Gemakkelijk sim only vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Sim only vergelijken met alle informatie op één centrale plek. Bekijk nu de beste en voordeligste sim only deals.

Wat is sim only?

Vaak krijgen we de vraag: ‘’Wat betekent sim only?’’ of “Wat is een sim only abonnement?’’. Eigenlijk wel een goeie vraag en daarom leggen we hier de sim only betekenis netjes voor je uit. Als je kiest voor een sim only abbonement dan wordt er alleen een simkaart geleverd, dit betekent dus dat je zelf moet zorgen voor een mobiele telefoon of smartphone. Je hoeft niet per se te kiezen voor een nieuw toestel, zo kun je ook kijken naar een tweedehands telefoon of refurbished smartphone.

Let er dan wel op dat de telefoon die je koopt sim lock vrij is, over het algemeen is een los toestel altijd simlock vrij als je deze aanschaft. Vervolgens heb je jouw telefoon met daarin de sim only simkaart waar een telefoonnummer en abonnement op staat.

Echter betekent dit niet dat je geen gebruik kunt maken van mobiele telefoons die gekregen zijn in combinatie met een abonnement. Deze zijn meestal niet standaard sim lock vrij, maar je kunt vaak wel langs een telefoonzaak of jouw nieuwe provider om de telefoon simlock vrij te maken, vervolgens kun je de sim only simkaart erin stoppen om gebruik te maken

Het zit namelijk zo als je een smartphone met abonnement hebt aangeschaft bij een provider, dan is het voor de providers verplicht om na een jaar de smartphone gratis de simlock van het toestel te verwijderen. Wil je toch wel graag binnen het eerste jaar jouw telefoon simlock vrij maken? Dan wordt hier in de meeste gevallen een vergoeding voor gevraagd van de provider. Daarnaast is het simlock vrij maken van je telefoon ook ideaal als je de telefoon wilt verkopen, dit zorgt er namelijk voor dat deze sneller gekocht wordt.

Sim only vergelijken

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor of een sim only abonnement af te sluiten. Het is zelfs een van de meest gekozen abonnementsvorm op het moment en dat vinden wij niet raar als we gaan kijken naar de voordelige prijzen van sim only abonnementen.

Zoals net verteld krijg je bij sim only geen toestel meegeleverd maar alleen een simkaart. Vervolgens mag je zelf bepalen of je jouw oude toestel blijft gebruiken of kiest voor het aanschaffen van een nieuw los toestel. Het grote voordeel hiervan is dat een sim only abonnement stukken goedkoper is als een mobiel abonnement met toestel.

Ook is het tegenwoordig een stuk makkelijker om goedkope sim only abonnementen te vinden door de komst van sim only abonnementen vergelijken. Je kunt ook direct het beste sim only abonnement geheel afgestemd op je wensen vinden door gebruik te maken van de filters in de sim only vergelijker. Zo kun je in een keer kijken het gehele aanbod van alle aanbieders langs elkaar zien om tot de beste deal te komen en je eigen sim only samenstellen.

Waarom sim only abonnement vergelijken?

Vaak vragen mensen zich af of waarom ze sim only abonnementen eigenlijk moeten vergelijken. Wij geven je hier graag antwoord op. Er zijn verschillende redenen waarom sim only vergelijk verstandig is om te doen.

Ten eerste heb je namelijk erg veel verschillende aanbieders die elk hun eigen verschillende sim only abonnementen aanbieden. Het is vrijwel onmogelijk om de beste deal te vinden voor jouw wensen en eisen als je geen gebruik kunt maken van een handige vergelijker.

Ten tweede zorg je ervoor met sim only abonnementen vergelijken dat je nooit teveel betaalt voor jouw sim only abbonement en toch wegloopt met de goedkoopste en beste deal. Daarnaast krijg je alle informatie zoals de aansluitkosten, maandelijkse kosten, kortingen, minuten en Mb/s en nog veel meer

Tot slot is het erg gemakkelijk om te zien of het niet beter is om over te stappen van sim only provider. Het komt namelijk steeds vaker voor dat de abonnementen elk jaar goedkoper worden, zo kan het zomaar zijn dat je nu nog bent aangesloten bij een sim only provider met hoge maandelijkse kosten terwijl je ergens anders bij een andere provider beter terecht kunt.

