Wat zijn de aandachtspunten van de rechtsbijstandverzekering?

aug 6, 2018 | Rechtsbijstandverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

aandachtspunten rechtsbijstandverzekering
rechtsbijstandverzekering aandachtspunten

Erg veel voordelen 

Het hebben van een rechtsbijstand verzekering kan enorme voordelen met zich teweeg brengen. Deze verzekering is speciaal opgesteld voor conflicten en geschillen, u kunt een steuntje in de rug verwachten met juridische ondersteuning. een geschil over een koop of huurcontract? Geen probleem, de advocaat van de verzekeraar zal je juridisch ondersteunen en advies geven. Ook kun je bij ons makkelijk vergelijken.

De kosten van juridische handelingen kunnen zonder rechtsbijstandverzekering erg hoog oplopen, het uurtarief van een advocaat is erg hoog en dan hebben we het nog niet gehad over de kosten die er bij komen wanneer het tot een rechtszaak uitloopt. Het is wel verstandig en wijs om goed na te gaan of je zo’n verzekering wel echt nodig hebt, bekijk eens de modules van verzekeraars! Lees snel door om tips te krijgen over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

Je persoonlijke situatie is belangrijk

Of en rechtsbijstandverzekering iets voor jou is? Een grote factor die dit bepaalt is je eigen persoonlijke situatie en dit weet jij zelf het best. Ben jij veel op de weg of heb je een risicovolle baan dan is er meer kans op een conflict, iets wat de verzekeraar natuurlijk wil voorkomen.

De financiële situatie waarin je verkeert is ook erg belangrijk. Heb je genoeg vermogen om aan juridische assistentie te komen? Of haal je net om de premie maandelijks te betalen? In beide gevallen is het niet zo verstandig om te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Wanneer je weinig vermogen bezit of een laag inkomen hebt, krijg je automatisch een pro deo advocaat toegewezen, volledig kosteloos.

Welke rechtsbijstand modules zijn interessant voor mij?

Nederlandse aanbieders die rechtsbijstandverzekeringen aanbieden werken op een bepaalde manier, ze bieden hun diensten aan in een soort pakketten, ook wel modules genoemd. In principe is er voor elke conflictsoort een geschikte module. Wanneer je begint met het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering is het slim om te kijken welke modules voor jou in aanmerking komen.

Let er wel altijd goed op dat je jezelf niet over verzekert door andere verzekeringen die je hebt afgesloten. Bij verschillende aanbieders van autoverzekeringen is het namelijk zo dat rechtsbijstand er automatisch bij zit. Je hoeft dan natuurlijk geen rechtsbijstandverzekering meer af te nemen. Informatie over andere verzekeringen kun je onder andere opdoen door verzekeringen vergelijken.

Meld je op tijd aan voor een rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering is het enorm belangrijk dat je jezelf op tijd aanmeldt bij de verzekeraar. Dit heeft te maken met de enorme wachttermijnen na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, dit kan wel enkele maanden duren. De verzekering is namelijk in de wachttermijn niet van kracht, stel je krijgt een conflict en hebt juridische ondersteuning nodig dan ben je niet verzekerd.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de rechtsbijstandverzekering, dekkingen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende rechtsbijstandverzekering!

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering?

Kosten kunnen nog wel eens verschillen De kosten die een rechtsbijstandverzekering met zich meeneemt is in iedere situatie verschillende, er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren die de exacte hoogte van je premie bepalen. Lees snel verder om meer te weten te...

Rechtsbijstandverzekering, nemen of toch maar niet?

Veel Nederlanders kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, hij is niet verplicht zoals de basis zorgverzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen de kosten die een juridisch proces teweegbrengt.Geen verplichte verzekering, wel handig Denk niet meteen aan...

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd, kan dit?

Op zoek naar een rechtsbijstandverzekering Ben jij op zoek naar rechtsbijstandverzekering? Waarschijnlijk hebt u wat research gedaan en bent u erachter gekomen dat u altijd moet vergelijken en er een wachttijd bestaat voor rechtsbijstandverzekeringen. Hoe zit dit...

Vergelijk onafhankelijk rechtsbijstandverzekering aanbieders

Wat zijn de aandachtspunten van de rechtsbijstandverzekering?
4 (80%) 1 vote

Laatst geüpdatet op