Stofzuiger kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste stofzuiger vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van stofzuigers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een stofzuigers? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Je wil een stofzuiger kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare stofzuigers, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die stofzuigers verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 stofzuigers samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse stofzuigers.

1. Dyson V11 Absolute

Laten we van start gaan met de Dyson V11 Absolute. Van tevoren goed om te weten dat deze stofzuiger als beste in de markt wordt beoordeeld. Het merk Dyson staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit en innovatieve productlijnen. Ook de Dyson V11 Absolute beschikt over zeer vooruitstrevende snufjes die het stofzuigen vele malen makkelijker maken.

Een goed voorbeeld hiervan is de ultra moderne Torque-zuigmond. Handmatig wisselen van zuigstand is verleden tijd, de zuigmond herkent voortaan de ondergrond en doet de nodige aanpassingen. Zo luxe is het eigenlijk nog nooit geweest! Natuurlijk kun je deze functionaliteit ook uitschakelen wanneer de automatische switch op enig moment niet handig uitkomt. Bij Dyson is aan vrijwel alles gedacht.

De steelstofzuiger is volledig draadloos en dus erg wendbaar. De Dyson V11 Absolute beschikt zelfs over een LCD scherm. Hierop lees je alle essentiële informatie zoals de batterijstand en zuigstand van af. Hiermee regel je ook het automatisch wijzigen van de zuigstand. Bij eventuele foutmeldingen zal de stofzuiger je direct vertellen wat je kunt doen om het op te lossen. Deze stofzuiger laat je niet in de steek! En dan hebben we het nog niet gehad over de zeer optimale luchtstroom voor een zeer hoge zuigkracht. De zuigkracht neemt niet af naarmate de stof bak voller wordt.

Voor- en nadelen van de Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is draadloos waardoor de steelstofzuiger moet worden opgeladen. Zorg dat je het apparaat na het schoonmaken weer oplaad. De gemiddelde accuduur is namelijk rond de 60 minuten. Niet enorm lang maar de voor de meeste huishoudens meer dan genoeg. Dyson heeft al een zeer lange tijd geleden afscheid genomen van de stofzuiger zak. Het nieuwe paradepaardje beschikt dan ook over een afneembare stof bak.

Door de Torque zuigmond is deze zuiger vrijwel geschikt voor alle vloertypes. Met name voor de houten en harde vloer doet deze stofzuiger het uitstekend. Laagpolig tapijt is ook prima te doen. Daarnaast staat de V11 Absolute bekend voor het opzuigen van dierenharen. Al helemaal wanneer je last hebt van allergieën raden we je de V11 zeker aan!

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht op 2 jaar carry-in garantie. Daarnaast krijg je nog een hoop accessoires meegeleverd zoals de Torque combiborstel, parketborstel en de mini-turboborstel. Natuurlijk is ook de kierenzuigmond en zachte borstel van de partij. Daarnaast ontvang je de hardnekkig vuil borstel, accessoire clip en oplader.

Alle essentiële informatie via het LCD scherm.
Zeer krachtige motor met innovatieve luchtstromen.
Automatisch aanpassen van zuigstand door innovatieve Torque borstel. 
Relatief hoog geluidsniveau met 84 decibel.
Accuduur van 7 minuten met de krachtigere turbo stand.

2. Bosch Relaxx’x BGS5ECO66R

Een ander type in onze beste stofzuiger top 5 is de Bosch Relaxx’x BGS5ECO66R. Deze stofzuiger staat met name bekend om haar uitstekende prestaties op zowel harde als kwetsbare vloeren. Zo krijg je de combiborstel en parketborstel standaard meegeleverd. Deze combinatie borstel presteert zeer goed op vrijwel alle soorten harden vloeren en laagpolig tapijt. De parketborstel is dan weer geschikt voor kwetsbare houten vloeren. Het wisselen van stofzuiger zakken is ook niet meer nodig, dit type is namelijk voorzien van een afneembare opvangbak.

Over het algemeen veroorzaken de zakloze stofzuigers meer geluid dan stofzuigers die hier nog wel over beschikken. Echter distantieert de Bosch Relaxx’x BGS5ECO66R zich hier volledig van. Het is een relatief stille variant met maar 66 decibel. Radio luisteren of de TV nog kunnen volgen is allemaal geen probleem.

Wel is deze stofzuiger nog voorzien van een kabel, gelukkig wel van 9 meter. Zo kun je iedere kant op en ben je lekker wendbaar. Niets zo vervelend als te korte snoeren. Als je last van hebt van allergieën zal het HEPA 13-filter het voor een groot deel verhelpen. Kleine stofdeeltjes komen na het zuigen niet meer terecht in je schone woning.

Voor- en nadelen van de Bosch Relaxx’x BGS5ECO66R

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht op 2 jaar carry-in garantie. Daarnaast krijg je nog een hoop accessoires meegeleverd zoals de combiborstel, parketborstel, kierenzuigmond en meubelzuigmond. Ook de zachte afstofborstel is er bij inbegrepen.

Mensen met stof allergieën zijn ontzorgt met het HEPA 13-filter.
Speciale parketborstel voor het voorkomen van krassen op harde vloeren.
Relatief stille, zakloze, stofzuiger met 66 decibel. Zeer stil.
Relatief zware stofzuiger van 8,6 kilo
Turboborstel voor dierenharen en grove tapijten is niet meegeleverd.

3. Miele Complete C3 PowerLine Allergy

De Miele Complete C3 PowerLine Allergy mag niet ontbreken in onze stofzuiger top 5 en doet haar naam zeker eer aan. Voor mensen met een stofallergie “de” oplossing. Mede door het HEPA 13-filter zul je minder last hebben van fijne stofdeeltjes, pollen en tal van andere allergenen. De uitblaaslucht uit de stofzuiger verminderd irritatie aan de ogen en luchtwegen. Wel beschik de Miele Complete C3 PowerLine Allergy nog over een opvang zak.

Met de combiborstel behaal je goede prestaties op zowel harde vloeren als laagpolige tapijten. Het constant wisselen tussen tal van opzetborstel is niet meer nodig. Aan de stofzuigerstang kun je een apart handvat terugvinden welke met ergonomisch onderzoek is ontwikkeld.

Dit merk je dan ook zeker terug aan hoe de stang in de hand ligt. Stofzuig met minder moeite en maak zeer makkelijk bochten door je hele woning. De Miele Complete C3 PowerLine Allergy presteert qua geluidsniveau gemiddeld met 77 decibel. Ook zul je het nog moeten doen met de traditionele kabel van 8,5 meter.

Voor- en nadelen van de Miele Complete C3 PowerLine Allergy

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht op 2 jaar carry-in garantie. Daarnaast krijg je nog een hoop accessoires meegeleverd zoals de combiborstel, HEPA 13-filter, kierenzuigmond, meubelzuigmond en zachte afstofborstel. En één extra HyClean GN stogzuigerzak zit er bij.

HEPA 13-filter voor vermindering van pollen, stofdeeltjes en allergenen.
Ergonomisch vormgegeven stofzuigerstang voor soepele manoeuvres.
Handig opberg vak voor opzetstukjes. Wat je nodig hebt direct bij de hand.
77 decibel aan geluid. Bij het verminderen van de zuig stand zal dit dalen.
Zware stofzuiger van 8,2 kilo.
Geen speciale parketborstel standaard meegeleverd. Beleid is vereist.

4. Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Energiezuinig stofzuigen? Dan is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert stofzuiger uitermate geschikt voor jou! Met het grote scala aan opzetborstels kun je op elk vloertype tekeer gaan zonder je zorgen hoeven te maken over krassen. De parketborstel dient voor de kwetsbare vloer en de tapijtborstel weer voor laagpolige tapijten. Echter begrijpt Philips goed dat je niet constant wil wisselen van opzetstuk. Dit is dan ook verleden tijd met de TriActive combi zuigmond!

Het eindeloos opzuigen van dierenharen met allergieën tot gevolg zijn gemakkelijk op te lossen met de turboborstel. Naast een laagpolig tapijt kun je deze turboborstel goed gebruiken op grove vloerkleden. Bovenop de moderne functionaliteiten van de Philips FC9745/09 PowerPro Expert maak je gebruik van een afneembare opvang bak.

Een echte stofzuiger die in ieder huishouden past! Helaas is deze stofzuiger nog wel voorzien van een relatief korte snoer van 7 meter. Ook het geluidsniveau van 76 dB is redelijk hoog. Echter wordt dit wel weer gecompenseerd door haar lage energieverbruik.

Voor- en nadelen van de Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht op 2 jaar carry-in garantie. Daarnaast krijg je nog een hoop accessoires meegeleverd zoals de TriActive + combiborstel,  kierenzuigmond, meubelzuigmond, parketborstel, turboborstel en tapijtborstel. Zoals we al zeiden is dit model geschikt voor ieder vloertype en/of huishouden.

Met de tapijtborstel kun je tot dieper in de vezels reinigen
 Speciale parketborstel voor vloeren en turboborstel voor dierenharen
TriActive + combiborstel met extra zuigkracht
Relatief hoog geluidsniveau van 76 dB

5. AEG VX7-2-EB-C

Over een stofzuiger met een goede prijs/kwaliteit verhouding beschikken? Kijk dan eens naar de AEG VX7-2-EB-C. Voor iedere soort schoonmaakklus is er een juist opzetstuk. Zo ondervind je geen problemen meer met het eindeloos opzuigen van de dierharen uit bijvoorbeeld de bank. Je kent het hoogstwaarschijnlijk wel. Gelukkig is daar de turboborstel van de AEG VX7-2-EB-C. Tapijten, banken en vloerkleden met dierenharen zijn geen enkel probleem meer.

Natuurlijk mogen kwetsbaardere vloeren niet ontbreken en is hiervoor standaard de parketborstel meegeleverd. Lekker schoonmaken zonder jezelf druk te hoeven maken over krassen op je hoog eiken vloer. Net als bij de andere modellen in onze top 5 stofzuigers beschikt de AEG VX7-2-EB-C over een combi-borstel. Mede hierdoor kun je makkelijk manoeuvreren naar verschillende vloertypes.

De snoerlengte van de AEG VX7-2-EB-C is 9 meter en de motor produceert een maximaal geluidsniveau van 70 dB. Niet enorm luidruchtig maar het kan stiller. Echter moet je hierbij wel meenemen dat zakloze stofzuigers hogere geluidsniveau’s bereiken. Dit moeten we helaas voor lief nemen maar weegt zeker op tegen het meermaals per jaar vervangen van de stofzuigerzak. Ook vanuit het financiële oogpunt.

Voor- en nadelen van de AEG VX7-2-EB-C

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht op 2 jaar carry-in garantie. Daarnaast krijg je nog een hoop accessoires meegeleverd zoals de combiborstel,  kierenzuigmond, meubelzuigmond, zachte afstofborstel, parketborstel en turboborstel. Zoals we al zeiden is dit model geschikt voor ieder vloertype en/of huishouden.

 Kwetsbare vloeren zonder krassen met de speciale parketborstel.
 Win de strijd tegen dierenharen met de goed presterende turboborstel.
✓ Een echt lichtgewicht onder haar collega’s met een schrale 4,47 kilo.
✓ Lange snoerlengte van 9 meter waardoor je flexibel kunt manoeuvreren.
3-in-1 accessoires niet makkelijk op te bergen in ingebouwd opberg vak.

Meest gestelde vragen over stofzuigers

Is er regelmatig een stofzuiger aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een stofzuiger aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding stofzuiger te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen stofzuiger te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste stofzuiger geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbiedingen stofzuiger beschikbaar is zetten we die direct in onze stofzuiger review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 stofzuiger aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met stofzuiger vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Een goede stofzuiger, uit welke soorten kun je kiezen?

Op zoek naar een goede stofzuiger? Er zijn een hoop verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook direct onze top 5 best geteste stofzuigers raadplegen. Als je wat meer informatie wil dan kun je ook verder lezen.

We zullen hieronder namelijk alle verschillende soorten en varianten met je bespreken. Achteraf maak je de keuze voor vergelijk stofzuigers zodat je bent verzekerd van een goede stofzuiger die goed aansluit bij jouw huishouden.

Stofzuiger test: sledestofzuiger met of zonder zak

Een soort die veel voorkomt tussen de best geteste stofzuigers is de zogenaamde sledestofzuiger welke is voorzien van een zak of juist niet. Deze variant wordt ook nog wel eens de cylinderstofzuiger genoemd en is de meest traditionele variant die we in Nederland kennen.

Je kunt met deze soort enkel droge vuiligheid opzuigen. In onze stofzuiger best getest top 5 kun je ook een aantal van dit soorten modellen terugvinden.

Test stofzuigers: steelstofzuiger

Deze soort is al vaker beoordeeld als de stofzuiger beste koop. Dit komt voornamelijk door het hoogwaardige merk Dyson die bekend staat om deze soort. Over het algemeen is deze goede stofzuiger volledig draadloos voor een optimale wendbaarheid. Je trekt niets achter je aan en kunt gaan en staan waar je wil. Deze soort is mede door de geïntegreerde accu en zeer compacte vormgeving vaker benoemd tot “stofzuiger beste koop” en als “best getest stofzuiger”.

