Meisjesnamen met een Z

Het is misschien wel het meest spannendste moment in je leven, in verwachting zijn van je eerste kindje. Wanneer je het heugelijke nieuws hoort, zijn er ineens heel veel dingen waar je rekening mee gaat houden. Een daarvan is het bedenken van een mooie passende naam. Dit is niet voor iedereen altijd een makkelijke keuze, want het is de naam die je dochter haar hele leven draagt. Met welke letter zou je graag dat de naam begint? Misschien de letter Z? Om je een steuntje in de rug te geven, vind je op onze site een uitgebreide lijst aan unieke en populaire namen met een Z.

Op zoek naar inspiratie? Klik op een van de letters van het alfabet hieronder voor onze meisjesnamen. 

Navigeer naar een van de letters.

Meisjesnamen die beginnen met een Z

ZafiraZafirahZeryaZeta
ZaftaZahairaZevaZey.an
ZahedaZahidaZeycanZeyna
ZahideZahiraZeynabZeyneb
ZahirshaZahraZeynebaZeynep
ZahraaZahrahZeynepnurZhaivienterly
ZahrazedZahvienneZhanZhanar
ZaiaZainaZhaneZhara
ZainabZainebZhiZhila
ZairaZajelsmiZhiyuanZhyan
ZajennZakiyaZiZi-Xing
ZalaZalalZiahraZianna
ZalienZamarZiaraZiarra
ZamaraZamarraZibaZiggy
ZameldaZaminaZijunZilaata
ZamzamZamzamaZilanZilia
ZanaZanaiskaZillaZilver
ZanayaZanetaZinaZina-Romee
ZanfinaZaniZinebZinedine
ZanielaZaninZinetaZinette
ZannaZaraZinnariyaZinnia
ZarahZarahZinoZinsy
Zarah-NoeZaraiZinziZinzulia
ZarathustraZaraydaZinzyZion
ZareZariZionneZippora
ZarinaZarlathZipporahZirui
ZarmeenayZayenZisaZishah
ZayenneZaynabZitaZite
ZaynebZayraZivaZivara
ZazaZazellZiyaZiyan
ZazieZazouZiyanaZiza
ZeZebaZjahreilleZjavanty
ZeenatZehraZjinZjuul
ZeinabZeinebZoanneZoe
ZejnaZekiyaZoeZoe
ZekiyeZelalZoe-EliseZoe-Maria
ZelalayseZeldaZoellaZoelle
ZelenaZeli.anZoenyZoey
ZeliaZeliatuZoeyZofia
ZelieZelihaZohraZohraya
ZelineZelmaZolaZomer
ZelvoycaZemfiraZonZonia
ZenaZendieZonneZoquisha
ZenjaZennaZoraZora-Joan
ZenneZenyaZorallesZorana
ZenziZephaniahZorayahZorra
ZeraldaZerdaZoshaZosja
ZerenaZeressaZoubidaZowi
ZerhanurZerinZoyaZozan
ZerinaZerraZsaZselicia

Veelgestelde vragen

In het algemeen kunnen we stellen dat je rond de zevende maand van zwangerschap een naam bedacht zou willen hebben. Het kan immers zo zijn dat je baby eerder geboren wordt. Na de geboorte heb je 3 dagen om de geboorte en naam door te geven aan de burgerlijke stand. Na ongeveer 16 weken is het geslacht van het kindje met zekerheid te zeggen. Zo heb je 3 maanden de tijd om tot een mooie naam te komen.

Het komt niet vaak voor en we gaan er niet van uit nadat je een mooie naam voor je dochter hebt uitgekozen, maar mocht jij of je dochter na verloop van tijd toch niet blij zijn met haar voornaam. Dan is het in bepaalde gevallen toch nog mogelijk om de naam te laten wijzigen. Hiervoor kun je een verzoek bij de rechtbank indienen en heb je een advocaat nodig. Wanneer je dochter achttien is, kan ze dit zelf doen. Wanneer ze nog minderjarig is, kun jij als ouder of voogd het verzoek indienen.

Je kunt met veel dingen rekening houden bij het kiezen van een meisjesnaam. Let er bijvoorbeeld op hoe de initialen eruitzien in combinatie met de achternaam. Dit kan er soms ongelukkig uit komen te zien. Ook kun je voor jezelf de voornaam en de achternaam hardop uitspreken om te horen of het goed klinkt. Waar vroeger kinderen automatisch de achternaam van de vader kregen, kan je nu ook de achternaam van de moeder laten gelden. Wanneer je meerdere kinderen hebt of krijgt, moeten alle kinderen wel dezelfde achternaam hebben. De achternaam die je kiest voor je eerste kind, geldt dus voor alle volgende kinderen.

Een naam voor je dochter bedenken komt voort uit jouw eigen stijl en die van je partner. Sommige Nederlanders vinden een oer-Hollandse naam mooi, omdat het de afkomst representeert. Anderen vinden het misschien mooi om een buitenlandse naam te kiezen. Alle namen zijn goed zolang jij het een mooie naam vindt.