Koper kan enorm mooi glanzen wanneer het goed is gepoetst. Een koperen object kan een échte eyecatcher in je huis zijn, maar dan moet het goed onderhouden worden. Hoe doe je dat? Wij geven een paar handige tips waardoor jouw koper er binnen mum van tijd weer stralend bij staat.

Koper schoon krijgen met schoonmaakazijn

Koper kun je ook weer laten glanzen door gebruik te maken van een huis-tuin en keukenmiddeltje, namelijk schoonmaakazijn. Let er wel op dat koper poetsen met azijn krachtig is, dus we raden je vooral aan om dit te gebruiken bij grotere objecten zoals deuren. Sieraden en andere kleinere objecten kun je beter poetsen met het koperpoets. Hoe gebruik je het azijnmiddeltje? Simpel: je voegt schoonmaakazijn toe aan een kommetje zout. Wacht vervolgens tot er een glad papje ontstaat. Breng het aan op het voorwerp en maak het daarna schoon door het af te spoelen.

Koper grondig reinigen

Koper schoonmaken is niet moeilijk, maar neemt wel de nodige tijd in beslag. Een heel belangrijk middel waar je koper makkelijk mee schoon kunt krijgen, is koperpoets. Koperpoets is doorgaans verkrijgbaar bij de supermarkt, dus leg een flesje in je mand wanneer je het tijd vind om al je koper onder handen te nemen. Maak de voorwerpen die je wilt poetsen eerst schoon en stofvrij. Een doekje is hiervoor voldoende. Schudt vervolgens met het flesje en doe een drupje van het koperpoets op een doek. Wij raden je aan om hiervoor een doek te gebruiken die je daarna niet meer nodig hebt. Wrijf met deze doek de koperpoets over het voorwerp. Laat het poetsmiddel een paar minuutjes intrekken. Vervolgens neem je een schoon stukje van de doek en wrijf net zo lang tot de dofheid verdwijnt en er glans ontstaat.

Koper al verweerd? Dit kun je het best doen

Wanneer koper al een beetje verweerd is, is het lastiger om het schoon te krijgen, maar zeker niet onmogelijk. Om ervoor te zorgen dat de koperprijs in Landgraaf hetzelfde blijft en je koper glanzend wordt, zijn er ook een paar middeltjes. Gebruik bijvoorbeeld tandpasta of laat koper weken in een badje van cola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *