Vergelijk gratis

Gemakkelijk spaarrekeningen
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van spaarrekening op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 
lorem

Alle informatie over spaarrekeningen

Makkelijk & Snel spaarrekeningen vergelijken

Ben jij van plan om gemakkelijk en snel alle spaarrekening verstrekkers in Nederland onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, Vergelijk Gratis helpt je verder.

Door middel van het gebruik van een spaarrekeningen vergelijker willen wij u een transparant overzicht verschaffen van de financiële markt in Nederland. Persoonlijke wensen en behoeften zijn geen enkel probleem, deze kun je filteren zodat je zeker bent van een passende spaarrekening.

Spaarrekening openen, hoe gaat het in zijn werk?

Vandaag de dag is een sparen een hot item, uzelf zult het wellicht ook wel gemerkt hebben. Vandaag de dag zijn er tal van mensen die op zoek zijn naar een gedegen spaarrekening voor het beginnen van serieus sparen. 

Geld dat je maandelijks overhoudt kan gemakkelijk worden gestort op de rekening, echter kun je ook geld ontvangen uit bijvoorbeeld een erfenis. In deze situaties is het dan ook altijd erg handig om een spaarrekening achter de hand te hebben. Ook voor toekomstige huizenkopers en de hypotheek is het handig om een spaarpotje achter de hand te hebben.

Om u een weloverwogen keuze te kunnen laten maken tussen alle spaarrekeningen verstrekkers hebben we een kort stappenplan voor je opgesteld. Lees je mee?

  1. Wat is het voornaamste doel van het openen van de spaarrekening? Wil ik het geld vastzetten voor de toekomst of de mogelijkheid hebben voor tussentijdse opnames?
  2. Wat is de looptijd van het gekozen rentepercentage? Wil je voor een variabele of vaste rente kiezen? Welke aanbieder biedt mij het meeste rendement?
  3. Wat zijn de kosten voor een tussentijdse opname van een spaarrekening?
  4. Sparen met een vast bedrag per maand? Of zeer flexibel sparen?
  5. Wat zijn de voorwaarden van de spaarrekening? Aanvullende voorwaarden actief?
Onafhankelijk spaarrekeningen vergelijken

Wanneer we spreken over spaarrekening kunnen we alvast één zaak concluderen, de rentetarieven van spaarrekening fluctueren constant. Het is dan ook verstandig om bij het openen van een spaarrekening alle verstrekkers met elkaar te vergelijken. Met onze vergelijker is het mogelijk om alle rentepercentages overzichtelijk naast elkaar te zetten, een duidelijk beeld van de aanbieders met het hoogste rendement.

U bent niet de enige met een spaarrekening, vandaag de dag beschikt ruim 32% procent van de Nederlandse huishoudens over een spaarrekening. Deze huishoudens kiezen voor het maandelijks sparen met een vast bedrag. Voordat je gaat kiezen is het verstandig om wat meer duidelijkheid te krijgen over de rente en rentepercentages van een spaarrekening, maak je niet druk, het is minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Voor al het geld dat je naar je spaarrekening overzet krijg je van de bank een beloning, de rente. Hoe hoog dit percentage ligt hangt sterk af van het type spaarrekening en de gekozen spaarrekening verstrekker. Over het algemeen geldt de regel dat wanneer je je spaargeld voor een langere looptijd vastzet, hoe hoger het rentepercentage.

Renteverschillen per spaarrekeningen

Zoals je net hebt gelezen hangt de rente sterk af van de looptijd en welke soort spaarrekening je kiest, echter speelt er nog een belangrijke factor mee. Je krijgt de keuzemogelijkheid om de te kiezen tussen vaste of variabele rente.

Kies je voor een variabele rente dan zul je niet zeker zijn van het percentage, je schommelt meer met de fluctuaties. Logischerwijs is het kiezen voor een vaste rente automatisch kiezen voor meer zekerheid, je zet het rentepercentage vast voor een bepaalde looptijd.

Het is bijvoorbeeld mogelijk bij het hebben van een kwartaalspaarrekening om een hoger rentepercentage te ontvangen dan eigenlijk mogelijk was met het bedrag in het begin. Je moet hiervoor wel aan de voorwaarde voldoen dat het geld het gehele kwartaal vast heeft gestaan op de spaarrekening.

Een spaarrekening niet geschikt bij uw wensen en behoeften? Wellicht is een deposito spaarrekening wel iets voor u?

Spaartegoed kan invloed hebben

De hoogte van je spaartegoed kan in verschillende situaties meespelen in de hoogte van het rentepercentage. Vandaag de dag liggen rentes niet enorm hoog en willen verstrekkers je belonen wanneer je kiest voor een bepaalde hoogte van het spaartegoed.

Wanneer je beschikt over een flink vermogen dan is het wellicht een goede keuze om een spaarrekening te openen en te profiteren van rendabele rentes. Niet interessant in uw situatie? Wellicht is een broker iets voor u!

Vast of flexibel sparen?

Zoals we al hadden vermeld kun je er voor kiezen op welke manier en hoeveel je gaat sparen. Wanneer je kiest voor het flexibele sparen dan zul je in situaties waar het financieel wat minder gaat niets naar de spaarrekening hoeven over te boeken.

Naast de flexibele manier kun je ook kiezen voor het sparen middels een vast bedrag, er zijn dan ook spaarrekeningen die een minimuminleg vereisen. Hierbij wordt je maandelijks verplicht gesteld om een bedrag over te maken, ook in mindere financiële tijden.

Daarbij moet je natuurlijk ook rekening houden met de mogelijkheid tot tussentijds bijstorten. Denk hier goed over na, deze twee verschillende manieren van sparen hebben ieder zijn min en pluspunten.

Welke spaarrekening is het beste voor mij?

Wanneer je momenteel in financiële voorspoed zit en je wil een spaarrekening kopen dan is het een goed idee om maandelijks automatisch een vast bedrag te storten op deze rekening. Houd natuurlijk wel rekening met aanvullende voorwaarden zoals het tussentijds opnemen en bijstorten. 

Ben je niet iedere maand verzekerd van een gelijk inkomen dan is het slimmer om eens te kijken naar een flexibele spaarrekening. In deze situatie behoud jij altijd de controle en beslis je helemaal zelf hoeveel en wanneer je geld overboekt naar je spaarrekening.

Heb je een spaarvorm gekozen dan willen we je nog even wijzen op de rentestanden, in onze vergelijker krijg je een helder overzicht van actuele rentestanden. Naast sparen voor mindere dagen wil je natuurlijk ook een zo’n hoog mogelijk rendement op uw spaartegoed maken.

Heb je een verkeerde keuze gemaakt en wil je toch tussentijds geld opnemen dan kun je misschien uitwijken naar het aanvragen van een creditcard.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Spaarrekeningen, Aanbieders, Leningen en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Spaarrekeningen!

Profiteren van een lage hypotheekrente als senior

Hypotheek en senioren, is dit een gunstige combinatie? Op het moment is de hypotheekrente nog steeds erg laag, je ziet steeds meer mensen profiteren van deze lage rentes en gunstige huizenmarkt. Dit komt vaak voort uit door het oversluiten van je bestaande hypotheek...

Wanneer wordt geld lenen interessant?

Vergelijk gratisHet wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld...

Begin nu met het vergelijken van alle spaarrekening aanbieders