Je bent altijd bezig met jezelf waardevoller te maken voor je werkgever, de reden hier voor is simpel: een waardevollere werknemer krijgt meer waardering. Dit kan in de vorm zijn van secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook in de vorm van meer loon. Door een BHV cursus in Limburg te volgen krijg je beide! Wanneer je leidinggevende of werkgever medewerkers gaat vergelijken, wil je jezelf kunnen onderscheiden. Een BHV-certificaat is een van de manieren om jezelf te onderscheiden. In deze korte blog vertellen we je het een en ander over zo’n certificaat. Voor dat je het weet ben je de held op je werk!

Wat moet je doen nadat je een BHV-certificaat haalt?

Uiteindelijk is het doel dat je levens kan redden in noodsituaties wanneer je zo’n cursus hebt afgerond. De taken van een Bhv’er bestaan uit de volgende onderdelen, er van uitgaande dat je een basiscursus doet: brandbestrijding, ontruiming en eerste hulp (onderverdeeld in spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp). Dit is de wettelijke minimale eis.  Het zou dus kunnen voorkomen dat de werkgever die de BHV-cursus betaalt en faciliteert extra eisen stelt. Vraag dus goed na wat er van je verwacht wordt wanneer je hiervoor gevraagd wordt of aanbiedt om Bhv’er te worden.

Het is de bedoeling dat de Bhv’er de touwtjes in handen neemt totdat de hulpdiensten aanwezig zijn. Een BHV’er zorgt er dus voor dat tussen het gebeuren van een ongeluk en het arriveren van hulp het slachtoffer de zorg krijgt die nodig is.

Waarom zou ik een BHV-certificaat halen?

Wettelijk gezien móet je werkgever alle cursus- en randzaakkosten betalen voor zowel het faciliteren van een Bhv’er als het halen van het certificaat. Hoewel een werkgever niet verplicht is om een Bhv’er een vergoeding te geven, doen de meeste dit wel. Daarnaast laat je hiermee ook pro-activiteit zien en val je dus eerder op bij leidinggevenden en werkgevers! Natuurlijk is een BHV-certificaat niet de enige manier waarop je je kan onderscheiden op je werk. Je kunt je bijvoorbeeld ook specialiseren in een bepaald onderdeel, deelnemen aan een klankbordgroep of jezelf blijven verbeteren in de werkzaamheden die je al deed. Zo kan je er voor kiezen om te kijken naar hoe verbeter jij je op professioneel vlak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *