Dekt de aansprakelijkheidsverzekering ook schade op vakantie?

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Je ziet het steeds meer Nederlanders doen, het reserveren van een parkeerplaats op de luchthaven, maar waarom eigenlijk? Het reserveren van een plek neemt een hoop voordelen met zich mee, lees snel verder en kom erachter hoe het werkt, op welke manier je kunt reserveren en natuurlijk de voordelen ervan.

Op vakantie ook verzekerd?

Je bent met een AVP natuurlijk verzekerd voor alle schade die je per ongeluk aan iemand of iemand bezitten toebrengt, maar gelukkig ben je ook nog eens verzekerd voor persoonlijke schade als er bijvoorbeeld iemand gewond raakt door jouw toedoen. Maar stel dat je op vakantie bent, geldt dan je AVP ook altijd of is dat anders? Let hier goed op tijdens het vergelijken.

Leestip: beste deal ontvangen voor je verzekering als ZZP? Lees je in op de pagina aansprakelijkheidsverzekering ZZP.

De aansprakelijkheidsverzekering en op vakantie in Nederland

Als je in Nederland op vakantie bent kun je een ding alvast noteren. Gehuurde spullen worden namelijk nooit vergoed door de AVP verzekering. Als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje of fiets huurt dan wordt deze niet meeverzekerd. Let dus goed op bij het maken van brandschade in vakantiewoningen want het komt vaak voor dat mensen de schade volledig zelf moeten betalen. 

De aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland

Gelukkig is de AVP ook geldig in het buitenland want je bent op dezelfde manier verzekerd als in Nederland. Maar volgens de wet moet je dan wel aansprakelijk zijn voor de schade en de schade mag dan ook niet met opzet worden veroorzaakt. In Nederland is je gehuurde woning niet meeverzekerd maar in het buitenland ligt dit anders want daar is alle schade gelukkig wel gedekt. Een ding om nog even goed te onthouden is dat er vaak een waarborgsom betaald moet worden bij schade in het buitenland.

De waarborgsom van een AVP verzekering

Je bent dus afhankelijk van de waarborgsom in het buitenland. Als je schade veroorzaakt in het buitenland wil de plaatselijke overheid natuurlijk het slachtoffer beschermen. Bij veel aansprakelijkheidsverzekeringen gaat het om bedragen rond de 45.000 euro.

De schade moet dan natuurlijk wel binnen de dekking van de desbetreffende verzekering vallen. Als de verzekeraar de waarborgsom heeft betaald moet je er zelf voor zorgen dat de verzekeraar dit bedrag zo snel mogelijk terug krijgt. 

Inhoud