Vergelijk vibrators met elkaar kan een moeilijke klus zijn. Je zou door de bomen het bos niet meer zien, zoveel vibrators die er zijn. Voor weer wat overzicht hebben we hier een overzicht gemaakt van wat er is en waar je op moet letten bij de aankoop van een vibrator. Klaar voor de start? Dan komen we hier met de Vibrator gids die iedere eigenaar van een vagina blij kan maken.

Soorten vibrators vergelijken

Ten eerste is het belangrijk dat je weet welke vibrators er allemaal zijn. Zo krijg je weer overzicht in het geheel. Hier een indruk van wat er zoal te koop is:

De standaard vibrator

De standaard vibrator is de vibrerende staaf zoals de meesten de vibrator voor zich zien. Vibreert de vibrator niet? Dan is het geen vibrator meer maar een dildo. Vaak heeft een dildo ook een ander model dan de vibrator. Daar waar de vibrator meer een lang staaf is met een taps toelopende punt voor het naar binnen brengen in de vagina, heeft de dildo aan het uiteinde nog een soort handvat. Die is bedoeld om te voorkomen dat je de dildo niet meer uit je anus kan halen.

De rabbit vibrator

De rabbit vibrator is een vibrator die zowel de clitorus als de vagina stimuleert. De rabbit vibrator heeft zijn naam te danken aan de vorm: de vibrator lijkt op een konijn. De rabbit vibrator is behoorlijk populair onder de mensen met een vagina. Een rabbit vibrator kan soms ook gebruikt worden voor G-spot stimulatie. Meer over de G-spot lees je in het volgende kopje.

De G-spotvibrator

Ja de G-spot bestaat echt en sommigen kunnen vaginaal spuitend komen met stimulatie van de G-spot. Voor G-spot stimulatie met je vingers moet je een soort ‘kom hier’ beweging maken. Daarom is de G-spotvibrator ook aan de bovenkant gebogen. Het is echter wel een handigheid die je moet hebben om de G-spot te stimuleren en met de handen kan het heel moeilijk zijn. Een G-spotvibrator kan dan een ‘aardig handje helpen’. Niet iedereen vindt G-spot stimulatie fijn. Je kunt in het begin ook het gevoel hebben dat je moet plassen. Voor sommige is het een heerlijke extra manier van klaarkomen.

De vinger vibrator

De vinger vibrator is een vibrator die je als je een soort kussentje aan je vinger draagt. Met deze vibrator kun je de clitoris met verschillende snelheden verwennen. Het voordeel van deze vibrator is dat je zeer precies met je vinger de juiste plek kunt stimuleren.

De wand vibrator

De wand vibrator is erg populair en staat erom bekend dat je met één of twee minuutjes clitorale stimulatie al je hoogtepunt kan bereiken. Een wandvibrator ziet er een beetje uit als een microfoon. De ronde vibrerende kop gebruik je dan op je clit.  Naast clitorale massage kun je een wand vibrator ook gebruiken voor algemene massagetool. De wand vibrator is een ware toverstaf. Dat zit ook in de naam verweven: het Engelse ‘wand’ betekent namelijk ook toverstaf.

Vibrator met driedubbele functie

Er zijn ook vibrators die zorgen voor vaginale, clitorale én anale stimulatie. Driedubbel plezier dus. Voor vrouwen die ook van anale stimulatie houden erg lekker. De anus is zeer gevoelig en voelt voor sommige vrouwen erg opwindend.

De luchtdrukvibrator

De luchtdrukvibrator is een hele lekkere luchtdrukvibrator die in de buurt komt van orale stimulatie van de clitoris. Een zuigend gevoel door middel van luchtverplaatsing kan je echt enorm in extase brengen. Al jaren in de top drie is de satisfyer pro 2. Wil je een satisfyer pro 2 kopen? Dan kies je voor een product die bij vele mensen met een vagina in het nachtkastje ligt…En dat is niet voor niets.

satisfyer pro 2 vibrator kopen

Materiaal van een speeltje

Erotische speeltjes worden van divers materiaal gemaakt. Met een vibrator van siliconen of TPR/TPE zit je over het algemeen het meest veilig. Ben je van de duurzaamheid? Dan is een PLA Plastic vegan vibrator wellicht wat voor jou. Dit is biologisch afbreekbaar. Dubieus is het gebruik van ftalaten (weekmakers) in vibrators. Het is nog toegestaan, maar in speelgoed mag het niet meer. In het geval er weekmakers in je vibrator zitten, is het nog een optie dat je een condoom over het seksspeeltje doet.

Waar let je op bij de aankoop van een vibrator?

Er zijn een heleboel zaken waar je op kunt letten, hier volgen de belangrijkste overwegingen:

Tip: let op de informatie van de leverancier of het veilig te gebruiken is met een glijmiddel en kies ook het juiste glijmiddel. Let daarbij op dat in combinatie met penis penetratie en condoomgebruik het glijmiddel niet het condoom aantast.

Kies het juiste product bij de juiste leverancier

Grote webshops zoals Easytoys en Pabo hebben als voordeel dat ze vaak een goede prijs kunnen bieden door een grote inkoop. Middelgrote en kleine webshops zoals Bedfun en Stoute Suus hebben weer als voordeel dat je als klant echt gezien wordt. Daarbij zorg je er ook voor dat er een tegenwicht is voor monopolyposities waar vaak niemand uiteindelijk beter van wordt.

Het vibrator gesprek

Vind je het lastig om een vibrator te kopen, omdat je je schaamt hiervoor bijvoorbeeld tegenover je partner? Ga dan juist het gesprek aan. Misschien blijkt wel dat je partner ook fantaseert over het gebruik van een speeltje. Voelt de vibrator voor je partner als bedreigend of als vervanging? Ga ook dan het gesprek aan met je partner en laat hem, haar of hen voelen dat het niets over jullie zegt, maar gewoon een heerlijke toevoeging is.

Tips voor een goed gesprek: wees open, blijf rustig als je partner erg emotioneel wordt of misschien zelfs boos. Zorg voor een safe space: oordeel niet. Dus ook geen oordeel over dat je partner preuts zou zijn, als blijkt dat een vibrator spannend blijkt te zijn.

Bekijk ook GPS-trackers vergeleken: Een diepgaande analyse van de beste opties om je spullen te lokaliseren en beveiligen