Alles in 1 pakket & glasvezel | Wat zijn de mogelijkheden van vandaag?

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Sloom en traag internet is verleden tijd met glasvezel. Nog niet ieder huishouden is in de mogelijkheid om glasvezel af te nemen maar steeds meer gemeenten moeten eraan geloven, pijlsnel internet door middel van glasvezel. Wie legt die glasvezel dan aan? 

Dit is een bedrijf genaamd Reggefiber en is onderdeel van KPN. Komen ze bij jouw in de straat langs zeur dan niet over eventuele wegversperringen enzovoort, de weg moet immers open. Het is het allemaal waard, zulk snel internet heb je nooit ervaren. Lees snel verder om achter alles van glasvezel te komen gecombineerd met een alles-in-1 pakket.

Helaas is glasvezel niet voor iedereen

De glasvezelaanbieders komen als bosjes uit de grond, ga niet zomaar meteen afsluiten, dit kan je duur komen te staan. Ga eerst na of jouw wijk wel over een glasvezelverbinding beschikt, dit is natuurlijk een vereiste van zo’n verbinding. Vooral in het Zuidoosten kunnen huishoudens al genieten van een glasvezel verbinding. In tegenstelling tot Noord-Holland, waar nog bijna geen een huishouden gebruik kan maken van een glasvezelverbinding.

Wil jij een alles-in-1 pakket met glasvezel dan is het allereerst verstandig om te kijken of je hier de mogelijkheden voor hebt, vervolgens ga je alle aanbieders met elkaar vergelijken. Er zijn aanbieders op de markt die een upload en downloadsnelheid kunnen bieden 1000MB. Wil je geen glasvezel dan is Ziggo perfect voor jou, ze zijn van mening dat je deze verbindingen niet helemaal tot je huis hebt hoeven liggen voor snelle internetsnelheden. Ga alles in 1 vergelijken om erachter te komen of glasvezel op jouw locatie mogelijk is.

Alles-in-1 via glasvezel

Glasvezel is alleen voor internet, dit is wat veel mensen denken, integendeel. Er zijn een heleboel glasvezel aanbieders in Nederland die Alles-in-1 pakketten aanbieden. Bij een overstap naar een glasvezel leverancier kun je je telefoonnummer gewoon behouden en behoud je een goede kwaliteit van zenders. Dit wordt niet beter of slechter dan bij een normale aanbieder van alles-in-1 pakketten.

Veel mensen zullen voor glasvezel kiezen vanwege snelle internetsnelheden, ook is er geen grote groep die speciaal dit kiest vanwege de weinige aantallen storingen. Vaak krijg je voortaan bij een bellen internet tv pakket standaard de keus of je glasvezel wilt gaan gebruiken.

Glasvezel is voor diehards

Over het algemeen kiezen vooral de veel gebruikers van internet voor een glasvezelverbinding. Een gemiddeld huishouden heeft geen baat bij een glasvezelverbinding omdat ze het simpelweg niet nodig hebben. Maar waarom is glasvezel dan speciaal voor diehards? Dit heeft te maken met de download en upload snelheid.

Bij een traditionele internetverbinding is het zo dat de downloadsnelheid vaak veel hoger ligt dan de uploadsnelheid. Personen die enorm veel op het internet zitten en vaak moeten uploaden hebben enorm veel voordeel bij een verbinding als deze omdat het dezelfde download en uploadsnelheid heeft. Vergelijken? Klik dan snel op de button.

Inhoud