Kies je eigen hypotheekadviseur bij een nieuwbouw woning

door | 6 aug 2018 | Hypotheek

Hypotheekadvies en een nieuwbouw woning, hoe zit het?

Ben jij net de gelukkige eigenaar geworden van een nieuwbouw huis of ben je er nog naar op zoek? Wij weten zeker dat je een enorm leuke tijd tegemoet gaat, met een hele grote dosis vrijheid. Gelukkig ben je ook vrij om te kunnen zien welke hypotheekadviseur jou zou moeten ondersteunen.

Dit neemt veel voordelen met zich mee, je bent bijvoorbeeld af van de projectontwikkelaar die vaak probeer te verkopen. Lees verder om erachter te komen waarom het nu verstandig is om vrij te kunnen kiezen voor je hypotheekadviseur.

Nieuwbouw en hypotheekadviseurs

Iets wat projectontwikkelaars vaak doen is het bij elkaar zoeken van verschillende ondernemers waar graag mee samengewerkt wordt. Vaak worden deze ondernemers uitgekozen, je kunt het zien als een soort liefdadigheidsactie voor de ondernemer, er wordt hen extra handel gegund. Op zich een positieve ontwikkeling voor de zakelijke markt, maar is dit ook voordelig voor jou als consument?

Projectontwikkelaars hebben vaak eigen hypotheekadviseurs, deze worden aangeraden door het makelaar kantoor aan de kopers. Het allerliefste laten ze jou geloven dat je verplicht bent om naar deze adviseur te stappen, zij verdienen hier namelijk aan. Let hier goed op.  Het is namelijk ook nog eens zo dat de adviseurs hogere tarieven in rekening gaan brengen omdat ze weten in welke situatie je het kantoor bent binnengelopen. Dit is natuurlijk een niet eerlijke financiële situatie.

Het is altijd mogelijk om een eigen hypotheekadviseur te kiezen

Je bent in iedere situatie volledig vrij in het kiezen voor welke adviseur je gaat. Heb je je oog laten vallen op een nieuwbouwproject? Maak je geen zorgen, je zit niet vast aan de adviseur die wordt aangeschreven door het makelaar kantoor. Kies dus niet meteen voor de aangeraden adviseur, in principe betaal je dan in veel gevallen de hoofdprijs voor jouw hypotheekadvies. Wil je want andere zaken vergelijken? Misschien is de pagina in de link wel iets voor jou!

Wat zijn de voordelen van de vrije keuze?

Wanneer je een huis wilt gaan kopen zijn er maar al te veel mensen op de markt die hier aan mee willen verdienen. Een goed voorbeeld dat we net al hebben uitgelegd zijn de gulzige projectontwikkelaars. Zij proberen je maar als te graag extra kosten te laten maken. In de praktijk gebruiken ze vaak dezelfde soort argumenten om jou te overtuigen, namelijk dat de adviseur alles weet van het desbetreffende nieuwbouwproject.

Bespaar zelf een hoop geld door je eigen hypotheekadviseur te kiezen, deze doen niet onder in kwaliteit en bieden in principe precies hetzelfde. Het grote verschil is de hoofdprijs. Al het geld dat je hiermee bespaart kun je steken in nieuw meubilair voor de woning.

Profiteren van een lage hypotheekrente als senior

Hypotheek en senioren, is dit een gunstige combinatie? Op het moment is de hypotheekrente nog steeds erg laag, je ziet steeds meer mensen profiteren van deze lage rentes en gunstige huizenmarkt. Dit komt vaak voort uit door het oversluiten van je bestaande hypotheek...

Je gaat met pensioen, kan ik de hypotheek nog betalen?

Hoe zit het en wat kan ik het beste doen? Het pensioen, veel mensen streven er maar als te graag naar toe, meer vrijheid en niet meer werken. Eindelijk tijd voor de zaken die jij als persoon echt belangrijk vindt. Wanneer je in een keer niet meer hoeft te werken...

Het aflossen van je hypotheek, hoe werkt het?

Hoe gaat het aflossen van de hypotheek in zijn werk? Voor veel mensen is het een droom, het hebben van een prachtig koophuis in een vrij landschap met alle ruimte zowel in je huis als in je portemonnee. Veel mensen kunnen dit beeld nog niet makkelijk naar boven halen...

Advies over je hypotheek, waarom is het zo duur?

De kosten van een gemiddeld hypotheekadvies Het is tegenwoordig zo dat wanneer je advies wilt inwinnen over je hypotheek je dit geheel uit je eigen portemonnee moet betalen. Voorheen was dit nog niet zo, nu komen veel mensen achter de werkelijke kosten van zulk soort...