Als je de juiste ledverlichting wil hebben voor je magazijn, zie je soms door de aanbieders het bos niet meer. Wat is nu de juiste ledverlichting voor jou? Lees hier over de tips en tricks, zodat je verschillende aanbieders van ledverlichting voor het magazijn goed kunt vergelijken met elkaar.

Belang van de juiste verlichting

De juiste ledverlichting in het magazijn is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste is de veiligheid van belang, goed zicht zorgt voor een veiligere omgeving. Daarnaast is ledverlichting ook van invloed op de productiviteit van magazijnmedewerkers. Slecht zicht kan bij assembleren zorgen voor fouten en vertraging.

Ledverlichting gangpaden

Het is belangrijk dat je je goed laat informeren door een leverancier. Als je zelf alles gaat uitzoeken, heb je kans dat je de verkeerde ledverlichting koopt.  Zo heb je voor de gangpaden in het magazijn verlichting nodig met een smalle lichtbundel. Die smalle lichtbundel zorgt er namelijk voor dat het licht op de vloer terecht komt in plaats van dat je het licht bovenin de stellingen hebt. Met de juiste ledverlichting kun je dit heel goed realiseren.

Lumen en lux

Als je ledverlichting voor een magazijn wil vergelijken dan is het ook van belang dat de verlichting over het juiste aantal lumen beschikt. Lumen is een waarde voor de hoeveelheid lichtopbrengst die een object geeft. Licht dat voor ons menselijk oog zichtbaar is. In een gemiddeld magazijn is het aantal lux zo’n 300 tot 500 lux. Bij 300 lux is het goed mogelijk om (middelmatig) assembleerwerk te doen. Werk waarbij iemand dus niet al te ingewikkeld een product samenstelt veelal aan de lopende band. Gaat het om fijn assembleerwerk? Dan is vaak zo’n 500 lux het beste. Dit is ook het aantal lux dat je ziet in een winkel of showroom.

Het juiste aantal lumen voor een magazijn? Dat wordt berekend op basis van het aantal vierkante meter en de gewenste lux.

De juiste leverancier

Voor een goede keuze is het belangrijk om de juiste leverancier te kiezen. Hier kom je al snel uit als je bij drie aanbieders die voor jouw gevoel goed overkomen, een goed gespecificeerde offerte aanvraagt. Wees er bij voorbaat ook helder over dat je graag een gespecificeerde rekening wil. Op deze manier krijg je namelijk veel sneller een beeld van wat nu precies hoeveel kost. Bij verschillen zie je dan ook direct waar dit dan in zit. Denk bij prijsverschillen niet direct ‘ik kies de goedkoopste’ of ‘ik kies de middelste’, maar vraag om motivatie bij grote prijsverschillen. Dan kun je daarna een betere weloverwogen keuze maken.

Ten slotte kun je ook nog naar reviews kijken op de website en op Google. Zo krijg je stukje bij beetje een aardig beeld van de leverancier en het werk dat hij kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *