Aegon aandelen kopen in 2023? Bekijk hier alle mogelijkheden!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Als belegger ken je de aandelen Aegon wel. Ze kunnen dan ook vrijwel niet gemist worden. Het was aan het einde van de jaren negentig erg populair, deze verzekeraar heeft het toen erg goed gedaan! De laatste jaren is de koers van de Aegon aandelen nog erg hoog dus tijd om daar zelf ook eens naar te kijken wat het voor jou kan betekenen.

Misschien heb je ook wel gehoord van Aegon Europa index aandelen fonds, het is goed om ook daar wat meer over te weten te komen want ook daar besteden wij hier aandacht aan. Maar ook de ontwikkelingen van Aegon vanaf de fusie naar heden zijn vastgelegd. Belangrijk voor jou voor als je gaat beleggen dus neem de tijd om ook daar alles over te lezen middels dit bericht voordat je kiest voor Aegon aandelen kopen.

Over Aegon aandelen

Voordat je meer te weten komt over de Aegon aandelen is het goed om ook wat over het bedrijf te weten. Het bedrijf is bijvoorbeeld in 1983 ontstaan en dat is gekomen door een fusie tussen AGO en ENNIA. Dan is het ook interessant om te weten waar de naam AEGON vandaan komt. Het is namelijk een Griekse naam en deze is opgebouwd uit de 5 belangrijkste rechtsvoorgangers. Daarbij kun je denken aan Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noordhollandsche, Olveh en Nilmij.

Nadat de fusie van AGO en ENNIA had plaatsgevonden is Aegon ineens de op één na grootste verzekeraar van Nederland geworden. Na deze fusie is Aegon N.V. weer verder gegroeid en ze zijn momenteel actief in 20 landen over de hele wereld. Ze hebben 30.000 medewerkers in dienst. Als je meer over Aegon wil weten dan kan zoeken op Aegon wereld index aandelen fonds ook een goede optie zijn.

Ontwikkelingen Aegon en toekomst

We gaan nog verder in op de hoofdactiviteiten van Aegon. Deze liggen met name op het gebied van verzekeringen en pensioen. Daarbij wordt ongeveer 68% van de omzet behaald uit verzekeringen en dat zijn dan vooral de levensverzekeringen. Dan heb je nog het aandeel van 23% in de omzet en daardoor staan de inkomsten uit vermogensbeheer op de 2e plaats.

In totaal beheert Aegon wereldwijd €700 miljard. Dan blijft er nog 8% over en die inkomsten komen voort uit fees en commissie-inkomsten. Zo zijn er in de tussenliggende jaren nog veel dingen gebeurd. Maar in 2008 heeft Aegon een kapitaalinjectie gekregen van de Nederlandse overheid van €3 miljard.

De overheid heeft hierdoor dankzij de transactie winst kunnen behalen. In 2011 was het namelijk weer afgelost en is er een totaalbedrag van €4,1 miljard aan de staat overgemaakt.

Aegon Europa index aandelen fonds

Als het gaat over Aegon Europa index aandelen fonds, dan kan gezegd worden dat het met ingang van 16 februari 2018 is opgeheven. Daarbij wil men zeggen dat het niet meer toegankelijk is voor toetreding. Dit is namelijk een fonds wat belegt, direct of indirect, en dan in de aandelen van beursgenoteerde ondernemingen binnen Europa en dan moeten zij onderdeel zijn van MSCI Europe Next Index.

Het doel daarvan is dat het beleggingsbeleid gericht is op het nauwgezet mogelijk volgen van de benchmark. Veel mensen zijn wel op de hoogte van hoe het Aegon Europa index aandelen fonds werkt. Je zou als je er meer over wil weten ook nog eens kunnen kijken bij Aegon wereld index aandelen fonds.

Beleggen in aandelen Aegon

Het beleggen in aandelen Aegon kan door iedereen worden gedaan. Aandelen kopen Aegon is dan ook een fluitje van een cent, maar de vraag is wat wil jij er mee doen en hoeveel heb jij te besteden? Je zou ook eerst eens jezelf in kunnen lezen in het Aegon duurzaam index aandelen fonds en dan daar je keuze op baseren.

Mocht je er dan nog niet helemaal uitkomen dan kun je ook altijd nog Aegon aandelen advies inwinnen en dan kun jij er nog sneller uitkomen. Specialisten helpen je namelijk altijd graag om na te gaan wat de beste keuzes zijn om te maken als het gaat over beleggen in aandelen Aegon.

Aegon aandelen kopen of niet

Het is verstandig om alle aanbieders van aandelen te vergelijken met elkaar en dan kun jij bij de beste aanbieder de Aegon aandelen kopen. Je hebt altijd zelf de keuze of je kiest voor Aegon aandelen kopen of niet, maar vergelijken is hoe dan ook verstandig. Daarnaast is brokers vergelijken ook altijd verstandig.

Neem daarom voor jezelf de tijd om na te gaan of beleggen wat voor je is en hoe dat jij er verantwoord mee om kunt gaan. Aan de hand van die keuze kun jij nagaan of dat Aegon aandelen kopen of niet zinvol is voor jou.

Inhoud