De islamitische uitvaartverzekering – Alles van A-Z

jun 17, 2019 | 0 Reacties

rWe leven op een wereld waar er tal van verschillende culturen bestaan. Al deze culturen en bijbehorende geloven verschillen in de manier waarop op de laatste eer wordt bewezen aan de overledene. Iets waar de culturen niet in verschillen is dat overal de uitvaart enorm belangrijk is.

Binnen de islam verloopt de uitvaart op een andere manier dan christelijke Nederlanders. Zij kiezen dan ook voornamelijk voor de islamitische uitvaartverzekering welke perfect is aangepast aan islamitische eisen en behoeften. We zullen je op deze pagina van alles vertellen over de perfect passende uitvaartverzekering voor moslims. De islamitische uitvaartverzekering namelijk flink wat zorgen wegnemen, lees je met ons mee?

Islamitische uitvaartverzekering beschikt over andere diensten

De Nederlandse uitvaart laat zich voornamelijk kenmerken door een dienst welke bestaat uit sprekers, muziek en mooie beelden. Na de dienst wordt de overledene naar de begraafplek of crematorium gebracht. Na deze plechtigheden wordt er in de meeste gevallen gekozen voor de koffietafel. Hier wordt gecondoleerd, sterkte gewenst en mooie herinneringen worden opgehaald.

Echter gaat het er bij moslims iets anders aan toe en zijn er andere soorten diensten gebruikelijk. Voor de best passende islamitische uitvaartverzekering is het interessant om te kijken hoe de uitvaart er binnen deze cultuur aan toe gaat. Zo kun jij de best passende uitvaartverzekering voor moslims vinden. Je kunt bij ons alle aanbieders bij ons gratis vergelijken.

Islamitische uitvaartverzekering: de behandeling

Moslims hanteren rituelen welke zijn afgestemd op het overlijden van een dierbare. Er moet op de juiste manier afscheid genomen kunnen worden. De behandeling gaat van start met het drie keer wassen door de nabestaanden van de overledene. Nadat het wassen is gelukt zal de overledene in doeken worden gewikkeld waarna er vervolgens wordt gebeden naar Mekka.

Wil je hierbij worden geholpen en eventuele kosten dekken? Je hebt een flinke keuzemogelijkheid tussen de islamitische uitvaartverzekering. Zo kun je deze varianten afsluiten bij Monuta, Ardanta en DELA. Zorg altijd dat je alle verzekeringen onafhankelijk met elkaar vergelijkt.

Uitvaartverzekering Marokko, begraven of cremeren?

Een moslim wordt nooit gecremeerd en ten allen tijde begraven. In de meeste gevallen ligt de overledene individueel in zijn of haar graf. Binnen de islam is het erg belangrijk dat de overledene eeuwige grafrust ontvangt. In Nederland is dit in de meeste gevallen niet gegarandeerd. Je beschikt hier namelijk over de grafrechten tot een bepaalde periode. Dit is in de meeste gevallen 10 jaar. Veel moslims kiezen er dan ook voor om de rustplaats naar het oorspronkelijke land te verplaatsen. Hierbij komt een uitvaartverzekering Marokko of islamitische uitvaartverzekering goed van pas.

In het land van herkomst bestaat er een grotere garantie op de eeuwige grafrust. Echter zien we dat steeds meer moslims besluiten om begraven te worden in Nederland. De vraag naar een islamitische uitvaart neemt dan ook ieder jaar toe. Hierbij stijgt natuurlijk ook de keuze voor een islamitische uitvaartverzekering. Tevens zijn er de afgelopen jaren begraafplaatsen ontstaan waar eeuwige grafrust geboden kan worden.

Islamitische uitvaartverzekering moet zo snel mogelijk

Een vereiste bij een islamitische uitvaart is dat de overledene zo snel mogelijk begraven moet worden. Namelijk al na 24 uur. Een islamitische uitvaartverzekering kan je hier goed bij helpen. Helaas komt het nog wel eens voor dat dit niet helemaal lukt. Dit is met name zo bij de personen welke nog niet over een islamitische uitvaartverzekering beschikken.

In Nederland kiezen de nabestaanden of overledene vaak voor een kist waarin hij of zij opgebaard en gecremeerd of begraven wordt. Bij een moslim welke is overleden is dit vaak niet het geval. Ze worden zonder kist op de rechterzij. Hierbij is het hoofd richting het heilige Mekka gericht.

Na deze handelingen zal er een rouwperiode van 3 dagen van start gaan. Binnen de islam is het niet gebruikelijk dat er een lange rouwperiode plaatsvindt. Echter komt het wel steeds vaker voor dat de rouwperiode kan oplopen tot ongeveer 40 dagen. Dit is aanzienlijk langer dan 3 dagen.

Na de rouwperiode is nog een bijeenkomst met alle nabestaanden om de overledene te eren. Ook de kosten die hierbij komen kijken zijn gedekt met een islamitische uitvaartverzekering. Het graf is voor moslims een belangrijke gedenkplek. Er komen dan ook regelmatig nabestaanden op af om stil te staan bij het verlies van een dierbare.

Waarom uitvaartverzekering voor moslims?

Je zult je als niet moslim wellicht afvragen waarom en een islamitische uitvaartverzekering bestaat. Het is niet gek, in Nederlanden zijn er namelijk ongeveer 1 miljoen moslims. Hierdoor bestaat er onder een groot deel van de maatschappij andere wensen op het gebied van rouw en de uitvaart. Een uitvaartverzekering voor moslims is dan ook erg gewild.

Een islamitische uitvaartverzekering past perfect bij alle wensen en eisen die worden gesteld. Vaak kun je kiezen voor een kapitaal of natura islamitische uitvaartverzekering. De meeste kiezen hierbij voor een natura variant

Waar nog meer op te letten?

De islamitische begrafenis moet voldoen aan een aantal zaken. Het is dan ook slim om over een beetje kennis te beschikken omtrent dit onderwerp. Zo moet je op de hoogte zijn van het feit dat er andere kosten zijn gemoeid bij een islamitische uitvaart in vergelijking met een Nederlandse.

Denk bijvoorbeeld aan de samenkomst voor het gebed, het schoonmaken en inwikkelen in de doeken, de eeuwige grafrust en het zo snel mogelijk begraven. Vaak gebeurt dit in het buitenland. Wel zo fijn als je over een islamitische uitvaartverzekering beschikt welke al de te maken kosten dekt.

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2021

Alle aanbieders van islamitische uitvaartverzekeringen vergelijken

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken