Er zijn tegenwoordig diverse kassasystemen. Dat kan het kiezen van het juiste kassasysteem nogal eens lastig maken. Ben je op zoek naar het juiste kassasysteem voor jouw bedrijf? Dan zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. De juiste keuze maken? Lees hier waar je dan op kunt letten.

Soorten kassasystemen

De eerste indeling bij het soort kassasysteem is de volgende…Er zijn namelijk twee soorten kassasystemen. Je hebt ten eerste de elektronische kassa en de point-of-sale kassa. Met een elektronische kassa kan je al aardig wat. Zo kan je meteen elektronische kassa bijvoorbeeld meestal:

Sommige geavanceerde elektronische kassa’s kunnen tot een x aantal artikelen de verkoop per artikel vastleggen.

Met een point-of-sale kassa zijn er nog veel meer mogelijkheden. De point-of-sale-kassa is een computerkassa waarmee je mogelijk ook bijvoorbeeld het voorraadbeheer per artikel, een afsprakensysteem en een klantregistratie kunt uitvoeren. Het is gekoppeld aan de computer van je bedrijf. Daardoor kun je veel meer beheren dan met een point-of-sale-kassa.

Verschillende kassasystemen

Er zijn verschillende kassasystemen. Zo heb je bijvoorbeeld de PIO, de PIO Plus, de 15″Kassa, Zelfservice Kassa, Handheld Kassa en de Restaurantkassa. Genoeg om uit te kiezen dus. Voor het kiezen van het juiste kassasysteem is het belangrijk wat voor jou van belang is.

Wil je bijvoorbeeld voor het kassasysteem een scherm van 5 inch, 6 inch of misschien wel 15 inch? Daarnaast kun je kijken of je een bekabeld groot scherm wil of een mobiel scherm. Functioneel kun je bekijken wat voor jou van belang is bij een kassasysteem:

Juiste leverancier

Het is niet alleen van belang welk kassasysteem je koopt. Het is ook van belang bij wie je het kassasysteem koopt. Het is altijd handig dat je een goed gevoel hebt bij een leverancier. Dat is om verschillende redenen belangrijk. Als er nog eens iets mee is, heb je meer kans op een goede service. Daarnaast is bewust je mensen om je heen kiezen ook belangrijk voor jezelf. Wil je met iemand wel zakendoen? De gunfactor. Zo bouw je een kring om je heen op waar je ook als er lastigere tijden zijn, een goed contact mee kunt onderhouden.

Natuurlijk is het slim om offertes op te vragen bij drie verschillende leveranciers. Zo krijg je ook een goed beeld van de prijzen in de markt. En, bij eventuele verschillen, kun je altijd nog in gesprek met een leverancier om te vragen waarin het eventuele verschil nu precies in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *