Vrijstaande vaatwasser kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste vrijstaande vaatwasser vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van vrijstaande vaatwassers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een vrijstaande afwasmachine? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

De meeste huishoudens hebben vaak een vrijstaande vaatwasser. Mocht het zo zijn dat jou keuken al is ingericht en er geen ruimte meer is voor een ingebouwde vaatwasser dan is het handig om voor een vrijstaande vaatwasser te kiezen. De vrijstaande vaatwasser kan je overal in huis plaatsen doordat deze niet hoeft worden ingebouwd. Let er wel altijd bij op dat je genoeg ruimte hebt voor voor het model dat je wilt gaan aanschaffen.

Verder is het wel mogelijk om deze types onder een keukenblad te plaatsen als daar nog ruimte voor is. Zo maak je er zelf alsnog een geïntegreerde vaatwasser van. Het grote voordeel bij dit idee is dat jij jou apparaat gewoon kan meenemen wanneer je gaat verhuizen en deze vervolgens weer in het nieuwe huis kan plaatsen. Bovendien zijn vrijstaande vaatwassers over het algemeen ook een stuk goedkoper. Ben jij dus op zoek naar een vrijstaande vaatwasser, dan raden we je aan om dit stuk goed door te lezen. Hieronder hebben wij nog en top 5 voor je gemaakt van vrijstaande vaatwassers om je te helpen bij je keuze.

1. Bosch SMS25AW02E

beste koop vaatwasser

De Bosch SMS25AW02E zorgt ervoor dat al jou servies en bestek weer op en top schoon worden. Dankzij de warmtewisselaar wordt het water goed verwarmd voordat het in aanraking komt met het servies. Hierdoor voorkom je dat er scheuren in glazen of servies ontstaan. Verder beschikt dit model ook over een glasbeschermingssysteem, deze zorgt ervoor dat er geen glascorrosie op de glazen komt.

Ook kan je met de VarioSpeed Plus functie super snel servies schoon maken. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt en snel wat servies nodig hebt. Dankzij deze functie wordt de spoeltijd teruggebracht naar minder dan de helft van de originele spoeltijd. Bespaar dus heel wat tijd met dit apparaat en ga alvast verder met het voorbereiden van de hapjes voor je feest terwijl je wacht op de schone bordjes.

Voor- en nadelen SMS25AW02E

Bij de Bosch SMS25AW02E worden ook altijd een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. Zo ontvang je allereerst namelijk de handleiding voor dit apparaat die je uit zal leggen hoe de besturing van het apparaat werkt.

Verder wordt er ook nog installatiemateriaal meegeleverd die je nodig hebt bij het monteren. Bovendien worden er ook nog een aan- en afvoerslang meegeleverd om te zorgen dat de Bosch SMS25AW02E aangesloten zit op het watersysteem in je huis.

Met de VarioSpeed Plus functie halveer je de spoeltijd.
Barsten worden voorkomen met de warmtewisselaar.
Geen glascorrosie op de glazen dankzij het glasbeschermingssysteem.
×  Beschikt niet over een kinderslot.

2. Bosch SMS68MW05E

Met de Bosch SMS68MW05E heb je nooit meer last van de lawaai tijdens het schoonmaken van de vaat. Dit model creëert tijdens het draaien van een programma maar een geluid van 40 decibel waardoor je deze bijna niet hoort. Door de handige bestekladen en de verstelbare korven kan jij de vaat van een heel feestmaal in een keer goed schoon krijgen. Je kan namelijk maar liefst 14 borden kwijt en het is ook nog mogelijk om de korven te verplaatsen.

Deze verstel je naar eigen wens waardoor je er uiteindelijk meer in krijgt. Bovendien beschikt dit type ook nog eens over het zuinige energielabel A+++ waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de energierekening na een paar wasbeurten.

Dankzij de verschillende wasprogramma’s is dit apparaat ook nog eens geschikt voor zowel fragiele wijnglazen als aangekoekte pannen. Kortom alles wordt weer extra schoon met deze vaatwasser.

Voor- en nadelen SMS68MW05E

Naast de Bosch SMS68MW05E ontvang je ook nog een aantal items die altijd standaard worden meegeleverd. Zo ontvang je als eerst namelijk een handleiding die je zal helpen om de besturing van het apparaat duidelijk te maken.

Verder worden er nog de benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd die je nodig zal hebben bij het monteren van de vaatwasser. Als laatst worden nog de af- en aanvoerslang standaard meegeleverd in de doos.

Dit apparaat heeft het energielabel A+++, erg zuinig dus.
Door het gebruik van zeoliet korrels wordt de vaat extra snel droog
Hardnekkige etensresten zijn geen probleem voor de SMS68MW05E.
×  Niet mogelijk om de spoeltijd te verminderen van de programma’s

3. Inventum VVW6023AS

beste vaatwasmachine

De Inventum VVW6023AS maakt al je vieze servies binnen no time weer schoon. Met maar liefst plek voor 12 borden en nog meer plaats voor glazen en bestek wordt de vaat van een familiediner zo weer schoon. Dit model beschikt ook nog eens over 6 verschillende programma’s waarmee je al je vaat weer schoon krijgt.

Zo kan je borden en glazen spoelen in een programma van maar 30 minuten. Daarnaast heb je ook nog speciale programma’s voor pannen en schalen met aangekoekte resten. Voor die optie heb je het ‘Intensief’ programma nodig om de hardnekkige vlekken ook moeiteloos te verwijderen.

