Gemakkelijk televisie vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Alle TV aanbieders in Nederland onafhankelijk vergelijken. Kom direct achter belangrijke aandachtspunten bij de keuze voor een televisie provider.

Het tijdperk van de kabel is verleden tijd

Misschien weet je het nog? Analoge televisie met een kabel, dit is voortaan verleden tijd door de komst van digitale TV. Deze ontwikkeling heeft flink wat voordelen met zich meegebracht.

Zo is bijvoorbeeld de beeldkwaliteit van je televisie een stuk beter geworden en zijn er veel meer soorten functies mogelijk met je televisie, je kunt bij deze functies denken aan bijvoorbeeld Netflix, YouTube of de digitale TV-gids. Bijna alles wat je kunt bedenken is voortaan mogelijk met digitale televisie.

Welke mogelijkheden zijn er voor de TV?

In Nederland zijn er redelijk wat aanbieders. Al deze aanbieders bieden een standaard pakket aan, dit pakket bestaat uit 60 zenders. De aanbieders hebben ervoor gezorgd dat dit standaard pakket de belangrijkste zenders in Nederland en buitenland bevat.

De enige aanbieder die helaas een beetje achterblijft is KPN Digitenne. Dit komt doordat hun standaard pakket minder zenders levert, daarnaast is KPN Digitenne de enige provider die geen HD-kwaliteit kan leveren voor de televisie.

Wat is er voortaan allemaal mogelijk met de TV

Door de komst van digitale televisie zijn er voortaan meer dingen mogelijk zoals programma’s terugkijken en opnemen. Het grootste deel van de providers biedt deze extra mogelijkheden aan voor een meerprijs. Echter zijn er ook providers die deze extra mogelijkheden standaard in hun pakket aanbieden.

Elke aanbieder biedt andere mogelijkheden, dit hangt af van welke soort digitale televisie de aanbieder gebruik maakt. Het is daarom slim om jezelf af te vragen welke functies je wilt gebruiken om optimaal televisie te kunnen kijken. Zo kun je alles op een rijtje zetten en gemakkelijk het beste TV-pakket uitzoeken bij de voordeligste aanbieder.

Is er de mogelijkheid voor meer zenders?

Zoals eerder is aangehaald biedt elke aanbieder een standaard pakket. Echter bieden alle aanbieders uitbreidingen voor dit standaardpakket.

Bij deze uitbreidingen kun je denken aan Fox Sports en extra buitenlandse zenders. Daarnaast krijg je bij de meeste aanbieders de mogelijkheid om films te huren en de functie om programma’s terug te kijken. Denkt je toch dat alles in 1 beter bij je past? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen.

Hoe kan ik digitale TV ontvangen?

Je vraagt jezelf misschien af hoe komt dat digitale televisiesignaal nou bij mijn televisie? Dit kan in Nederland gelukkig op een paar verschillende manieren. Je kunt digitale televisie ontvangen via de ether, de kabel, internet en via een satelliet. Lees snel verder als je meer wilt weten over deze manieren.

Digitale TV ontvangen via de kabel

In Nederland wordt deze manier het meest gebruikt om het signaal te ontvangen. Hoe werkt dit dan precies? Het signaal komt via de kabel aan bij jouw televisie. Het grootste deel van de televisies beschikt over een ingebouwde decoder voor de kabelaansluiting. 

Gebruik van de ether

Je kunt het digitale signaal ook ontvangen via de lucht ook wel ether genoemd. Om via de ether een signaal te kunnen ontvangen heb je een antenne nodig. Net als voor de kabel hebben de meeste televisies een ingebouwde decoder voor ontvangst via de ether.

Met de satelliet

Het is mogelijk om digitale televisie te ontvangen via de satelliet. Wel heb je hiervoor een schotel nodig om contact te kunnen leggen met de satelliet. In de meeste gevallen moet je hiervoor ook een aparte decoder kopen, dit komt doordat er maar weinig televisies zijn uitgerust met een decoder voor dit type ontvangst.

Via glasvezel

Het is mogelijk om sinds 2005 digitale televisie te ontvangen via het internet, dit wordt ook IP-TV genoemd. Het signaal komt dan binnen via jouw glasvezelkabel, ADSL of de telefoonlijn. Een nadeel hiervan is dat je altijd een stabiele en snelle internetverbinding tot je beschikking moet hebben.

Inhoud