Wil je één of misschien wel een heleboel shirts laten drukken? Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij het vergelijken van de drukkers. Wil jij één of meerdere shirts laten drukken? Lees hier dan de tips hoe je de juiste drukker kiest.

Hoeveel shirts

Je moet weten hoeveel shirts je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld je eigen voetbalshirt maken of wil je shirts voor een heel elftal? De hoeveelheid is belangrijk, omdat dit relevant is voor de kosten. Afhankelijk van de drukkerij verschillen de kosten per shirt ook per oplage. Drukkerijen kunnen daarbij flink afwijken van elkaar, omdat ze mogelijkerwijs meer gericht zijn op bepaalde oplages qua machines.

Eigen document?

Sommige bedrijven hebben software waarmee je online je shirt kunt ontwerpen. Er zijn ook drukkers waar je het document voor moet aanleveren. Dan moet je dus zelf software zoeken om het shirt te ontwerpen.

Welke methode je ook gebruikt, je moet opletten of je bestanden wel goed genoeg zijn. Als je bestand niet goed is, dan kan dat zorgen dat datgene wat je op het shirt wil, er niet mooi uitziet. Als je bijvoorbeeld een te klein bestand hebt dan is het beeld vaak korrelig en niet meer scherp. Dat is natuurlijk jammer en zonde van je geld.

Eigen vergelijken: eigen shirt of van de drukkerij?

Over het algemeen hebben drukkerijen goede prijzen voor shirts, zeker in hoge oplages. Sommige drukkerijen werken bijvoorbeeld alleen met eigen shirts. Je moet dus even kijken wat je wil en of dat kan bij de drukker. Niet elk shirt is trouwens geschikt voor bedrukking. Dus let daar ook op.

eigen voetbalshirt maken

Wanneer wil je de bestelling?

Sommige drukkers hebben behoorlijk lange levertijden. Het is dus goed om te kijken wat de levertijden zijn voor wat je in gedachten hebt.

Prijsvergelijken

Pas als je bovenstaande zaken helder hebt, kun je de prijzen van drukkers die passen bij jouw vraag, vergelijken. Het is daarbij echter niet zo dat de goedkoopste direct de beste is voor jou. Sommige drukkerijen hebben namelijk een minder goede reputatie dan andere drukkerijen. Wil je er zeker van zijn dat je een goede drukkerij hebt gekozen? Dan is het vaak handig om de beoordelingen te bekijken. Natuurlijk is 100 procent niet mogelijk, maar een grote kans op een betrouwbare drukker heb je zo vaak wel.

Gaat het om een groot bedrag? Dan is het wellicht handig om contact op te nemen met de leverancier. Dan kun je nog even checken of alles goed is gegaan, voordat de shirts bedrukt worden.