In het groeien van een baard gaat veel tijd en geduld zitten. Sommige mannen met een baard gebruiken geen baardbalsem, wat resulteert in een droge, wilde baard. Baardbalsem wordt aangebracht na het wassen en bestaat uit een mengsel van voedende ingrediënten. Het doel van baardbalsem is het lichtelijk temmen en stijl geven aan de baard en het verzorgen en voeden van de baard. Er zijn echter veel verschillende baardbalsems, allemaal werken ze net anders. Sommige geven meer glans, sommige temmen de baard beter etc. Hoe kies je de beste baardbalsem? Onderstaande punten kunnen meer duidelijkheid bieden.

Natuurlijke ingrediënten

Een goede baardbalsem bestaat echter altijd uit natuurlijke ingrediënten, hier zijn een aantal ingrediënten die je in een goede baardbalsem aanwezig zijn:

De werking van een goede baardbalsem

Naast natuurlijke ingrediënten is het belangrijk dat de balsem aan een paar dingen voldoet, dit kun je testen door de balsem te gebruiken. Een baardbalsem moet 2 dingen doen, namelijk je haar en huid hydrateren en verzachten, maar ook je baard in temmen en in model houden.

De meeste baardbalsems zijn echter slechts op één van deze twee punten gespecialiseerd. Een goede baardbalsem kan echter beide goed. Echter is geen baard hetzelfde en heeft iedere man andere eigenschappen die hij nuttiger vindt dan andere. Het juiste product vinden is dan ook afhankelijk van jou wensen en behoeften.

Hier zijn enkele universele kenmerken van een kwaliteitsbalsem waar je op kunt letten:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *