Over het algemeen zijn we allemaal veel thuis. Sinds de coronacrisis is dat alleen nog maar meer geworden. Je bent vaak één of twee dagen in de week thuis aan het werk. Na school komen je kinderen thuis en heb je ze thuis rondrennen, zonder dat je de hele tijd op ze kan letten. Helaas kan dat ook wel eens ongelukjes veroorzaken in of rondom het huis. Je kinderen hebben dus schade veroorzaakt. Ben je in zulke gevallen verzekerd? We bekijken het per verzekering.

 

Aansprakelijk

Als je kinderen schade hebben veroorzaakt bij bijvoorbeeld de buren door een voetbal tegen de ruit te schoppen ben je als ouder aansprakelijk. Dit geldt tot je kinderen veertien jaar zijn. Zijn je kinderen veertien of ouder? Dan zijn ze vaak deels zelf verantwoordelijk. Toch ben je ook dan als ouder nog steeds aansprakelijk. Je kan daarom het beste altijd kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering voor zowel jou als je kinderen. Nadat je kinderen veertien zijn geworden staan ze wel nog steeds bij jou in de polis, maar hebben ze ook hun eigen polis als je ze hebt opgegeven bij je verzekeraar.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Hebben je kinderen schade veroorzaakt aan de spullen in je huis of aan de persoonlijke eigendommen van iemand uit je gezin? Dan heb je helaas pech, want de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt deze schade dan niet. Hebben je kinderen letselschade veroorzaakt door bijvoorbeeld speelgoed te laten slingeren waar je over gevallen bent? Dan vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering dit meestal wel. Je kan dan zelf aanspraak maken op de verzekering. Hebben je kinderen schade gemaakt aan de spullen van iemand anders, die niet op dezelfde polis staat? Dan kun je wel gebruik maken van je aansprakelijkheidsverzekering, in de meeste gevallen wordt de schade dan vergoed.

 

Inboedelverzekering

Als je kinderen thuis veel bezig zijn op bijvoorbeeld de iPad is een aansprakelijkheidsverzekering niet zo geschikt. Kans op schade aan het scherm van de iPad zit in een klein hoekje. Als je kinderen de iPad een keer hard laten vallen heb je kans dat het scherm al stuk is. Als je een allrisk of een inboedelverzekering met een complete dekking hebt dan wordt dit in de meeste gevallen vergoed. Let op: bij een normale inboedelverzekering wordt dit niet vergoed.

 

Opstalverzekering

Als je schade aan je eigen huis hebt door je kinderen dan kan het dat je opstalverzekering je helpt. Dit is niet in alle gevallen zo, het ligt aan je gekozen dekking. Hebben je kinderen bijvoorbeeld de voetbal tegen je eigen ruit geschopt? Als je een glasdekking hebt wordt deze schade vanuit de opstalverzekering vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *