Voor velen zit de recente cryptohype nog vers in het geheugen, waarbij sommige met positieve gevoelens zullen terugkijken, terwijl dit voor anderen juist een minder fijne periode was. In de tijd van 2020/2021 kon je veel geld verdienen met crypto, maar rond het einde van 2021/ begin 2022 was dit niet meer het geval. Koersen kelderden in, waaronder de Bitcoin, ethereum en de publieksfavoriet: Dogecoin koers. Wat kunnen we in de toekomst verwachten? Is crypto toch nog interessant of is het gedaan met deze nieuwe digitale valuta’s. In deze blog gaan we dit kort, maar bondig bespreken! 

Crypto anno 2022 

Als je nu kijkt naar de cryptokoersen en deze vergelijkt met die van 1-1.5 jaar geleden, zal je al snel opvallen dat deze enorm verschillen. De meeste cryptocurrency zijn met meer dan 50% in waarde afgenomen ten opzichte van het toppunt. Neem bijvoorbeeld de Dogecoin koers. Deze was in mei 2021 70 eurocent per Dogecoin, in november 2022 was dit echter afgenomen en schommelt de koers tussen de 7 en 10 eurocent. Een enorme afname, maar betekent het dan ook dat het voorbij is met crypto? 

Wat is er aan de hand in de wereld van crypto? 

Wekelijks tot dagelijks worden er nieuwe artikelen gepubliceerd over crypto, die niet allemaal even positief zijn. Sterker nog, de afgelopen tijd worden er vooral veel artikelen met een negatieve kern gepubliceerd. Er worden onder andere artikelen gepubliceerd over massale fraude, faillissement dreigingen en gefaalde projecten. Een goed voorbeeld hiervan is FTX. Dit bedrijf was kortgeleden nog een van de meest belovende cryptocurrency platformen, maar tegenwoordig ligt dit wel anders. Het bedrijf heeft enorm veel verlies geleden en daardoor zijn duizenden mensen nu hun cryptocurrency kwijt. Dit kan uiteindelijk zorgen voor enkele duizenden tot miljoenen schade. Daarnaast komen er steeds meer fraude- en oplichterijzaken aan het licht in de crypto wereld. Ook dit zal natuurlijk niet de koersen ten goede doen. 

dogecoin koers

Cryptocurrency en de toekomst 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is er veel aan de hand in de wereld van cryptocurrency. Daardoor is het niet gek dat een bitcoin, ethereum of dogecoin koers nu momenteel veel lager is dan het hoogtepunt. Er zijn dan ook veel doemdenkers die aan geven dat het gedaan is met cryptocurrency. Desondanks is dit te kort door de bocht. De techniek achter crypto is namelijk heel interessant en er zijn dan ook al verschillende grote organisaties die hiervan gebruik maken. Kenners van deze techniek of technologische ontwikkelingen zijn het dan ook over een ding eens en dat is dat cryptocurrency niet in zijn geheel gaat verdwijnen. De verwachting is dat we binnen enkele jaren weer een enorme hype rondom crypto gaan zien en dat de koersen dan ook weer hard zullen stijgen. Wanneer dit is? Dat weet niemand, het enige wat we kunnen doen is afwachten en op tijd participeren in deze volgende trend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *