Na het behalen van je theorie-examen kun je eindelijk richting het praktijkexamen gaan werken. Want deze komt nu wel een stukje dichterbij. Waarschijnlijk vind je je eerste praktijkexamen ontzettend spannend. Je wilt het natuurlijk het liefst in één keer halen en daarom ligt die druk ook iets hoger. Als je de tussentijdse toets hebt afgenomen, dan weet je al hoe het praktijkexamen eruit gaat zien. Zoals je waarschijnlijk al weet, is de tussentijdse toets precies hetzelfde als je praktijkexamen. Het enige verschil is dat je bij het halen van de tussentijdse toets geen rijbewijs kunt halen, wat bij het praktijkexamen logischerwijze wel het geval is. Wil jij weten hoe jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden voor je praktijkexamen? Wij geven je een aantal tip!

Oefen op je zwakheden

Heb je tijdens je rijlessen gemerkt dat je in sommige onderdelen wat minder sterk bent, oefen hier dan nog extra op voor je rijexamen. Een Rijschool in Maastricht helpt je hier maar al te graag bij. Je zult namelijk met bijna alle onderdelen te maken krijgen. Het is daarom ook belangrijk dat jij je zo optimaal mogelijk voorbereid tijdens je laatste rijles.

In de meeste gevallen heb je nog één uur rijles voor je praktijkexamen, zodat je, net als bij het sporten, een opwarming hebt gehad. Hierdoor kun je nog eens extra met de auto oefenen. Biedt jouw rijinstructeur dit niet aan, maar klinkt dit wel aantrekkelijk voor jou, dan is het wellicht slim om dit aan te kaarten bij je eigen rijinstructeur. Extra oefening kan natuurlijk nooit kwaad.

Voeding

We begrijpen dat je het ontzettend spannend vindt en waarschijnlijk de dag zelf niet veel kunt eten door de spanning. Wij raden je echter toch aan om goed te eten voor je praktijkexamen. Te weinig eten kan er namelijk voor zorgen dat je concentratie onder gemiddeld wordt, waardoor je misschien wat slordige en onnodige foutjes maakt tijdens je rijexamen. Je hoeft zeker niet veel te eten, maar zorg dat je nog iets van een energiebron eet, voordat je rijexamen begint.

Kies je tijdstip

In sommige gevallen is dit niet mogelijk, maar wanneer je hier de keuze voor krijgt, neem dan deze kans. Je wilt natuurlijk niet in de ochtendspits zitten tijdens je praktijkexamen, of op het tijdstip waar het juist superdruk is op de weg. Kies het liefst een tijdstip voor de middag of net midden op de middag. Hier heb je het meeste kans dat er minder verkeer op de weg zit. Dit zal in je voordeel werken tijdens je praktijkexamen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *