Vergelijk gratis

Gemakkelijk Gas & Stroom
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van gas, stroom of de combinatie hiervan op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Gas & Stroom

Het geschikte moment om over te stappen naar een nieuwe gas- en stroomleverancier

Er bestaan geschikte momenten om over te stappen naar een nieuwe gas- en stroomleverancier, het beste zou natuurlijk zijn wanneer dit gratis kan. Dit kan zes weken voor het einde van uw lopende contract.

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om eerder over te stappen. Maar weet wel dat dit extra kosten met zich kan meebrengen in verband met de overstaptermijn, waar u nieuwe aanbieder misschien gebruik van maakt.

Overstappen naar een nieuwe gas- en stroomleverancier

Vaak kunt u gratis overstappen naar een nieuwe gas- en stroomleverancier. U moet hierbij in de gaten houden wat de eindtermijn is van uw huidige contract.

Als u nog nooit bent overgestapt naar een nieuwe gas- en stroomleverancier dan is de kans zeer groot dat u een contract heeft voor onbepaalde tijd. Hierdoor kunt u maandelijks het contract opzeggen.

Daarnaast is overstappen met een contract voor onbepaalde tijd altijd gratis.

Overstappen als u een contract heeft met looptijd

Wanneer u gebruik maakt van een contract met een bepaalde looptijd van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar, dan bestaat er de mogelijkheid om binnen de overstaptermijn een contract af te sluiten bij een nieuwe gas- en stroomleverancier.

Uw nieuwe afgesloten contract is pas van toepassing op het moment dat de looptijd van het oude contract verlopen is.

Wanneer is overstappen niet gratis?

Als u gebruik maakt van een contract met vaste looptijd dan geeft de gas- en stroomleverancier vaak een boete, dit doordat u het contract vroegtijdig beëindigt.

De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende looptijd van uw huidige contract. Vaak wordt deze boete betaald door uw nieuwe energieleverancier. Hierdoor kunt u zonder zorgen gemakkelijk en snel overstappen.

Hoelang duurt deze overstaptermijn?

Wanneer u de keus maakt om over te stappen naar een nieuwe gas- en stroomleverancier dan duurt dit in veel gevallen vier tot zes weken.

Deze tijd gaat in vanaf het moment dat u het overstapformulier hebt ingevuld, tot aan het moment dat u bent aangesloten bij uw nieuwe gas- en stroomleverancier.

Bij het overstappen hoeft u zelf niks te doen, uw nieuwe leverancier zorgt ervoor dat alles wordt geregeld. Uiteraard blijft u tijdens deze overstap aangesloten op uw huidige gas en stroomnetwerk.

Om even samen te vatten, als u dus zonder problemen wilt overstappen moet u minimaal zes weken voor het einde van uw huidige contract de overstap aangeven. U moet hierbij wel opletten dat u de overstap niet te vroeg inzet. Dit omdat de gas- en stroomleveranciers een overstaptermijn hanteren.

Wat als ik dan buiten de overstaptermijn overstap?

Als u de keus maakt om buiten de overstaptermijn over te stappen dan wordt dit direct geregeld met de nieuwe gas- en stroomleverancier.

Maar het nadeel hiervan is dat u dus een overstapboete krijgt. Deze wordt wel vaak betaald door de nieuwe leverancier. Maar geen boete ontvangen is natuurlijk het beste. Wilt u direct vergelijken? Klik dan op de link.

Wie is de voordeligste groene gas en stroom leverancier?

Voortaan biedt bijna elke gas- en stroomleverancier groene stroom aan. Daarnaast zijn er nog steeds gas- en stroomleveranciers die gebruik maken van grijze stroom en groene stroom.

U kunt zelf de keus maken wat u wilt. Qurrent is de enige gas- en stroomleverancier waar groene gas en stroom standaard wordt aangeleverd. Hier kun je dus niet kiezen voor grijze of groene stroom en gas.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Misschien weet u nog niet hoe groene stroom wordt opgewekt? Groene stroom wordt opgewekt uit energiebronnen die duurzaam zijn. Bijvoorbeeld door waterkracht, windmolens of natuurlijk de welbekende zonnepanelen.

Het opwekken van groene stroom heeft als enige nadeel dat het duurder is dan de opwekking van grijze stroom. Maar u merkt hier als consument weinig van doordat de gas- en stroomleverancier dit niet doorrekent in de prijs.

Dit komt doordat de overheid een vergoeding geeft aan de gas- en stroomleveranciers wanneer ze groene stroom produceren.

Wat is dan precies groen gas?

In Nederland sluit het grootste deel van de huishoudens een gas- en stroomcontract af. Dit gas wordt het meest gebruikt om bijvoorbeeld mee te koken of om de CV-ketel te verwarmen. Er bestaat dus grijs gas en groen gas. In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van grijs aardgas, dit gas wordt geboord in de gasreserves in Groningen.

Twee soorten gas

Je kunt groen gas indelen in twee soorten gas namelijk: biogas en CO2 gecompenseerd gas. In beide gevallen wordt deze gas gezien als groen gas maar toch zijn er wat verschillen. Biogas wordt in Nederland maar voor 1% gebruikt. Dit omdat dit biogas wordt gewonnen uit tuinafval en mest, dit wordt ook wel ‘biomassa’ genoemd CO2 gecompenseerd gas is de andere soort gas. In eerste instantie is CO2 gecompenseerd gas gewoon grijs gas. Maar doordat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd wordt dit gezien als groen gas. Hoe wordt dit dan gecompenseerd? Deze compensatie wordt doorgevoerd door het aanleggen van nieuwe bossen en grote investeringen in duurzame energieprojecten.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Gas en Stroom!

Alle informatie over groene stroom

Vergelijk gratisEigenlijk is het heel simpel, groene stroom is gewoon stroom, alleen er is iets anders. Groene stroom wordt op een duurzame en verantwoorde manier opgewekt. Dit duurzaam opwekken gebeurt op verschillende manieren zoals: waterkrachtcentrales,...

Komt onze groene stroom uit Nederland?

Vergelijk gratisEen vraag die door veel Nederlanders gesteld wordt is, komt de groene stroom allemaal uit Nederland? Nee dit is niet zo, minder dan de helft van de groene stroom komt daadwerkelijk uit Nederland, de rest wordt geïmporteerd uit andere landen.Een...

Begin nu met het vergelijken van alle Gas & Stroom aanbieders