Internet en TV

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Internet en TV vergelijken met pakketten aangeboden door alle aanbieders in Nederland. Kom direct achter de belangrijkste aandachtspunten bij het afsluiten van een internet en TV pakket.

Internet en tv abonnement vergelijken

Een internet en tv abonnement wordt steeds populairder onder Nederlanders, niet raar dat daarom tv en internet een van de meest aangekochte abonnementen zijn. Echter is er blijkbaar nog veel onwetendheid wat een internet en tv abonnement precies inhoudt en waar je allemaal precies op moet letten tijdens het afsluiten en vergelijken.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tv en internet abonnementen en ook nog eens zoveel verschillende aanbieders om uit te kiezen, dit maakt het vinden van het beste en goedkoopste internet en tv pakket niet erg gemakkelijk. Maar geen paniek, want bij vergelijk-gratis.nl kun je namelijk in enkele minuten alle tv en internet aanbieders met elkaar vergelijker op bijvoorbeeld prijs, levertijd, internetsnelheid, zenders en nog veel meer. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de prijsvergelijker internet en tv.

Internet en tv vergelijken

Tv en internet vergelijken is tegenwoordig gedaan in een paar minuten en is dus zo geregeld. Vroeger moest je nog alle prijzen en diensten langs elkaar leggen om erachter te komen welk tv en internet abonnement het goedkoopst en best is. Dit is niet meer nodig door de komst van vergelijkingssite internet en tv zoals vergelijk-gratis.nl. Je kunt in de vergelijker een postcodecheck doen en filters gebruiken om direct tot het beste aanbod te komen geheel gepersonaliseerd. Hieronder leggen we duidelijk uit hoe het in zijn werk gaat en wat nou precies de voordelen van het vergelijken zijn.

Waarom tv en internet vergelijken?

Maar waarom is het dan belangrijk om internet en tv abonnementen met elkaar te vergelijken voordat je definitief overstapt of een nieuw abonnement afsluit. Nou het zit namelijk zo dat er tal van tv en internet aanbieders met allemaal verschillende pakketten zijn op de markt. Daarom is het belangrijk om allereerst een fatsoenlijke vergelijking te maken tussen al deze verschillende providers en internet en tv pakketten om erachter te komen welke het beste en het goedkoopst is.

Ook zitten er veel verschillen tussen de pakketten. Zo heb je bijvoorbeeld voortaan interactieve televisie die bij elke provider weer net wat andere mogelijkheden biedt. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan het aantal zenders dat je ontvangt, maar ook aan andere mogelijkheden zoals begin gemist, opnemen of televisie kijken via andere kanalen.

Niet alleen qua mogelijkheden zijn er verschillen, want ook tussen de prijzen zijn er enorme verschillen. Dit geldt niet alleen voor het stukje televisie, maar ook voor het stukje internet wat je erbij neemt. Om het dus gemakkelijker voor je te maken hebben we alle specificaties, aanbiedingen, prijzen, abonnementen en mogelijkheden in de vergelijker gezet zodat jij binnen enkele minuten een weloverwogen keus kunt maken.

Waar op letten tijdens tv en internet providers vergelijken?

Als je daadwerkelijk gaat vergelijken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is mogelijk om op enkele factoren te letten zoals de internet en tv aanbieders, prijs, zenders, diensten en nog meer. Echter kun je tegelijkertijd al deze dingen meenemen wanneer je uiteindelijk gaat vergelijken, dit raden we dan ook aan om het beste en goedkoopste tv en internet pakket te vinden. Hieronder lees je er meer over.

Providers vergelijken internet en tv

Het kan zomaar zijn dat je al jarenlang bent aangesloten bij een bepaalde internet en televisie provider en daar graag bij wilt blijven. Is dit het geval dan kun je tijdens het vergelijken in de filters aangeven naar welke specifieke provider de vergelijker moet gaan zoeken.

Wij raden aan om alle providers in overweging te nemen, dit kan namelijk ervoor zorgen dat je maandelijks veel geld bespaard. Zit je bijvoorbeeld al jaren bij KPN en betaal je vrijwel elk jaar hetzelfde? Dan kan het goed zijn dat er in de tussentijd een nieuwe aanbieder is bijgekomen die hetzelfde abonnement aanbiedt voor een stuk minder geld.

Zenderpakketten en HD-zenders

Ga je internet en tv abonnementen vergelijken dan is het verstandig om te gaan kijken naar de mogelijke zenderpakketten en de HD-zenders die je hierbij geleverd krijgt kijkt. Zo kun je in de vergelijker invullen welke zenders je zeker wilt ontvangen en hoeveel je er hiervan in HD-kwaliteit wilt ontvangen.

Dat is niet alles want voortaan kun je met televisie een stuk meer dan alleen naar zenders kijken door de komst van interactieve televisie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om televisie te kijken via je telefoon, zenders op te nemen, video on demand, extra ontvanger en begin gemist. Wil je hier graag gebruik van maken en hierop vergelijken dan kun je in de filters aanvinken wat je graag wilt ontvangen.

Alle diensten beschikbaar op je locatie?

Bij tv en internet abonnement vergelijken is het ook belangrijk om een postcodecheck uit te voeren omdat je namelijk ook internet afneemt. Welk soort internet verbinding je kunt ontvangen hangt af van je locatie.

De postcodecheck gaat direct kijken welke verbindingen er mogelijk zijn zoals glasvezel of kabel. Zie je bijvoorbeeld een internet en tv abonnement met glasvezel internet, dan kan het goed zijn dat je deze niet kunt kiezen omdat er helaas op jouw locatie nog geen glasvezel beschikbaar is.

We raden dus altijd aan om dit te doen om teleurstelling te voorkomen als je denkt een geschikt televisie en internet abonnement gevonden te hebben.

Maandelijkse kosten

Natuurlijk belangrijk om naar te kijken als bij het vergelijken internet en tv zijn de maandelijkse kosten die je moet betalen voor het internet en tv abonnement. In de vergelijker kun je direct de verschillen zien tussen de kosten van providers. De goedkoopste staat bovenaan, maar dit betekent niet altijd dat dit de beste keus is.

Zo kan het zijn dat je voor het goedkope pakket een lagere internetsnelheid krijgt dan dat je die krijgt bij een abonnement die wat duurder is. In de vergelijker kun je hulp krijgen bij het bepalen van de benodigde internetsnelheid die jij op locatie nodig hebt.

Hoe werkt internet en tv vergelijken?

Soms hebben mensen nog nooit gebruik gemaakt van een internet en tv vergelijker en dan is het wel fijn om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Allereerst willen we je vertellen dat vergelijker van vergelijk-gratis.nl altijd onafhankelijk is. Dit betekent dat we van tevoren geen afspraken hebben gemaakt met providers over prijzen of pakketten om hoger in de resultaten van de vergelijker te komen. Hierdoor weet je zeker dat bovenin de vergelijker altijd het beste en goedkoopste internet en tv abonnement staat geheel afgestemd op jouw wensen.

Stap nummer 1: abonnement tv en internet of toch ook bellen erbij?

Om te beginnen natuurlijk met stap nummer 1. Hierbij kun je kiezen voor alleen internet en tv, maar natuurlijk ook nog voor extra diensten zoals bellen. Ben je iemand die liever gebruik maakt van alleen televisie en tv en geen behoefte heeft aan bellen? Dan is dat ook mogelijk. Je kunt bovenin de vergelijker aanklikken welke diensten je wilt vergelijken. Bij alleen internet en tv wordt er door de vergelijker alleen gezocht naar een internet en tv pakket wat het best bij jouw situatie past.

Stap nummer 2: postcodecheck internet en tv

Stap 2 bij het vergelijken is het doen van de internet en tv postcodecheck bovenin de vergelijker. Hier vul je jouw postcode en huisnummer in zodat de vergelijker direct kan vinden welke soort aansluitingen en internetsnelheden je kunt ontvangen op jouw huisadres. Bijvoorbeeld glasvezel of kabel.

Ook wordt er gekeken naar de aanbieders op locatie. Klinkt dit nog moeilijk? Dan kun je altijd nog onder de internet check postcode een informatiebutton vinden die het allemaal nog eens haarfijn uitlegt. Vergelijk tv en internet en profiteer zullen we maar zeggen!

Stap nummer 3: filters invullen

Bij stap nummer 3 is het de bedoeling dat je gebruikt maakt van de filters die links in de vergelijker staan. Je kunt de filters aanvinken links in de vergelijker en geheel afstemmen op jouw wensen. Bijvoorbeeld welke internetsnelheid je wilt ontvangen, van welke provider je graag internet wilt ontvangen, de levertijd en de eenmalige kosten. Je kunt zelfs zien welke internetsnelheid voor jouw huishouden het best is.

Daarnaast kun je dus ook aanklikken welke zenders je precies wilt ontvangen bij je internet en tv abonnement. Verder is het mogelijk om de verschillende tv opties aan te vinken die komen bij interactieve televisie zoals opnemen, video on demand, terugkijken. Ook HD-zenders kunnen worden aangepast.

Tv en internet aanbieders

Internet en tv aanbieders zijn er in Nederland erg veel, wat betekent dat het soms wel een beetje lijkt alsof we de bomen door het bos niet meer zien. Doordat er zoveel verschillende internet en tv providers met allemaal verschillende internet en tv pakketten zijn is het erg handig om deze binnen een paar minuten met elkaar te kunnen vergelijken.

Het is namelijk wel een feit dat er erg veel verschil zit tussen aanbieders. Niet alleen in prijs zijn er grote verschillen, maar ook de inhoud van het internet en tv pakket verschilt sterk van elkaar. Je hebt bijvoorbeeld de prijsvechters zoals Youfone en XS4ALL, maar tegelijkertijd bestaan ook nog wat duurdere tv en internet providers zoals KPN en Ziggo. Qua inhoud van het pakket zie je duidelijk verschillen in de zenderpakketten met daarbij de HD-zenders, ook de soort internetverbinding en snelheid verschilt sterk. Je koopt immers een abonnement met internet en tv.

Om het duidelijker te maken hebben we hieronder alle internet en tv provider die worden vergeleken onder elkaar gezet. Misschien herken je er al een paar:

  • KPN
  • Ziggo
  • NLEx
  • Online.nl
  • T-Mobile
  • Tele2
  • XS4ALL
  • Youfone
  • Caiway
  • Oxxio

Wat kost internet en tv?

Als je een abonnement voor televisie en internet gaat afsluiten dan is een ding erg belangrijk: kosten internet en tv. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, dat zou erg zonde zijn. Echter kunnen we niet zo direct zeggen wat de kosten tv en internet zijn want dit hangt namelijk sterk af van de door jou gekozen opties.

Wil je bijvoorbeeld naast televisie graag een glasvezelverbinding voor het internet? Dan kan het zomaar zijn dat je hier meer voor betaalt dan voor een kabelverbinding. Om deze reden raden we aan om gebruik te maken van de vergelijker om erachter te komen wat de gemiddelde kosten internet en tv voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Internet en tv afsluiten

Nadat je hebt vergeleken en de beste keus voor je zelf hebt gemaakt is het tijd om het internet en tv pakket af te sluiten. Voortaan is een internet en tv abonnement afsluiten een eitje en binnen enkele minuten gebeurd. Klik in de vergelijker op bekijk en je wordt doorgestuurd naar de aanbieder waar je jouw gegevens invult waardoor vervolgens alles voor je geregeld wordt. Tv en internet afsluiten wordt zo wel erg makkelijk. Vind jij van niet? Dan kun je hier altijd hulp bij krijgen door de klantenservice.

Overstappen internet en tv

Er zijn veel aanbieders internet en tv wat dus goed kan betekenen dat je al ergens een internet en tv abonnement hebt afgesloten bij een internet en tv provider. Echter kan het zomaar zijn dat je net vergeleken hebt en erachter bent gekomen dat je beter terecht kunt bij een goedkopere of betere provider. Wij leggen je uit hoe het werkt!

Overstappen of een internet en tv aansluiting voor bijvoorbeeld een nieuw huis is zo gepiept. Je hebt een keuze gemaakt en klikt op bekijken. Vervolgens ga je naar de gekozen aanbieder om hier een abonnement af te sluiten. Hier laat je ook persoonlijke gegevens achter zodat jouw nieuwe tv en internet provider de overstap kan voltooien en wordt aangesloten. Het oude abonnement wordt vanzelf stopgezet. Na het overstappen of afsluiten heb je nog 14 dagen bedenktijd.

Internet en tv aanbieding

Aanbieding internet en tv, je hebt het vast voorbij horen komen op een reclame of op het internet. Tegenwoordig krijg je vrijwel bij ieder internet en tv pakket een aanbieding. Aanbieding internet en tv komt vaak terug in een cashback van tussen de € 0 en € 50. Ook kan het zomaar zijn dat je tv en internet aanbiedingen voorbij ziet komen met acties zoals gratis Fox Sports 1, 2 en 3 of gratis Film1.

In de vergelijker staan alle internet en tv aanbiedingen aangegeven zodat je direct overzicht hebt van alle internet en tv acties. Niks zo fijn als een voor een goede deal gaan en daar ook nog eens een cadeau of aanbieding bij krijgt.

Goedkoopste internet en tv abonnement

In de vergelijker komen standaard bovenaan de goedkoopste, beste en snelste internet en tv abonnementen tevoorschijn. Echter kunnen wij moeilijk voor je zeggen welk internet en tv pakket het goedkoopst is voor jou. Want een goedkoop internet en tv abonnement is voor iedereen anders.

Ben je iemand die bijvoorbeeld houdt van lekker Netflix kijken en bingewatching op de televisie? Dan kan het zomaar zijn dat je een ander goedkoop internet en tv pakket hebt dan iemand die hier vrijwel geen gebruik van maakt. Gebruik de vergelijker om erachter te komen welk pakket het goedkoopst is voor jouw persoonlijke situatie.

Beste internet en tv provider

We hebben al verteld en waarschijnlijk heb je zelf ook al gemerkt dat er erg veel tv en internet aanbieders op de Nederlandse markt zijn, maar welke van deze allemaal is dan de beste internet en tv provider voor jou? Wij van vergelijk-gratis.nl vinden dit zelf ook erg lastig om te bepalen, want dit hangt voornamelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen af.

Niet alleen het toenemende aanbod is een dingetje, ook kan het zomaar zijn dat jouw wensen veranderen waardoor er een nieuwe beste provider internet en tv ontstaat. Dit is namelijk puur afhankelijk van jouw wensen en eisen en is dus per persoon verschillend. Kijk je bijvoorbeeld graag naar Netflix en wil je nooit haperende series kijken? Dan is een snelle internetverbinding toch wel nodig. Doe je voortaan vrijwel niks meer met het internet? Dan kan het goed zijn dat je voortaan al genoeg hebt aan een lage internetsnelheid.

Om erachter te komen wie de beste internet en tv provider is raden we je aan om gebruik te maken van de vergelijker. Vul jouw wensen in en doe de postcodecheck om erachter te komen welke provider voor de beste is.

Voordelen van kiezen internet en tv

Het grootste voordeel dat je behaalt als je kiest voor een internet en tv abonnement is dat je geen twee losse abonnementen hebt afgesloten. Vaak is het duurder als je apart een internet of televisie abonnement moet afsluiten. Ook komen dus alle rekeningen tegelijk binnen.

Naast dit kun je met een internet en tv pakket gebruik maken van het geweldige interactieve tv waardoor televisie kijken weer een stuk leuker wordt. Zo kun je vrijwel alles in HD-kwaliteit bekijken, zelf zenders kiezen, terugspoelen, opnemen, live pauzeren en nog veel meer. Het is zelfs vaak mogelijk om YouTube of Netflix te bekijken via de televisie.

Inhoud