Er komen jaarlijks veel nieuwe technologische producten op de markt en vaak volgen de modellen zich in snel tempo op. Voor jou als consument wordt het er daarom niet makkelijker op omdat je niet weet welke je nu het beste kunt kiezen. In deze vergelijking gaan we dieper in op de modellen Sonos One en Sonos One SL. 

Vraag jij je dus af welke van deze 2 modellen het meest aan jouw wensen voldoet en het beste koopt? Wij helpen jou hier graag bij door de Sonos One SL en Sonos One met elkaar te vergelijken en de specificaties en voor-en nadelen voor beide modellen op een rijtje te zetten.

In de zoektocht naar een nieuwe gadget let je vaak op diverse factoren en stel je jezelf de vraag: welk product voldoet aan mijn behoefte. In dit geval: de Sonos One of de Sonos One SL?

Modellen kunnen wat betreft specificaties dicht bij elkaar zitten, maar uiteraard zijn er altijd verschillen. Soms is het daarom moeilijk om te kiezen! Wij geven jou de belangrijkste redenen om makkelijker voor één van deze 2 modellen te kiezen. Lees in dit artikel alle overeenkomsten en verschillen tussen Sonos One en Sonos One SL en vindt direct goede webshops waar je jouw favoriete model voor een goede prijs koopt.

Sonos OneSonos One SL
Bekijk reviews & prijzen (affiliatielink)Bekijk reviews & prijzen (affiliatielink)

Vergelijk hier Sonos One & Sonos One SL: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

Elektronica aanbieders verbeteren continu hun producten, waarbij de techniek zich snel ontwikkelt. Veelvoorkomende verschillen tussen de modellen zoals de Sonos One en de Sonos One SL gaan voornamelijk over factoren zoals design, techniek, levenduur en prijs.

Ontdek hier wat de goede en minder goede kanten van zowel Sonos One als Sonos One SL zijn. Je kunt dan precies zien welke van de 2 voor jou de beste eigenschappen bezit. Je wilt uiteraard een product kopen dat het beste aan je behoefte voldoet.

Hieronder bespreken we elk product afzonderlijk en zetten we de voor- en nadelen van zowel de Sonos One als Sonos One SL voor je op een rij! Ook geven we je enkele opties waar je beide producten voor een goede prijs kunt kopen.

Productomschrijving Sonos One

De Sonos One is een draadloze slimme luidspreker die een rijke, kamervullende geluidskwaliteit biedt. De luidspreker is voorzien van ingebouwde Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor u handsfree toegang hebt tot uw favoriete muziek, nieuws, weer, sport en meer. Het apparaat heeft ook een strak, modern ontwerp dat in vrijwel elke kamer past.

Met de Sonos One kunt u draadloos muziek afspelen via uw wifi-netwerk. De luidspreker ondersteunt meer dan 80 streamingdiensten, waaronder Spotify, Apple Music, Pandora, Amazon Music, Tidal en meer. U kunt ook muziek afspelen vanaf uw smartphone, tablet of computer via Bluetooth. Het apparaat ondersteunt ook AirPlay 2 voor naadloze integratie met uw Apple-apparaten.

De Sonos One is gemakkelijk te bedienen via de Sonos-app, waarmee u uw luidspreker kunt instellen en bedienen vanaf uw smartphone of tablet. De app biedt toegang tot uw muziekbibliotheek, afspeellijsten en favoriete streamingdiensten. U kunt ook uw luidsprekers groeperen en instellen om te spelen in meerdere kamers of zones.

De luidspreker is uitgerust met zes versterkte luidsprekerdrivers en drie digitale versterkers, waardoor hij een heldere en krachtige geluidskwaliteit levert. Het apparaat is ook compatibel met andere Sonos-luidsprekers en -componenten, waardoor u uw audio-ervaring kunt uitbreiden naar meerdere kamers of zones.

Bovendien is de Sonos One uitgerust met Trueplay-tuning, waarmee u de luidspreker automatisch kunt afstemmen op de akoestiek van uw kamer. Hierdoor klinkt uw muziek altijd geweldig, ongeacht waar u zich bevindt.

Al met al biedt de Sonos One een hoogwaardige geluidskwaliteit, een strak design en slimme functies die uw muziekervaring naar een hoger niveau tillen. Of u nu wilt luisteren naar uw favoriete afspeellijsten of handsfree toegang wilt hebben tot het laatste nieuws en weer, de Sonos One heeft het allemaal.

Productomschrijving Sonos One SL

De Sonos One SL is een draadloze luidspreker die een uitstekende geluidskwaliteit biedt zonder de ingebouwde spraakassistenten van de Sonos One. Hierdoor is de Sonos One SL ideaal voor gebruikers die geen behoefte hebben aan de slimme functionaliteit, maar wel willen genieten van de hoogwaardige geluidskwaliteit en het naadloze draadloze ontwerp van Sonos.

Net als de Sonos One, maakt de Sonos One SL gebruik van wifi-connectiviteit om draadloos muziek af te spelen vanaf uw favoriete streamingdiensten, zoals Spotify, Apple Music, Tidal en meer. U kunt ook muziek afspelen vanaf uw smartphone, tablet of computer via Bluetooth en AirPlay 2.

De luidspreker is eenvoudig te bedienen via de Sonos-app, die u toegang geeft tot uw muziekbibliotheek, afspeellijsten en favoriete streamingdiensten. Met de app kunt u uw luidsprekers groeperen en instellen om te spelen in meerdere kamers of zones, voor een naadloze en flexibele luisterervaring.

De Sonos One SL is uitgerust met twee versterkte luidsprekerdrivers en twee klasse-D digitale versterkers, waardoor hij een helder en gebalanceerd geluid levert. De luidspreker is ook compatibel met andere Sonos-luidsprekers en -componenten, waardoor u uw audio-ervaring kunt uitbreiden naar meerdere kamers of zones.

Net als de Sonos One is de Sonos One SL uitgerust met Trueplay-tuning, waarmee u de luidspreker automatisch kunt afstemmen op de akoestiek van uw kamer. Dit zorgt ervoor dat uw muziek altijd geweldig klinkt, waar u zich ook bevindt.

Over het algemeen biedt de Sonos One SL een hoogwaardige geluidskwaliteit, een slank en modern ontwerp en een naadloze draadloze functionaliteit. Als u op zoek bent naar een luidspreker zonder ingebouwde spraakassistent, dan is de Sonos One SL een uitstekende optie die u zal voorzien van een uitstekende luisterervaring.

Sonos One versus Sonos One SL: voor- en nadelen & prijzen op een rij!

Voordelen Sonos OneVoordelen Sonos One SL
Uitstekende geluidskwaliteit: De Sonos One is ontworpen met zes versterkte luidsprekerdrivers en drie digitale versterkers, waardoor hij een rijke, kamervullende geluidskwaliteit biedt. Hierdoor kunt u genieten van uw muziek zoals het bedoeld is, met heldere hoge tonen, rijke middentonen en diepe bassen.
Ingebouwde slimme assistenten: De Sonos One is uitgerust met ingebouwde Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor u handsfree toegang hebt tot uw favoriete muziek, nieuws, weer, sport en meer. Hierdoor kunt u de luidspreker bedienen met uw stem.
Flexibiliteit en veelzijdigheid: De Sonos One biedt veel flexibiliteit en veelzijdigheid dankzij de draadloze connectiviteit en de integratie met meer dan 80 streamingdiensten. U kunt de luidspreker gemakkelijk bedienen met uw smartphone of tablet via de Sonos-app en groeperen met andere Sonos-luidsprekers en -componenten om een multiroom audio-ervaring te creëren.
Uitstekende geluidskwaliteit: De Sonos One SL biedt dezelfde hoge geluidskwaliteit als de Sonos One, met twee versterkte luidsprekerdrivers en twee digitale versterkers. Hierdoor levert de luidspreker een rijk, gebalanceerd en kamervullend geluid.
Naadloze connectiviteit: De Sonos One SL is ontworpen om naadloos te integreren met andere Sonos-luidsprekers en -componenten, waardoor u een multiroom audio-ervaring kunt creëren en muziek kunt afspelen in meerdere kamers of zones.
Geen ingebouwde slimme assistenten: In tegenstelling tot de Sonos One heeft de Sonos One SL geen ingebouwde slimme assistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Dit kan een voordeel zijn voor gebruikers die privacy hoog in het vaandel hebben staan en zich geen zorgen willen maken over het delen van persoonlijke informatie.
Nadelen Sonos OneNadelen Sonos One SL
Hogere prijs: De Sonos One is niet de goedkoopste luidspreker op de markt en kan duurder zijn dan sommige vergelijkbare luidsprekers van andere merken.
Vereist internetverbinding: De Sonos One vereist een internetverbinding om te functioneren, dus als u problemen hebt met uw wifi-netwerk of de internetverbinding uitvalt, kunt u geen muziek afspelen op de luidspreker.
Geen spraakassistent: In tegenstelling tot de Sonos One, heeft de Sonos One SL geen ingebouwde spraakassistent. Dit betekent dat je niet handsfree muziek kunt bedienen of andere slimme apparaten in huis kunt aansturen met je stem.
Geen bluetooth: De Sonos One SL kan alleen verbinding maken via wifi of een ethernetkabel. Dit betekent dat je geen muziek kunt streamen vanaf een apparaat dat geen wifi heeft of geen ondersteuning biedt voor de Sonos-app.
Direct te bestellen bij deze webshops
Webshop 1 – prijs (affiliatielink)
Webshop 2 – prijs(affiliatielink)
Webshop 1 – prijs (affiliatielink)
Webshop 2 – prijs(affiliatielink)

Wij hopen dat je na deze Sonos One vs Sonos One SL vergelijking makkelijker een keuze kunt maken!