Gemakkelijk stroom vergelijken zonder gedoe?

In een paar klikken alle aanbieders van stroom vergelijken
Ik wil vergelijkenMeer informatie

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Lees reviews over alle online aanbieders

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Begin hier met vergelijken van uw stroom

Stroom vergelijken is heel eenvoudig

Iedereen maakt het wel eens mee, je laat iets vallen of maakt iets kapot van een hoge waarde. Niet fijn voor jezelf en de gene waarvan je iets kapot hebt gemaakt, gelukkig zijn er voor dit soort ongelukkige momenten de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is het erg makkelijk om voor u de beste en voordeligste premie te vinden.

De maandpremie en haar factoren

De maandelijkse wordt vastgesteld aan de hand van uw woonplaats en leeftijd, dit zijn immers factoren die het risico verhogen. Maakt u zich geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak maar een paar euro per maand en zal u bij ongelukkige momenten goed van dienst zijn. 

Verplicht of niet?

Overigens is het in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de zorgverzekering. Wij raden iedereen aan om eens goed na te denken over deze verzekering, welke sport beoefent u bijvoorbeeld?

Bij een sport met een hoog risico is het wellicht verstandig om er een af te sluiten. Veel van de pakketten deken in principe hetzelfde, maar prijzen verschillen sterk, vergelijk hierom goed.

Top 5 stroom aanbiedingen

Stroom aanbieder reviews

Stroom informatie

Hoe werkt de energiemarkt in Nederland?

Voor 2004 kon je in Nederland als consument niet zelf de keus maken bij welke energieleverancier je jouw gas en stroom afnam. De energiemarkt in Nederland is na 2004 geliberaliseerd, dit heeft ervoor gezorgd dat de consument voortaan zelf kan kiezen tussen de vele energieleveranciers.

Hierdoor ontstaat er concurrentie tussen de energieleveranciers, waardoor er marktwerking ontstaat als gevolg hiervan blijft de prijs zo laag mogelijk.

Alle energie in Nederland

Zoals je misschien al ooit ervaren hebt is de Nederlandse energiemarkt niet altijd even eenvoudig. Dit komt doordat de meeste huishoudens in Nederland niet alleen aangesloten zijn op stroom maar ook op gas.

Dit zorgt ervoor dat de maandelijkse energierekening niet altijd even makkelijk is. Daarnaast wordt er in de ‘energiewereld’ veel gebruik gemaakt van moeilijke begrippen.

We verwachten dat je via onze website duidelijkheid krijgt over dit alles, waardoor je in het vervolg makkelijk en snel de goede keus maakt bij het afsluiten van een energiecontract

Hoe zit het dan als ik in een grote stad woon?

Voor 2004 werden de energieleveranciers voor je bepaald. Een paar voorbeelden: in Rotterdam had je Eneco als energieleverancier, in Amsterdam had je Nuon als energieleverancier en in Groningen had je Essent.

Vanaf 2004 ligt deze energiemarkt dus open en kun je zelf kiezen welke energieleverancier het best bij jouw past. Je zit ook niet meer vast aan je locatie waar je woont, want energieleveranciers kunnen voortaan door heel Nederland stroom leveren.

Wat is dan een energiemaatschappij of energieleverancier?

In Nederland heb je veel energieleveranciers, de bekendste zijn bijvoorbeeld: Essent, Nuon, Energiedirect. Om even duidelijk te maken; er bestaat geen verschil tussen het begrip ‘energiemaatschappij’ of ‘energieleverancier’.

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van de term ‘energiemaatschappijen’, omdat je zelf niet de keus had om te kiezen. In het heden wordt er meer gebruik gemaakt van de term ‘energieleverancier’.

Wordt er in Nederland energie geproduceerd?

In Nederland wordt er energie opgewekt door elektriciteitscentrales. Nederland streeft ernaar om zo groen mogelijk te produceren. Want in 2050 wil Europa een samenleving zijn met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

Europa heeft een doel om de CO2-uitstoot met 85% te verminderen. Nederland heeft hierin zijn eigen doelen gesteld en wil voor 2020 14% minder CO2-uitstoot opwekken

De import van elektriciteit in Nederland

Er wordt in Nederland gebruik gemaakt van geïmporteerde stroom. Deze stroom komt vanuit Duitsland en Noorwegen. Deze import wordt mogelijk gemaakt door de NordNed-kabel die sinds 2008 aanwezig is.

Deze kabel ligt op de bodem van de Noordzee tussen Nederland en Noorwegen. Overdag wordt er gebruik gemaakt van de kabel om goedkope groene stroom vanuit Noorwegen naar Nederland te importeren.

’s Nachts daarentegen wordt er gebruik gemaakt van de kabel om goedkope groene stroom naar Noorwegen te exporteren. Deze manier van functioneren wordt gebruikt zodat de waterbassins van de waterkrachtcentrales in Noorwegen worden gespaard.

De export van elektriciteit in Nederland

Nederland importeerde in 2012, 3 miljard kWh vanuit ons buurland België. Daarnaast exporteerde Nederland maar liefst 8 miljard kWh naar België.

De reden dat België veel stroom van Nederland importeert komt doordat de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 zijn gesloten.

Deze sluiting heeft ervoor gezorgd dat België veel stroom moet importeren uit andere landen zoals Nederland.

Nog een verbinding

Er ligt nog een kabel tussen Meeden in Groningen en Dielen in Duitsland. Dit komt handig uit voor Nederland, doordat Duitsland een overschot heeft van gesubsidieerde groene stroom. Duitsland biedt deze stroom goedkoop aan omdat ze er zelf overschot van hebben.

Maar toch is er een nadeel. Doordat er zoveel stroom geïmporteerd wordt vanuit Duitsland is het moeilijk voor Nederland om investeringen te doen in groene stroom.

Dit komt doordat de groene stroom die nog opgewekt moet worden veel geld kost. Het is duurder dan de geïmporteerde stroom uit Duitsland.

Navigatie

Home

Internet - TV - Bellen

Verzekeringen

Auto

Reizen

Telefonie

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5