Adyen aandelen kopen in 2023? Bekijk hier alle mogelijkheden!

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Voor iedereen die Adyen aandelen kopen wil, is het goed om eerst op zoek te gaan naar meer informatie. Het bedrijf Adyen is een Nederlands fintech bedrijf. Wereldwijd regelt het veel betalingen voor veel multinationals. Het bedrijf is inmiddels ook naar de beurs gegaan en dat is een groot succes geworden. In 2016 is Adyen opgericht in Amsterdam, het begon allemaal met een groep ondernemende mannen, waarvan twee ervaren binnen de financiële branche.

Ze hebben zich vanaf het begin af aan gericht op het bouwen van een moderne infrastructuur. Momenteel is het mogelijk voor handelaren om met het Adyen platform betalingen in één systeem te accepteren.

Adyen stroomlijnt en faciliteert betalingen die wereldwijd op diverse manieren plaatsvinden, zoals met een creditcard, iDeal, PayPal, etc. Daarbij worden er ook honderden munteenheden en betaalwijzen ondersteund. De systemen worden door het bedrijf op elkaar afgestemd en zo proberen zij ook fraude te voorkomen. Op deze manier kun je je nog verder verdiepen in de Adyen aandelen kopen.

Feiten over Adyen aandelen kopen

Veel mensen denken serieus na over Adyen aandelen kopen, als je daar ook interesse in hebt is het ook goed om wat feiten te kennen. Het bedrijf in Nederland bestaat namelijk al uit meer dan 750 mensen en wat weten we nog meer?

  • Het platform van Adyen handelt miljarden betalingen af.
  • Grote klanten van het bedrijf zijn onder andere eBay, Facebook en Netflix.
  • Het bedrijf zet voor webwinkels in op de omzetverhoging.
  • Er worden online veel transacties uitgevoerd, maar deze worden ook vaak geweigerd omdat er dan sprake is van systeemfraude.
  • Adyen verbetert de risicoanalyse en kan daardoor de omzet van klanten verbeteren. Dit kan zomaar oplopen tot wel 1,5%.

Altijd interessante informatie als jij je ook verdiept in Adyen aandelen kopen.

Aandelen Adyen kopen

Als je denkt aan Adyen aandelen kopen, dan is het goed om na te gaan wat de mogelijkheden daarin zijn. Je gaat namelijk pas komen wanneer de posities voor jou gunstig zijn op de beurs.

Daarom geven we je eerst wat meer informatie over de beursgang van 2019 en 2020. Zo heb jij een goed beeld over de huidige stand van zaken en kun jij je verdiepen in Adyen aandelen kopen.

Beursgang Adyen 2019-2023

In 2018 is Adyen naar de beurs gegaan voor €240 per aandeel. Op de koersborden stond na de 1e dag een bedrag van €455. In totaal is door deze beursgang 15% van de aandelen genoteerd aan de beurs. Er zijn verschillende investeerders binnen het bedrijf en daarvan is Iconiq Capital een voorbeeld. Maar er zijn nog meer grote aandeelhouders zoals General Atlantic, Temasek en Felicis Ventures. Zij hebben samen de helft van de aandelen in handen.

Het nieuwe jaar begint ook goed voor Adyen want ze maken vanaf het begin van 2019 al deel uit van de MSCI World Index. Het doel wat zij voor ogen hebben is groeien tot een grote financiële instelling en dan ook het verlenen van kredieten.

Adyen aandelen kopen?

Wanneer je ook interesse hebt in Adyen aandelen kopen is het goed dat je je er in gaat verdiepen. Veel mensen in Nederland zijn wel eens met het bedrijf in aanraking gekomen. Het is geen nieuws als we zeggen dat het bedrijf een groot succes is en een groei door blijft maken.

De kans is dan ook zeer groot dat jij er ook succes uit haalt als jij kiest voor de investering. Maar ben je wel bewust van het geld wat je gaat investeren, investeren doe je vaak voor een langere termijn om er dan je voordeel mee te behalen. Bekijk daarom ook wat jouw mogelijkheden momenteel zijn bij Adyen aandelen kopen.

Hoe aandelen Adyen kopen?

Je hebt al kunnen lezen dat er veel voordelen zitten aan het beleggen in aandelen met Adyen. Het bedrijf is namelijk al een groot succes en de verwachting is dat het doorzet.

Je hebt om aandelen te kunnen kopen eerst een account nodig bij een goede broker. Deze verwerkt dan de transacties waardoor jij Adyen aandelen kunt kopen en verkopen.

Wanneer kan ik Adyen aandelen kopen?

Wanneer kan ik Adyen aandelen kopen is een goede vraag die je jezelf stelt als je wilt beginnen met beleggen. Je gaat investeren als het voor jou een gunstig moment is. Het is een bewuste keuze als je wilt investeren, want in 2017 heeft het bedrijf ruim 1 miljard euro aan omzet en meer dan 108 miljard euro aan betalingen verwerkt. Veel mensen kopen spullen online en dat is ook een kans voor het bedrijf.

Er worden steeds meer online transacties gedaan en dat is een kans voor Adyen maar ook voor jou. De concurrentiepositie van Adyen is sterk en als zij die kunnen behouden kun jij ook door te kiezen voor Adyen aandelen kopen je voordeel eruit halen. De concurrentie positie is goed? De omzet op de lange termijn blijft stijgen? Dit is een antwoord op je vraag wanneer kan ik Adyen aandelen kopen!

Het is sowieso verstandig om alle aanbieders van aandelen met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg jij een goed beeld van de aanbieders en de mogelijkheden op het gebied van aandelen. Volg het laatste nieuws en dan kun jij de beste keuzes maken.

Inhoud