Je theorie- en praktijkexamen voor de auto afleggen is al moeilijk genoeg. Wat doe je dan als je ook nog eens moeite hebt om Nederlands te lezen en te begrijpen? In dat geval kun je een Theorie-examen in het Engels aanvragen.

Hoe doe je examen in een andere taal?

Een theorie-examen doen in een andere taal dan het Nederlands is eigenlijk geen probleem. Als je wel goed overweg kunt met Engels, kun je eenvoudig een theorie-examen in het Engels aanvragen. In dat geval worden de vragen in het Engels gesteld. Houd er wel rekening mee dat sommige begrippen niet worden vertaald en hier gewoon de Nederlandse term voor wordt gebruikt. Deze kun je echter terugvinden in de begrippenlijst van het CBR, zodat je alsnog goed begrijpt wat er wordt bedoeld.

Theorie-examen in een andere taal dan Engels

Je kunt er ook voor kiezen om het theorie-examen af te leggen in een andere taal dan Nederlands én Engels. Daar komen echter wat meer zaken bij kijken. Wanneer je ervoor kiest om in een andere taal het examen af te leggen, moet je een theorie-examen met een tolk aanvragen. Dit examen duurt doorgaans iets langer dan het standaard theorie-examen voor de auto. Waar je normaliter met meerdere examenkandidaten in een ruimte zit, leg je in dit geval het examen af in een aparte ruimte. Hier zijn dan een tolk en een CBR-medewerker bij aanwezig. De vragen worden gesteld door de medewerker en de tolk vertaalt deze. Let er wel op dat je zelf ervoor moet zorgen dat er een tolk aanwezig is.

Je examen voorbereiden; hoe doe je dat?

Je theorie examen plannen in een andere taal is één stap, maar hoe kun je je goed voorbereiden op het examen in een andere taal? Doorgaans vergt dit wat zoekwerk. Er zijn sommige rijscholen die ook rijlessen en cursussen aanbieden in het Engels of de taal van jouw keuze. We raden je aan om in ieder geval een gratis theorie examen te oefenen zodat je al een beeld hebt van de praktijk en de vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *