Jongensnamen met een W

Een naam kiezen voor je aanstaande zoon hoort bij de voorpret. Het is echter een keuze die je maar één keer kunt maken, en die voor het leven geldt. Het is daarom niet altijd een makkelijke keuze. Om inspiratie op te doen, vind je op deze pagina jongensnamen die beginnen met een W voor wanneer jij graag de naam voor jouw zoon met een W wilt laten beginnen.

Ben jij op zoek naar een naam voor je zoon die met een andere letter begint? Klik dan op een van de letters hieronder welke jij voor ogen hebt. Voor alle namen met een W, klik je hier.

Navigeer naar letter

Jongensnamen die beginnen met een W

WabiliWadeeWesterWeuzeWitte
WadiWadihWeylinWiardiWobbe
WaeelWaelWiboWibrenWolf
WafiqWagnerWicherWickWolferd
WahaibWahbWickyWidjaiWolof
WahèWahedWiebbeWiebeWonder
WahidWailWiebrenWiebren-JetzeWoud
WaïlWajeehWiegerWiemerWouri
WalaWaldemarWierdWiesWouter
WaldoWaleedWietseWietzeWoutherus
WaliWalidWigandWiggeWubbe
WaliedWalingWijbeWijbe-TammeWulf
WalradusWalterWijnandWijtzeWyatt
WalterusWanderWikWikkeWybran
WangWanisWiktorWiktoriaWyger
WanneWannesWilbertWilcoWynand
WanshdeepWardWilcomarWilfredWysze
WardiwardoWilgerWilhelmWytze
WardtWarnerWilhelmusWiljanWladimir
WarojWarreWiljoWilkesWojciech
WarrenWartWillWilleWolfer
WaseemWasiemWillemWillem-HendrikWolfran
WasimWassimWillem-JanWilliamWolter
WatseWaydenWillianWillibrordusWopke
WayneWeiWillyWillyamWouk
WelmerWemmerWilm-janWilmerWout
WenWendellWilrikWilsonWouter-Jan
WendyWensWiltorWimWu
WensleyWenyeWingWinkWubbo
WenzelWernerWinneWinnéWulfert
WesWesleyWinsletWinsonWybe
WesleynWeslieWinstenWinstonWybren
WeslyWessWireshWirinWymer
WessamWesseWisalWishWynn
WesselWestWissamWisseWytse

Veelgestelde vragen

Ons overzicht is een combinatie van unieke en populaire namen. Sommige namen in de lijst zullen je bekend voorkomen, aangezien dit namen zijn die populair zijn onder Nederlandse ouders. Andere namen heb je waarschijnlijk nog niet eerder gehoord omdat deze onbekender zijn, maar daarom niet minder mooi!

Officieel is er geen maximaal aantal namen die je aan je zoon kunt geven. Echter, kan de burgerlijke stand je gekozen namen afwijzen wanneer je de naam doorgeeft. Dit heeft er mee te maken dat te lange of te veel namen problemen kan geven  met opstellen van bepaalde documentatie. Kinderen hebben meestal één tot drie namen. Meestal worden 1 tot 3 namen aangehouden. Meerdere namen geven kan een uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld niet kunt kiezen tussen twee namen of dat je als ouders uit twee verschillende culturen komt.

Er zijn een heleboel dingen die je kunt betrekken in het bedenken van een naam voor je zoon. Misschien bewonder je een bepaald persoon of heb je veel affiniteit met een bepaalde plek. Dan zou je de naam daarop kunnen baseren. Het kan ook leuk zijn als de naam van je kind een diepere betekenis erachter heeft liggen. 

Of je nu graag meegaat in de trends, of wilt weten welke namen er populair zijn zodat jij juist een andere keuze kunt maken. Een goede manier om populaire namen te ondervinden is om de naamregisters van kleuter of peuter scholen te bekijken. Zo zul jij bepaalde namen meer zien terugkomen dan anderen.