Vergelijk gratis

Gemakkelijk & snel alle telefonie online vergelijken zonder gedoe?

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Welke telefonie dienst wil jij vandaag vergelijken?

Vandaag even goed besparen op alle mobiele telefoon kosten? Druk op één van de knoppen hieronder om erachter te komen op welke telefonie dienst jij ditmaal kan besparen!

Telefonie vergelijken is heel eenvoudig

Bij Vergelijk Gratis vinden wij het belangrijk dat onze gebruikers al haar telefonie diensten vergelijken, op deze manier profiteren zij altijd van de voordeligste en best passende deals. Telefonie vergelijken is dan ook erg eenvoudig met behulp van onze gespecialiseerde en onafhankelijke verzekering vergelijkers.

Hierboven hebt u de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende soorten Telefonie diensten. Na een simpele druk op de knop komt u terecht bij de vergelijker in combinatie met tal van belangrijke informatie. Over het algemeen zijn onze gebruikers binnen 3 minuten klaar met het besparen van tientallen euro’s!

Telefonie vergelijken is heel eenvoudig

Bij Vergelijk Gratis vinden wij het belangrijk dat onze gebruikers al haar telefonie diensten vergelijken, op deze manier profiteren zij altijd van de voordeligste en best passende deals. Telefonie vergelijken is dan ook erg eenvoudig met behulp van onze gespecialiseerde en onafhankelijke verzekering vergelijkers.

Hierboven hebt u de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende soorten Telefonie diensten. Na een simpele druk op de knop komt u terecht bij de vergelijker in combinatie met tal van belangrijke informatie. Over het algemeen zijn onze gebruikers binnen 3 minuten klaar met het besparen van tientallen euro’s!

Mobiele abonnementen vergelijken

Op zoek naar een nieuw mobiel abonnement? Het kan tegenwoordig best lastig zijn, wanneer we een telefonie abonnement afsluiten kijken we er eigenlijk nooit meer naar, hoelang geleden is het voor u?

Dit hoeft niet per definitie verkeerd te zijn, veel mensen zijn erg tevreden met het gekozen mobiele abonnement en zijn dan ook in de meeste gevallen goed te spreken over de aanbieder. Toch raden wij het u aan om uw huidige mobiele abonnement goed te vergelijken, wij weten zeker dat je zult schrikken van het grote verschil met uw huidige contract. Prijzen zijn de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk gedaald, laat je besparing niet liggen!

Het is vandaag de dag mogelijk om een mobiel abonnement met een onbepaalde tijd bij een aanbieder af te sluiten, met dit contract kun je op elk gewenst moment overstappen naar een andere aanbieder zonder bijkomende boetes of andere kosten. Heb je een looptijd van 1 of 2 jaar gekozen dan zal hier helaas wel een boete mee te paard gaan. Let dan ook altijd goed op de voorwaarden, toch overstappen binnen looptijd? Bereken de hoogte van de boete en het te besparen bedrag om deze aan elkaar af te wegen.

Sim Only vergelijken

Op zoek naar een nieuw sim only abonnement? Tijd om te gaan vergelijken, je begint altijd met het bepalen van je eigen bel en eventueel sms gedrag, hierna zul je je internet gedrag moeten inventariseren. Kijk naar je werkelijke verbruik van de laatste maanden, zo weet je precies op welke gebieden jouw sim only abonnement bijgeschaafd moet worden.

Door gemiddeldes van deze gegevens te nemen en in te vullen in de sim only vergelijker krijg je binnen een handomdraai de beste sim only aanbieders te zien met natuurlijke de voordeligste aanbiedingen voor uw situatie.

Waarom Sim Only vergelijken?

De reden is net zo eenvoudig als het vergelijken van sim only, het is simpelweg zeer eenvoudig, niet tijdrovend en grote kansen op geldbesparingen. Wat wil je nog meer? Het gebruik van onze vergelijker is volledig gratis en onafhankelijk, wij hebben dan ook geen enkele verbintenis met een sim only aanbieder.

Veel Gestelde Vragen over telefonie

Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen over telefonie, wij hopen dat we hiermee antwoord kunnen geven op eventuele vragen!

Wat is Sim Only precies?

Kies je voor een sim only abonnement dan ga je enkel en alleen voor een simkaart van een betreffende provider. Naast het sim only abonnement zul je over een telefoon moeten beschikken. Over het algemeen zijn sim only abonnementen goedkoper dan een mobiel abonnement. Dit heeft te maken met het feit dat je bij een mobiel abonnement een telefoon moet afbetalen.

Voor het afsluiten van een sim only abonnement raden wij het je aan om eerst je eigen behoeften en wensen te inventariseren, een goede tip die je kunt gebruiken is het bekijken van het werkelijke verbruik in de instellingen van je huidige telefoon. Na het ontvangen van de sim card stop je deze in het toestel en kun je vrij je gang gaan maar let wel op dat je binnen je gekozen bundel blijft.

Het kiezen van een sim only abonnement heeft sinds 2017 alleen maar meer voordelen gekregen in vergelijking met de mobiele abonnementen. Wet en regelgeving werd aangepast waardoor de toestellen niet meer als gratis mochten worden beschouwd en duidelijk naar buiten moet worden gebracht dat de consument een lening bij de provider afsluit die hij of zij maandelijks afbetaalt. 

Kies je toch voor een mobiel abonnement dan zul je een inschrijving bij het BKR ontvangen, dit vervalt wanneer de aanschafwaarde van de telefoon onder de € 250,- ligt.

Welke Sim Only aanbieder moet ik kiezen?

Vandaag de dag bestaan er tal van sim only providers in Nederland, echter zijn er maar 4 aanbieders met een geheel eigen netwerk. Wanneer we op nationaal en internationaal niveau gaan kijken zien we eigenlijk alleen maar positieve berichtgeving en kunnen we ze beschouwen als zeer uitstekende en goed functionerende netwerken. Maar welke sim only provider past dan het beste bij mij?

Waar sim only providers zich eerst nog konden onderscheiden met een goed functionerend en vooral betrouwbaar netwerk is dat vandaag de dag vrijwel bij iedere sim only aanbieder gestandaardiseerd. Vrijwel iedere aanbieder biedt haar klanten een hoog kwalitatief netwerk. 

De consumentenbond heeft de afgelopen jaren onderzoeken uitgevoerd over welke sim only provider de beste diensten levert. Hierbij wordt sterk gekeken naar ervaringen van klanten en het gebruikte netwerk. Het valt ons op dat aanbieder Simyo relatief vaak als beste uit de test komt, klanten zijn op bijna alle vlakken tevreden en hebben weinig te kampen met storingen. Let bij de keuze op Simyo wel altijd goed op de voorwaarden, zij zijn namelijk nog een van de enige die haar belminuten nog op hele minuten afrond, met een sim only abonnement is dit vaak niet zo fijn.

Mobiel abonnement en BKR, hoe zit het?

De BKR registratie en het mobiele abonnement, je zult er de afgelopen 2 jaar wellicht wat van gehoord hebben maar wat zijn de gevolgen voor u als consument? Een BKR registratie wordt niet standaard doorgevoerd bij de keuze voor een mobiel abonnement met toestel. 

Je hebt altijd de keuze om het toestel in één keer te betalen of de aanschafwaarde van de telefoon ligt onder het bedrag van €250,- per jaar. Dit is het gevolg van de veranderende wet en regelgeving waardoor het wordt gezien als het afsluiten van een lening.

Aanbieders van mobiele abonnementen met telefoons zijn vanaf 1 januari 2017 verplicht gesteld om hen klanten meerdere malen in contact te brengen met de melding “let op, geld lenen kost geld”. Hier moet ook de info over rente en andere belangrijke zaken worden vermeld. Het maandelijks afbetalen van de telefoon wordt vandaag de dag gezien als een lening bij de provider.

Geen extreme zorgen over de BKR registratie, het wordt pas vervelend wanneer de registratie negatief wordt ingeboekt. Dit zal pas gebeuren wanneer je de lening niet kunt of gaat inlossen wat vervolgens kan leiden tot problemen met het verkrijgen van een hypotheek of een simpele creditcard.

Verandering in de voorwaarden, mag ik mijn contract ontbinden?

Wanneer we het hebben over de aanbieders van telefonie, internet of televisie dan hebben zij niet de bevoegdheid om zomaar de voorwaarden om prijzen van het abonnement aan te passen. De provider zal haar consumenten eerst op de hoogte moeten brengen, dit moet minimaal 4 weken van tevoren. Ga je er nadelig op achteruit dan mag je kosteloos overstappen naar een andere provider.

Let op, er is één uitzondering. Wanneer de provider wordt genoodzaakt om veranderingen aan te brengen in de voorwaarden door veranderende wet en regelgeving kun je niet kosteloos overstappen naar een andere aanbieder. Je zult een boete moeten betalen of het moeten doen met verslechterde voorwaarden.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over telefonie, prijzen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het afsluiten van telefonie voor de voordeligste prijs!

Begin nu met het vergelijken van alle telefonie aanbieders

Beoordeel deze pagina