Vergelijk sim only, hoe werkt het precies?

Sommige mensen hebben nog nooit gebruik gemaakt van een sim only vergelijker en vinden het daarom lastig om een goede vergelijking te maken. Om deze reden hebben we hieronder een kleine uitleg die sim only abonnementen vergelijken een stuk eenvoudiger maakt voor de beginner.

Stap 1: naar de vergelijker

Ga naar de sim only vergelijker door op een van de buttons te klikken of door er naartoe te scrollen. Vervolgens klik je in bovenin de vergelijker aan wat je wilt vergelijken, in dit geval zal dit dus sim only abonnementen zijn. Je zult direct zien dat je kunt kiezen uit verschillende opties door gebruik te maken van de filters, dit leggen we je uit bij stap 2.

Stap 2: gebruik de filters

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt kun je in de vergelijker gebruik maken van handige filters. Door hiervan gebruik te maken kan de vergelijker op zoek naar sim only abonnementen die het best op jouw wensen aansluiten.

Er zijn verschillende filters waarvan je gebruik kunt maken, je kunt hierbij denken aan filters voor de hoeveelheid data die je wilt ontvangen, het aantal belminuten, hoeveel je maandelijks wilt betalen, welke providers de vergelijker naar moet kijken, contractduur en zelfs de snelheid van het internet. Het is zelfs mogelijk om te kijken of verlengen een slimme optie is door gebruik van de vergelijker.

Na het toepassen van de filters gaat de vergelijker direct op zoek naar het sim only abonnement wat het best bij jouw wensen past. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een sim only pakket wat het best bij je past.

Stap 3: sim only abonnement bekijken & afsluiten

Als je een goede vergelijking hebt gemaakt en vervolgens op bekijken hebt geklikt om alle details van het sim only abonnement in te zien dan kun je ervoor kiezen om daadwerkelijk het abonnement af te sluiten. Voordat je overgaat tot afsluiten raden we aan om de algemene voorwaarden goed door te lezen zodat je weet waar je aan toe bent. Toch nog twijfel gekregen over je nieuwe aanbieder? Geen zorgen, ook met sim only heb je het recht op 14 dagen bedenktermijn

Het verschil tussen sim only en een mobiel abonnement met toestel?

We hebben het net bij het kopje wat is sim only al even gehad over hoe een sim only abonnement precies werkt. Je krijgt namelijk een simkaart met daarop het abonnement geïnstalleerd, dit betekent dus dat je geen smartphone hierbij krijgt. Met een sim only betaal je enkel voor aansluiting op het netwerk van de door jou gekozen provider en voor het verbruik van internet of belminuten. Bij een mobiel abonnement is dit ook zo, maar krijg je hierbij wel vaak een smartphone bijgeleverd.

Echter zitten er wel degelijk verschillen tussen sim only en mobiele abonnementen met toestel sinds 2017. Voortaan sluit je in alle gevallen eigenlijk een sim only abonnement af, ook als je voor een mobiel abonnement met toestel kiest. Enkel betaal je hierbij ook nog eens maandelijks extra geld voor het toestel dat er bij wordt geleverd.

In feite ben je de meegeleverde telefoon in termijnen aan het afbetalen aan de provider. Dit zorgt er dus voor dat de kosten voor een mobiel abonnement een stuk hoger liggen als bij een sim only abonnement.

Goedkoopste sim only abonnement

Goedkope sim only we zien het steeds vaker terugkomen door de grote vraag naar dit soort abonnementen. Niet alleen de grote vraag heeft invloed op een goedkoop sim only abonnement, zo zijn er tegenwoordig enorm veel providers die allemaal verschillende soorten sim only abonnementen aanbieden.

Deze moeten met elkaar concurreren om zoveel mogelijk klanten binnen te krijgen, dit doen ze vaak door middel van het verlagen van de maandelijkse tarieven waardoor goedkope sim only abonnementen ontstaan. 

Goedkoop sim only abonnement is dus tegenwoordig een stuk meer in handbereik. Maar hoe vindt je dan precies een goedkoop abonnement sim only? Nou dat is eigenlijk best simpel. Ga naar de vergelijker vul jouw wensen in met de filters en de vergelijker gaat direct op zoek naar alle voordeligste sim only abonnementen. Vervolgens staat bovenaan in de vergelijker het goedkoopste sim only abonnement.

Zelf vinden we dat we niet echt kunnen zeggen welk sim only abonnement specifiek het goedkoopst is, want dit hangt namelijk van meerdere factoren af. Wil je bijvoorbeeld goedkoopste sim only 4G of toch liever het wat oudere 3G? Graag meer belminuten of toch minder? Allemaal factoren die ervoor zorgen dat de maandelijkse prijs van het voordeligste sim only pakket omhoog gaan.

Al met al komt het dus neer op jouw persoonlijke wensen. Het goedkoopste sim only abonnement vergelijken raden we dus altijd aan om tot het beste aanbod te komen.

Beste sim only

Naast dat je graag een goedkope deal wilt afsluiten is het ook belangrijk dat je kiest voor de beste sim only deal bij de beste sim only provider. Maar waar kan je de beste sim only deals vinden en hoe dan precies? Nou eigenlijk precies hetzelfde als je gedaan hebt toen je een op zoek was naar goedkope sim only abonnementen.

Gebruik de vergelijker en de filters om zodat de sim only vergelijker op zoek kan naar de beste sim only deal voor jou, geheel afgestemd op jouw wensen en eisen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de hoeveelheid belminuten die je wilt, hoeveel Mb/s of voor hoelang je het contract wilt afsluiten. Ook nu komen de beste sim only deals bovenaan in de vergelijker tevoorschijn waardoor jij een weloverwogen keus kunt gaan maken!

Het kan ook zijn dat je specifiek op zoek bent naar de beste sim only provider om daar een abonnement bij af te sluiten. Over het algemeen bedoelen mensen hiermee van welk netwerk ze gebruik gaan maken. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het netwerk van T-Mobile of van KPN? Lees reviews over de aanbieders om erachter te komen welke provider het best bij jou past.

Sim only aanbieding

Wij snappen goed dat je op zoek bent naar een sim only aanbieding of meerdere sim only aanbiedingen, elke euro is namelijk lekker meegenomen. Om een aanbieding sim only te vinden ben je tegenwoordig niet lang meer bezig, zo wordt er op de televisie vaak reclame voor gemaakt en kun je dit op veel websites zoals vergelijk-gratis.nl vinden door in de vergelijker een vergelijking te maken.

Aanbiedingen sim only bestaan er in alle verschillende soorten en maten. Zo kan het voorkomen dat je een korting krijgt op de maandelijkse kosten of 500 MB internet gratis per maand. Ook kan het zijn dat je kan genieten van sim only aanbiedingen 4G, waar je dan dus geen extra kosten voor dit soort netwerk hoeft bij te betalen.

Verder kunnen aanbiedingen sim only voorkomen in de vorm van groepskorting, sluit je bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijkertijd een abonnement af, dan krijg je hier vaak korting voor.

Sim only maandelijks opzegbaar?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor maandelijks opzegbaar sim only voor de mensen die hier baat bij hebben. Sommige mensen vinden het erg fijn om niet vast te zitten aan een meerjarig of 1-jarig contract en dan is sim only per maand opzegbaar toch een ideale oplossing.

Daarnaast zitten er vele voordelen aan het afsluiten van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Zo is het vanzelfsprekend dat je elke maand kunt kiezen voor het opzeggen van het sim only abonnement, erg handig als je plotseling een super goedkoop ander sim only pakket tegenkomt. Ook kan dit handig zijn als je toch een wat grotere bundel wilt afsluiten, dit kan tegenwoordig ook zonder over te stappen van abonnement bij de meeste sim only providers.

Er zit wel een klein nadeel aan het afsluiten van een sim only maandelijks opzegbaar abonnement. Over het algemeen betaal je namelijk vaak wat meer voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Kies je namelijk voor een abonnement met een meerjarig of 1-jarig contract, dan krijg je hiervoor een flinke korting op de maandelijkse kosten doordat het contract voor langere tijd vastligt. Echter zijn er ook providers die deze service gratis aanbieden zonder extra kosten.

Een paar voorbeelden van providers die gratis maandelijks opzegbare sim only abonnementen aanbieden: Robin Mobile, Lebara en Vodafone bij niet alle sim only abonnementen. Kijk in de vergelijker om direct het beste opzegbare sim only abonnement te vinden.

Verschillen in telefoonabonnement sim only

Door de vele aanbieders en dus het grote aanbod zitten er wel degelijk grote verschillen tussen de sim only abonnementen die worden aangeboden. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de bomen door het bos te zien. Je hebt bijvoorbeeld onbeperkt internet sim only abonnementen of sim only met alleen bellen. Hieronder bespreken we de verschillende opties.

Sim only onbeperkt internet

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van het internet door vooral veel op social media te zitten zoals Facebook of Instagram. Helaas kost dit data of internet van je abonnement als je geen gebruik maakt van WiFi. Over het algemeen kost dit zoveel data dat mensen graag gebruik willen maken van onbeperkt internet sim only, ook de providers weten dit en hebben daarom onbeperkt data sim only geïntroduceerd, dit wordt ook vaak sim only unlimited data genoemd.

Er zijn verschillende providers zoals Robin Mobile, Tele2 en Lebara die sim only onbeperkt data aanbieden of alleen sim only internet. Dit betekent dus in feite dat je zoveel als je wil gebruik kan maken van onbeperkt internet zonder dat je hier een grote rekening voor thuis gestuurd krijgt.

Houdt er wel rekening mee dat als je kiest voor sim only onbeperkt internet dat dit vaak duurder is als een normaal sim only abonnement met bijvoorbeeld maar 5 GB internet. Ook zit er verschil tussen het netwerk waar je gebruik van kunt maken zoals onbeperkt 4G sim only of onbeperkt 3G sim only.

Sim only onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen sim only wordt ook steeds populairder onder consumenten en kan ook gekozen worden. Voor mensen die graag veel bellen met elkaar in plaats van whatsappen of sms’en is het verstandig om te kiezen voor onbeperkt sim only bellen om kosten te besparen op de lange termijn.

 Ben je iemand die echt alleen maar gebruik maakt van de belfunctie? Dan is het verstandig om eens te kijken naar sim only bellen en dan specifiek naar sim only alleen bellen abonnementen, zo betaal je echt alleen maar voor datgene wat je veel gebruikt en niet voor data of sms. Wil je toch graag ook veel surfen op het internet? Dan kun je kijken naar sim only onbeperkt bellen en internet in de vergelijker om tot het beste aanbod te komen.

Wat is verschil tussen prepaid & sim only?

Vaak hebben mensen de vraag wat het verschil is tussen sim only prepaid of prepaid sim only. Als je kiest voor een sim only abonnement dan sluit je met de door jou gekozen provider een contract af voor een bepaalde tijd, een maand, een jaar of 2 jaar.  Ook kan je hiermee zelf je bundel samenstellen en kortingen ontvangen als je een grote bundel afsluit. Met een prepaid betaal je eigenlijk altijd meer doordat je per belminuut of sms een vast bedrag betaald, dit is hoger dan het tarief van een sim only abonnement.

Verschillende sim only simkaarten

Zoals verteld krijg je bij een sim only alleen een simkaart geleverd zoals de naam al zegt. Je betaalt dus alleen voor het abonnement wat geïnstalleerd is op de simkaart en niet voor een telefoon. Echter zitten er verschillen in de simkaarten die worden meegeleverd bij je abonnement, je hebt namelijk drie verschillende soorten: nano simkaart, micro simkaart en een standaard simkaart. De volgorde is van klein naar groot wat dus betekent dat de standaard simkaart de grootste van de drie is.

Tegenwoordig zijn veel telefoon producenten van telefoons zoals de iPhone 6 of Galaxy S6 overgestapt naar telefoons met daarin een houder voor nano simkaarten. De weer wat oudere telefoons als deze maken nog gebruik van een micro simkaart, de iets grotere dus. En tot slot zijn er steeds minder telefoons die nog gebruik maken van de grootste standaard sim kaart.

Maar hoe weet je nu welke jij nodig hebt voor jouw telefoon? Hier hebben de providers een handig oplossing voor. Je krijgt namelijk thuisgeleverd een 3-in-1 simkaart. Deze simkaart kun je zelf kleiner maken als dit vereist is voor jouw toestel. Krijg je geen 3-in-1 simkaart meegeleverd dan is het de bedoeling dat je tijdens het bestellen aangeeft welke soort simkaart je meegeleverd wilt hebben.

Inhoud