Beste zorgverzekering vinden in 2023?

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Beste zorgverzekering 2023

De beste zorgverzekering, we krijgen vaak vragen over dit specifieke onderwerp. Want welke zorgverzekering is kunnen we nou bekronen met beste zorgverzekering 2023? In de realiteit is het zo dat de beste zorgverzekering voor iedereen anders is, dit hangt namelijk vaak volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen op het gebied van zorg.

Ben je bijvoorbeeld iemand die veel zorg nodig heeft? Dan is bijvoorbeeld een zorgverzekering met wat extra maandelijkse premie de beste in tegenstelling met iemand die maar weinig zorg denkt te ontvangen. Klinkt ook allemaal een beetje moeilijk en daarom willen wij je graag helpen bij het vinden van een goede zorgverzekering. Lees snel verder!

Hoe kun je de beste zorgverzekering 2023 vinden?

Zorgverzekering vergelijken op vergelijk-gratis.nl krijg je altijd een mooi overzicht van de beste zorgverzekeraars voor jouw situatie. Echter moet je hiervoor wel jouw gegevens en wensen hebben ingevuld in de vergelijker zodat deze aan de gang kan. Je hebt natuurlijk geen zin om één voor één alle zorgverzekeringen langs elkaar te houden terwijl het simpelweg ook kan met een daarvoor ontwikkelde vergelijker. Bovenaan in de vergelijker krijg je direct het beste aanbod te zien met de goedkoopste zorgverzekeringen.

Wat is de beste basisverzekering?

Zoals je waarschijnlijk al weet is het vooraf vastgesteld door de overheid welke zorg er vergoed moet worden vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. De basisverzekering is dan voor iedereen ook hetzelfde. Echter zijn er wel een paar punten waar je op moet letten tijdens het kiezen van de beste basisverzekering, zo is de mate van zorgkeuze belangrijk en de premie die je maandelijks moet betalen. Wil je meer weten over de dekking van de basis zorgverzekering door de overheid? Klik dan op de link.

Er zijn namelijk verschillende soorten zorgpolissen: naturapolis, budgetpolis, restitutiepolis en de combinatiepolis. Dit is het stukje zorgkeuze want elke polis heeft zo zijn eigen voorwaarden als je zorg nodig hebt. Zo heb je met een budgetpolis vaak een langere reistijd naar het ziekenhuis dan als je een restitutiepolis kiest waar je meer zorgkeuze hebt. Zoals net verteld is niet alleen zorgkeuze belangrijk, maar ook de premie. Zo kan het zijn dat je bij de ene zorgverzekeraar meer betaald voor de basiszorgverzekering dan bij een andere zorgverzekeraar. Wij raden dan ook aan om altijd de vergelijker te gebruiken om tot het beste aanbod te komen.

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering?

Wil je graag meer zorg ontvangen dan wat in de basiszorgverzekering vergoed wordt zoals fysiotherapie of tandarts behandelingen? Dan zijn de aanvullende zorgverzekeringen de ideale optie voor jou.  Je hebt veel verschillende soorten aanvullende verzekeringen en deze zijn dan ook vaak verschillend per zorgverzekeraar. Ga je zoeken naar de beste aanvullende zorgverzekering? Dan is het belangrijk dat je de vergoedingen van een aanvullende dekking in de gaten houdt.

Om tot de beste aanvullende verzekering te komen raden we wederom aan om gebruik te maken van de vergelijker. Zo kun je in de vergelijker invullen of je gebruik wilt maken van aanvullende zorg zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, lenzen of brillen, tandartsbehandelingen en orthodontie. De vergelijker komt vervolgens met het beste aanbod geheel afgestemd op jouw eigen wensen.

Tussen de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars zitten vaak veel verschil. Zo heb je aanvullende verzekeringen waarmee je voor een heel aantal aanvullende dekkingen bent verzekerd, maar ook heb je aanvullende verzekeringen waarvoor je bijvoorbeeld maar 8 extra fysiotherapie behandelingen verzekerd bent. Daarnaast is het mogelijk voor verzekeraars om niet iedereen een aanvullende zorgverzekering af te sluiten als het risico te groot wordt geacht.

Naar de beste zorgverzekering overstappen

Het kan zomaar zijn dat je de beste zorgverzekering voor jezelf hebt gevonden door gebruik te maken van de vergelijker. Je kunt er vervolgens voor kiezen om over te stappen naar een nieuwe en betere zorgverzekering.

Ga je overstappen voor 31 december dit jaar? Dan zorgt jouw nieuwe zorgverzekeraar ervoor dat je oude contract wordt opgezegd en automatisch verzekerd bent bij de door jou nieuw gekozen verzekeraar. Natuurlijk kan je ook zelf de zorgverzekering opzeggen voor 31 december om vervolgens zelf een nieuwe zorgverzekering af te sluiten voor 1 februari.

Inhoud