door gebruik te maken van het netwerk van de provider waar je het toestel hebt aangeschaft. 

Over het algemeen is een los toestel standaard sim lock vrij en heb je dus de mogelijkheid om gebruik te maken van het door jou gekozen netwerk. Je bent dan dus niet verbonden aan een specifieke telefoon aanbieder en heb je dus totale vrijheid, zo kun je er zelfs voor kiezen om een simpel prepaid simkaartje te gebruiken. Ga je dus een los toestel kopen let er dan op of je een simlockvrije smartphone kiest. 

Voordelen van een simlockvrije smartphone

Als eerste zit je niet vast aan een mobiele aanbieder en kun je zelf kiezen welk netwerk je graag wilt gebruiken. Ook is het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten en deze simkaart met het abonnement te gebruiken in jouw simlockvrije smartphone, vaak is dit een stuk voordeliger dan kiezen voor een mobiel abonnement met toestel. Het is zelfs niet eens per se nodig om een abonnement af te sluiten, zo kun je er ook voor kiezen om een prepaid simkaart te gebruiken. Op deze manier heb je alle kosten in eigen hand en betaal je nooit teveel. 

Inhoud