Dit apparaat heeft het energielabel A++ wat wil zeggen dat het apparaat wel degelijk zuinig is waardoor jij je ook geen zorgen hoeft te maken om energiekosten. Verder kun je ook zelf instellen wanneer het wasprogramma moet starten. 

Dit kan je zelfs in de nacht doen en hoeft daarbij niet bang te zijn voor een lekkage dankzij de dubbelwandige aquastop. Deze sluit namelijk automatisch de watertoevoer wanneer er een lek in de slang zit.

Voor- en nadelen VVW6023AS

Naast de Inventum VVW6023AS ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Zo ontvang je namelijk een handleiding voor het apparaat om je de bediening uit te leggen en te helpen bij het installeren. Voor de montage worden de benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd in de doos.

Verder worden er ook een aan- en afvoerslang meegeleverd om de Inventum VVW6023AS aan te sluiten op het water. Bovendien ontvang je als laatst nog de aquastop die lekkage zou moeten voorkomen.

Dankzij de aquastop wordt de watertoevoer afgesloten bij lekkage.
Energie verbruik kan verminderd worden met een druk op de knop.
Het apparaat is zuinig en wordt met het energie label A++ bekroond.
×  Beschikt niet over een invento r motor waardoor het geluid en de trillingen verminderd zouden worden.

4. Whirlpool WFO3032P

vaatwasser aanbieding

De Whirlpool WFO3032P vaatwasser past zich volledig aan aan de inhoud van het apparaat. Het water- en energieverbruik wordt automatisch aangepast op de hoeveelheid vaat in de Whirlpool WFO3032P, hiervoor hoef je zelf dus niks in te stellen.

Zitten er bijvoorbeeld pannen in met aangekoekte etensresten dan spoelt dit apparaat deze af op een hogere temperatuur dan wanneer er alleen een aantal borden met broodkruimels in zitten.

Geef je toevallig een feestje en moet er nog wat borden en bestek schoon gemaakt worden dan kan je er voor kiezen om een snel programma te draaien. Met dit programma wordt de vaat binnen een uur grondig gereinigd en zal de vaat ook gelijk droog zijn waardoor je de schone vaat direct in de keukenkastjes zet.

Voor- en nadelen WFO3032P

Ook worden bij de Whirlpool WFO3032P altijd een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. Als eerst ontvang je namelijk een handleiding voor het apparaat die je helpt bij de besturing en de installatie. Daarnaast worden ook nog de benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd die je nodig hebt bij het monteren van het apparaat. 

Plaats aangekoekte schalen in de intensieve zone voor schoon resultaat.
Dit model is erg zuinig en heeft het energielabel A+++.
 Machine is bijna geruisloos en erg zuinig dankzij de inverter motor.
×  Doordat de bestekmand redelijk wat plaats inneemt is er minder plek voor borden in de vaatwasser.

5. Siemens SN258I00TE

aanbieding vaatwasser

Met de Siemens SN258I00TE kan je al jou vaat binnen no time schoon krijgen en dat ook nog met een energiezuinige vaatwasser. Er is namelijk plek voor 14 borden en deze kan je in één keer goed schoon krijgen. Ook kan je borden en bestek in een korter programma draaien dan bijvoorbeeld bij pannen of ovenschalen.

Binnen een half uur heb je jouw borden en bestek schoon en droog weer uit de machine. Daarnaast kan de vaat gelijk in de kast en hoef je deze niet meer met de hand af te drogen.

Dankzij de inverter motor wordt er maar een geluid 40 dB geproduceerd waardoor je geen last hebt van lawaai. Bovendien is de dit apparaat hierdoor ook een stuk zuiniger en heeft daarom ook gelijk een langere levensduur.

Voor- en nadelen SN258I00TE

Bij de Siemens SN258I00TE worden ook altijd een aantal standaard items meegeleverd in de verpakking. Zo wordt er altijd een handleiding meegeleverd die je uitlegt hoe je het apparaat bestuurt.

Daarnaast ontvang je de aan- en afvoer slang om het apparaat aan te sluiten op het waternetwerk van je huis. Als laatst worden er nog een aantal bevestigingsmaterialen meegeleverd.

Dit model is erg zuinig en wordt met energieklasse A+++ gelabeld.
Door het gebruik van zeoliet korrels wordt de vaat sneller en beter droog.
Plaats aangekoekte pannen in de intensieve zone voor betere reiniging.
× Niet mogelijk om het apparaat via je smartphone of tablet te bedienen.

Meest gestelde vragen over vrijstaande vaatwasmachines

Is er regelmatig een vrijstaande vaatwasser aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een vrijstaande vaatwasser aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding vaatwasser vrijstaand te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen vaatwasser te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste vrijstaande vaatwasser geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een vaatwasser vrijstaand aanbieding beschikbaar is zetten we die direct in onze vaatwasmachine review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 vrijstaande vaatwasmachine aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met vaatwasmachine vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Wat is de beste vrijstaande vaatwasser van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke vrijstaande vaatwasmachine is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke vrijstaande vaatwasmachine is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste vaatwasmachine dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de vrijstaande vaatwasser beste koop direct te vinden in onze top 5. Op die manier wordt het heel makkelijk om de beste vaatwasser vrijstaand uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de vrijstaande vaatwassers die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste vrijstaande vaatwasmachine vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.