De meeste merken leveren je krachtige prestaties maar door de accu maar een korte gebruiksduur. Velen prefereren dan ook een steelstofzuiger welke wel is voorzien van een snoer voor op het netstroom.

Best getest stofzuiger: de robotstofzuiger

Een nieuwe stofzuiger best getest van de laatste jaren is de automatische soort. De robot zal zelfstandig en automatisch door je huis voortbewegen. Jij hoeft alleen nog maar de vuil opvangbak zelf te legen. Een fijne functie is dat bij een te lage accucapaciteit het apparaat zelf terug rijdt naar het laadstation.

Deze variant wordt door velen gezien als de “stofzuiger beste koop”. Niet gek natuurlijk, want het liefste zijn we zo kort mogelijk bezig met schoonmaken. Meer kan je niet uit handen worden genomen. We hebben een speciale pagina met alle informatie over de robotstofzuiger.

Best getest stofzuiger: water- of bouwstofzuiger

Wil je een goede stofzuiger welke voor alle soorten vuiligheid geschikt is? Dus niet alleen maar droge vuiligheid? Dan kun je het beste kiezen voor de water- of bouwstofzuiger. Deze soorten zijn geschikt voor grovere stukken vuil en bouwstof. Het grootste voordeel is dat je zowel natte als droge vuiligheid kunt reinigen.

Stofzuiger beste koop: kruimeldief

Een kruimeldief komt eigenlijk niet vaak voor in de lijst van een stofzuiger beste koop. Deze soort is voornamelijk geschikt voor de kleinere schoonmaakklussen. Denk maar eens aan de trap of vuiligheid die je hebt laten vallen. Lekker makkelijk.

Wat is de beste stofzuiger?

Ben je op zoek naar een traditionele en goede stofzuiger? Je hebt een groot aanbod waar je uit kunt kiezen. Voor de sledestofzuiger heeft vrijwel ieder huishoud merk je wel wat te bieden. Als we kijken naar de grootste merken onder de schoonmaakartikelen steken hier Philips en Miele met kop en schouders boven uit. Op kleine voet volgen Bosch en AEG.

Naast deze bekendere merken zijn ook Bestron, Dyson en Dirt Devil enorm populair. Je hebt ook nog een aantal andere kleine merken zoals Nilfisk en Siemens. Je bent voorzien van een beste koop stofzuiger wanneer je kiest voor de merken Miele en AEG.

Tevens is het goed om te weten dat er ook uit de stofzuiger test naar voren is gekomen dat Dyson het duurste aanbod heeft en Bestron daarentegen het goedkoopste. Gebruikers van verschillende modellen zijn naar hun mening gevraagd over de prestaties, gebruiksgemak en de prijs/kwaliteit verhouding. Hier kwam uit dat de hoogste cijfers zijn gevallen op de merken Miele en Numatic. Op de derde plek komt Dyson wat ons niet gek in de oren klinkt.

Wat is de beste stofzuiger van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke stofzuiger is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke stofzuiger is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste koop stofzuiger direct te vinden in onze top 5. Op die manier wordt het heel makkelijk om de stofzuiger beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de stofzuiger die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste stofzuiger vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Beste koop stofzuiger met of zonder zak?

Veel mensen vragen zich af of ze beste koop stofzuiger begaan wanneer ze voor een zuiger kiezen met een stofzuiger zak. Er bestaat een groot aanbod aan modellen met- en zonder zak. Houd wel rekening met het feit dat de aanschafprijs en vooral kwaliteit sterk kan verschillen. We hebben hieronder van beide soorten vuilopvang modellen de belangrijkste aspecten op een rijtje gezet.

 

Stofzuigers vergelijken met een opvangzak

 • Een opvangzak kost per stuk ongeveer tussen € 1,50 en € 3,- . Als je een zak van een merk koop zullen de kosten rond de € 3,- bedragen.
 • Gemiddeld betere prestaties bij het wegzuigen van stof en dierenharen op laag- en hoogpolige tapijten. Echter worden modellen met een opvangbak steeds krachtiger.
 • Mensen met een allergie kunnen het beste voor een variant met stofzak gaan. Dit is hygiënischer doordat je minder in contact komt met de vuiligheid en stof.

Stofzuigers vergelijken met een opvangbak

 • Eerst maakte de zak loze modellen meer geluid dan modellen met een opvangzak. Echter is dit verschil nihil geworden met de nieuwste varianten.
 • Direct kosten besparen op de stofzuigerzakken.
 • Minder geschikt voor mensen met allergieën door het in aanraking komen met stof en vuiligheid.
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken