Een trampoline is een geweldige manier om het gezien eindeloze uren te vermaken en actief te houden. Het leuke aan trampolines is namelijk, dat je ze nooit ontgroeit. Je kunt er ook als volwassenen op sporten, ontspannen en genieten van de buitenlucht.

De juiste soort trampoline kiezen is niet zo moeilijk als het vinden van een trampoline die ook echt veilig is. Als je bepaalde eigenschappen met elkaar vergelijkt kun je pas weten of iets de moeite waard is en veilig is. Een trampoline bestaat uit een flexibele mat, een stevig frame, goede veren en veilige omheining.

Hoe groot kan de trampoline zijn?

De grootte van de trampoline moet niet alleen bepaald worden op de ruimte die er beschikbaar is. Als je een grote tuin beschikbaar hebt, hoef je niet per se een mega trampoline te nemen.

De maat van je trampoline is namelijk ook afhankelijk van het gebruik. Wie zal erop springen? De leeftijd, de lengte, het gewicht, maar ook de atletische vaardigheden van de mensen die de trampoline gebruiken, zijn van invloed op de maat die je neemt.

Let ook op het gewichtslimiet. Bij het uitzoeken van de vorm en maat van de trampoline moet je rekening houden met het gewichtslimiet van de trampoline. Neem dit altijd ruimer. Als drie kinderen van 30kg gaan springen, kun je het beste trampolines kopen die 120kg aan kunnen.

Welke soort/vorm trampoline?

Er zijn verschillende trampolines verkrijgbaar.

De meest voorkomende vorm trampoline als het gaat om trampolines die gebruikt worden voor recreatieve doeleinden, is rond. Ronde trampolines zijn meestal beveiligd met een veiligheidsnet en ze bieden geweldige krachtverdeling waardoor het gebruik nog veiliger is.

Naast ronde trampolines kun je ook rechthoekige en vierkante trampolines vinden. Deze trampolines worden vaker gebruikt door atleten om op te oefenen. Deze vormen worden meestal niet voor recreatieve doeleinden gebruikt, toch hebben deze een aantal unieke kenmerken.

Door de vorm kun je op deze trampolines hoger springen dan ook ronde trampolines. Wat een ronde vorm dan weer veiliger maakt voor recreatie. Door de rechthoekige of vierkante vorm kunnen deze trampolines ook vrijwel in elke hoek en ruimte geplaatst worden.

Personen die de trampoline puur voor fitnessdoeleinden willen gebruiken kunnen baat hebben bij de minitrampoline. Dit is het beste alternatief voor kracht en balanstraining. Een training op een minitrampoline is vergelijkbaar met joggen.

Niet alleen in de tuin kun je plezier hebben met een trampline, er bestaan namelijk ook water trampolines. Deze zijn opblaasbaar waardoor de niet zinken.

Let op de kwaliteit

De kwaliteit van de trampoline kun je zien door de springmat en veren te vergelijken. Goede veren moet een laag geluidsniveau en een grote terug vering hebben met minimaal effect op het lichaam. De veren moeten de landing dus goed kunnen opvangen.

De springmat moet brand en UV bestendig zijn en goed aan de veren zijn gehangen met gelijkmatige spanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *