Goedkoopste zorgverzekering vinden in 2023?

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Goedkoopste zorgverzekering 2023

Goedkope zorgverzekering in 2023 aan het zoeken? Wij helpen je graag! Zoals je waarschijnlijk al weet wordt elk jaar vastgesteld welke zorg moet worden vergoedt vanuit de basisverzekering, dit betekent dus ook dat hier geen verschillen tussen zitten bij alle zorgverzekeraars. Echter zijn er op andere vlakken wel verschillen zoals de keuzevrijheid of de hoogte van de zorgpremie die betaalt moeten worden voor een voordelige zorgverzekering. Daarnaast zitten er verschillen tussen de dekkingen van bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie of podotherapie. Wil je meer weten over hoe de zorgverzekering geregeld is in Nederland? Klik dan eens op de link.

Wie is de goedkoopste zorgverzekeraar in 2023?

Als we het hebben over de goedkoopste zorgverzekering dan is dit soms wel lastig. Dit komt namelijk door het feit dat iedere zorgverzekeraar andere dekkingen uitgeeft tegen een andere premie. Echter kun je wel kijken naar de zorgverzekeraars die basisverzekering aanbieden voor de laagste prijs, deze zijn immers bij elke zorgverzekeraar hetzelfde en dus kun je ze makkelijker langs elkaar leggen om te kijken welke het goedkoopst is.

Je kunt dus beter spreken over de voordeligste basisverzekering in plaats van een goedkope zorgverzekering. Wij hebben voor jou een klein onderzoekje gedaan om te kijken welke zorgverzekeraar de voordeligste basisverzekering aanbiedt. Zo krijg je in 2023 bij zorgverzekeraar ZEKUR een basisverzekering genaamd Gewoon ZEKUR al voor €98,50 per maand. Zoals verteld is dit de voordeligste basisverzekering, maar dit betekent niet dat dit de beste basis zorgverzekering voor jouw wensen en eisen is. Kijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden door voordat je blindelings kiest voor de voordeligste zorgverzekering.

Zelf zorgen voor een goedkope zorgverzekering

Er zijn enkele manieren hoe je ondanks een hoge premie er zelf voor kan zorgen dat je uiteindelijk minder betaalt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het vrijwillig eigen risico te verhogen van het minimale bedrag van €385 naar €885. Dit betekent dat je meer kans loopt op hogere eigen kosten bij vraag naar zorg, maar dit zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je jaarlijks tussen de €200 en €300 korting krijgt op de zorgpremie.

Let er wel op dat je ervoor zorgt dat je wat geld achter de hand hebt. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en zorgkosten worden steeds duurder. Niks is zo vervelend om door een klein ongelukje in de problemen te komen. Wij raden dus zeer zeker aan om wat geld achter de hand te hebben, zet bijvoorbeeld de korting die je krijgt apart op een spaarrekening!

Top 5 goedkope natura polissen in 2023(basisverzekeringen)

Vaak is het fijn om een rijtje te hebben waarin je direct kunt zien welke basisverzekering bij welke zorgverzekeraar het goedkoopst is. Daarom hebben we dus hieronder voor jou een mooi rijtje opgesteld met de premies en welk soort polis het is met de hoogte van het eigen risico op 385 euro om meteen te kunnen zien wie de goedkoopste zorgverzekering aanbiedt:

  1. Zorgverzekeraar Zekur met de polis ‘’Gewoon ZEKUR’’ voor € 98,50 per maand.
  2. Zorgverzekeraar ZieZo met de polis ‘’ZieZo Selectief’’ voor € 101,95 per maand.
  3. Zorgverzekeraar Univé met de polis “Univé Zorg Select’’ voor € 105,85 per maand.
  4. Zorgverzekeraar Bewuzt met de polis “Bewuzt Basis’’ voor € 105,95 per maand.
  5. Zorgverzekeraar ZieZo met de polis “ZieZo Basis’’ voor € 105,95 per maand.

We willen je wel meegeven bij het kiezen van een voordelige zorgverzekering dat het zomaar kan zijn dat je niet volledig of goed gedekt bent met de goedkoopste zorgverzekering. Daarom is het verstandig om altijd eerst goed te kijken naar de polisvoorwaarden om erachter te komen of er geen betere zorgverzekering is voor wat extra geld. Over het algemeen is er elk jaar wel een goedkoopste zorgverzekering Nederland.

Hoe kom je aan een goedkope zorgverzekering?

Veel mensen vragen zich af hoe ze nou een goedkope zorgverzekering kunnen vinden en vervolgens afsluiten. Dit kan tegenwoordig een stuk gemakkelijker als vroeger door de komst van de zorgvergelijkers. Hierdoor kun je direct alle zorgverzekeringen van alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om zo direct de goedkope zorgverzekering 2023 te vinden. Je kunt in de vergelijker invullen welke wensen en eisen je hebt omtrent zorg waar de vergelijker zich op aanpast en een gepersonaliseerd aanbod voor je laat zien.

Iedereen heeft andere wensen en eisen

Het kan zomaar zijn dat je alleen gebruik hoeft te maken van de basis zorgverzekering en niet van de extra aanvullende zorgverzekeringen. Vanzelfsprekend is het een stuk goedkoper om te kiezen voor een enkele basisverzekering, maar dit is dus niet altijd de beste keus.

Heb je toch wel een aanvullende zorgverzekering nodig dan kunnen we niet precies zeggen welke aanvullende verzekering het goedkoopst is. Vergelijken kan vervolgens ervoor zorgen dat je alsnog het beste aanbod krijgt afgestemd op jouw wensen en eisen. Ook kan het zijn dat de goedkope zorgverzekering 2022 niet meer de voordeligste is in 2023 vergelijk dus altijd om erachter te komen.

Let op: een goedkope zorgverzekering 2023 hoeft niet altijd de beste zorgverzekering te zijn. Dus hoe goedkoper de polis is betekent niet direct dat dit de beste keus is voor jouw situatie. Kijk daarom ook naar zorgverzekeringen die een stukje minder voordelig zijn, vaak betaal je wat extra’s maar krijg je hiervoor ook een stuk betere zorg dekking.

Wat is de goedkoopste aanvullende zorgverzekering?

Zoals we hierboven hebben besproken zijn ieders wensen en eisen omtrent zorg anders en dit maakt het ook moeilijk om voor iedereen vast te stellen welke aanvullende zorgverzekering daadwerkelijk het goedkoopst is. Wij raden dan nogmaals aan om in de vergelijker jouw wensen en eisen in te vullen en om vervolgens een vergelijking te maken om erachter te komen welke aanvullende verzekering voor jou het goedkoopst is. Zorgverzekering vergelijken kan ook direct door op de groene button te klikken.

Houdt er rekening mee dat als je minder zorg verwacht in het komende jaar en je aanvullend verzekerd bent dat je vaak teveel betaalt. Je kunt dus bij verwachting van minder vraag naar zorg in 2023 denken om jouw aanvullende verzekering te verminderen op stop te zetten. Zo worden er toch nog een paar tientjes jaarlijks bespaard

Inhoud