Kan ik een autoverzekering afsluiten met een strafblad?

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Waarschijnlijk heeft u er ooit van gehoord, valsheid in geschrifte. Er wordt door veel mensen gezegd dat je niet moet sjoemelen met persoonlijke informatie bij het aanschaffen van een autoverzekering.

Sjoemelen met informatie 

Maar ik snap dat de vraag bij u kan opkomen of dit soms niet in u voordeel kan zijn.
Toch zijn er veel mensen in Nederland die sjoemelen met verzekeringen. En dan vooral bij het afsluiten van de verzekering. Door veel mensen wordt er gelogen over schade die eigenlijk niet gebeurd is, waterschade en val schade. Ook wordt er door veel mensen gelogen over een strafblad.

Afsluiten van een autoverzekering

U vraagt zich misschien af, hoe sluit ik nou zo’n autoverzekering af? Allereerst kies je natuurlijk voor autoverzekering vergelijken vervolgens kiest u degene welke het best bij uw persoonlijke wensen past.. Daarna laat je jouw gegevens achter bij de gekozen aanbieder. Meestal krijgt u na de inschrijving een vragenlijst waarop uw vragen moet beantwoorden over uw rij verleden.

Wees eerlijk

Het is natuurlijk van groot belang dat je deze vragenlijst zo eerlijk mogelijk invult, veel verzekeraars zijn aangesloten bij een systeem waarop ze gezamenlijk kunnen checken of deze gegevens kloppen, dus heeft u bijvoorbeeld schade gereden bij een andere verzekeraar dan komt uw nieuwe autoverzekeraar hier ook achter. Het antwoord wat u invult is vaak niet het belangrijkste het gaat de verzekering vaak over de betrouwbaarheid van de persoon die een verzekering wil afsluiten.

Beschikken over een strafblad

Wanneer u beschikt over een strafblad is dit vaak geen probleem, als u kleine overtredingen op uw naam heeft staan. Er wordt pas moeilijk gedaan door verzekeringen wanneer je overtredingen hebt begaan bij een leeftijd van 12 jaar. Zo kunt u bijvoorbeeld denken bij deze overtredingen aan handel in drugs, moord of diefstal. Ook al hebben veel van deze overtredingen niks te maken met uw rijstijl,echter doen verzekeraars vaak moeilijk als u beschikt over een strafblad.

Wat kan ik doen als ik een strafblad heb?

Met een strafblad kan het de eerste jaren vrij moeilijk zijn om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn een paar verzekeraars die autoverzekeringen verlenen aan mensen met een recent strafblad, echter is de maandpremie van deze verzekeringen vaak torenhoog.

Na verjaring van het strafblad wordt het gemakkelijker om een autoverzekering af te sluiten. Zo is het na acht jaar niet meer
verplicht om te melden aan de verzekeraar dat u beschikt over een strafblad. Deze acht jaar gaat pas in wanneer de zaak is afgehandeld. Wilt u direct een vergelijking doen? Klik dan op de link.

Wat als ik mijn auto verzeker op iemand anders zijn naam?

Het komt vaak voor in de praktijk en je hebt er vast wel eens van gehoord, autorijders die hun auto verzekerd hebben op iemand anders zijn naam. Vaak is dit op de naam van de moeder, vader of andere familieleden.

Maar let op dit is niet de normale gang van zaken, je kunt er wel goedkopere premies mee krijgen maar dit is het niet waard.

Het kan grote problemen met zich meebrengen wanneer u bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt, u wordt meestal direct hierna op de zwarte lijst van verzekeraars gezet. Meer weten over de auto verzekeren van iemand anders? Druk op de link.

Inhoud