Hoogste spaarrente vergelijken | Alles van A-Z!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

De hoogste spaarrente proberen te vinden of krijgen is erg belangrijk als het gaat om spaarrekeningen. Door de hoogste rente spaarrekening wordt je gespaarde geld steeds meer waard, dus hoe hoger de spaarrente is, hoe beter dit voor je spaargeld is. Maar zit het nou zo dat je alleen een hoge spaarrente krijgt als je aan specifieke eisen voldoet? We vertellen het je op deze pagina waardoor het een stuk gemakkelijker is om een spaarrekening met hoogste rente te vinden.  

Zoektocht naar hoogste rente spaarrekening

Iedereen die wel eens heeft gespaard bij de bank weet dat ze hierover rente krijgen en het doel is dan ook om van het spaargeld meer geld te maken. Het is mogelijk om te sparen op twee verschillende manieren, namelijk door je geld te zetten op een vrij opneembare spaarrekening of op een spaardeposito voor een afgesproken tijd. Deze twee verschillende manieren hebben overeenkomsten en dat is dat je voor beide rente krijgt over je spaargeld.

Een spaarrekening met hoge rente heeft eigenlijk alleen zin als deze hoger is dan de inflatie, is dit niet het geval dan wordt je geld helaas niet meer waard maar minder. De inflatie op het moment kun je bekijken door naar de website van CBS te gaan, zij onderzoeken jaarlijks deze gegevens. Hier kan je handige info op vinden omtrent financiële producten.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat als je flink wat geld hebt gespaard dat de belastingdienst hier ook om de hoek komt kijken voor de vermogensrendementsheffing. Je betaalt vermogensrendementsheffing als je in je eentje boven de grens van € 30.360 komt dan ga je over het bedrag wat over de grens komt belasting betalen. Ben je samen met een partner aan het sparen dan ligt de grens op € 60.720.

Hoogste rente op spaarrekening en de verschillen

Het is vanzelfsprekend dat je gaat voor de spaarrekening met de hoogste spaarrente, alleen kan het soms wel eens lastig zijn om alle spaarrentes eenvoudig met elkaar te vergelijken. Er zijn immers veel banken en deze hanteren ook ieder allemaal hun eigen voorwaarden als het gaat om de uitbetaling voor rente, zo kan het zijn dat deze per maand, kwartaal of jaar worden uitbetaald. Hierdoor wordt het lastig om de bank met hoogste spaarrente te vinden die het best bij jouw situatie past.

Om het even duidelijk te maken gebruiken we een voorbeeld: stel de bank Knab laat op de website zien wat het jaarlijkse rentepercentage is en je ziet dat Knab maandelijks de rente uitkeert. Dit betekent dat je elke maand steeds meer geld verdient doordat de rente van vorige maand er elke maand bij wordt opgeteld waarover je weer rente ontvangt. Kortom betekent dit dat bij sommige banken de effectieve rente een stuk hoger ligt.

Spaardeposito vaker hogere rente

Misschien probeer je een spaarrekening hoogste rente te vinden, maar wist je al dat het ook mogelijk is om je spaargeld voor een wat langere tijd vast te zetten. In de meeste gevallen krijg je bij een deposito de hoogste spaarrente in vergelijking met een vrij opneembare spaarrekening. De hoge spaarrente is te verklaren doordat je met de bank afspreekt om het spaargeld voor een langere tijd vast te zetten, ook wordt er vaak gewerkt met een vast rentepercentage die tijdens de looptijd niet kan veranderen.

Inhoud