Vergelijk gratis

Gemakkelijk rechtsbijstandverzekering
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van rechtsbijstandverzekering op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Rechtsbijstandverzekeringen

Rechtsbijstandverzekering vergelijken is heel eenvoudig

De rechtbijstandverzekering, men denkt al snel aan kruisverhoren met duur betaalde advocaten. Dit is in de realiteit niet zo. Denk u maar eens na, wanneer had u voor het laatst een geschil? Met bijvoorbeeld uw buurman of de gemeente?

Hoe handig is het om in deze situaties, die immers om de kleine regeltjes gaat, een assisterend expert op het gebied van recht aan uw zijde te hebben. Dit is mogelijk tegen een maandelijkse premie door middel van een rechtsbijstandverzekering.

Welke dekking kiest u?

Het is ook bij de rechtsbijstandverzekering mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten dekkingen met verschillende prijzen. Wij raden altijd sterk om eerst naar uw eigen wensen te kijken en deze te vergelijken met de polisvoorwaarden. Na de voorwaarden gelezen te hebben kunt u het best op de prijs gaan vergelijken.

Verplicht of niet?

Het is in Nederland niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Tevens zijn er wel uitzonderingen zoals bijvoorbeeld een echtscheiding.

U moet via de rechter uw scheiding aanvragen en deze verplicht u om een advocaat in de hand te nemen. Het is in dit geval zeer aangeraden om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. De kosten kunnen per sessie hoog oplopen zonder dekking vanuit de verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekering wat heb ik eraan?

Heb je een geschil en heb je juridische bijstand nodig, dan ben je met een rechtsbijstand daarvoor verzekerd. Heb je bonje met de huisbaas over het contract of heb je last van een nasleep door een ongeluk dan kun je ook in deze situaties gebruik maken van je rechtsbijstandverzekering.

Denk bij een rechtsbijstandverzekering niet meteen aan dure advocaten en langlopende rechtszaken. U krijgt advies van een expert op het gebied van recht en bent hierdoor verzekerd van een goede afloop mits u in u volrecht staat.

Wel of geen rechtsbijstandverzekering?

Het is natuurlijk voor iedereen zelf te bepalen of de keuze voor een rechtsbijstandverzekering verstandig is of niet, je kunt immers altijd met een conflict in aanraking komen. Vaak is men niet juridisch onderlegd of heeft geen zin om alles uit te moeten zoeken.

Arbeidszaken, verhuizingen en verkeerszaken

De meest voorkomende geschillen zijn arbeidszaken, verhuizingen en verkeerszaken. Zit je dus veel op de weg dan kan het dus raadzaam zijn een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Mocht je gaan beslissen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten dan hebben we een handige checklist voor je gemaakt. Loop altijd deze punten na om niet voor verrassingen te komen staan.

Is het een Noodzaak?

Kijk goed of Rechtsbijstand een noodzaak is, heb je af en toe een klein geschil dan zijn de maandelijkse kosten niet rendabel en betaal je eigenlijks veel te veel voor weinig ontvangen diensten.

Wat voor dekking kies je

Maak voor jezelf inzichtelijk voor welke geschillen je verzekerd wilt zijn en bekijk vervolgens de standaardpakketten. Worden je wensen gedekt in het pakket of moet u uitbreiden naar een duurdere mogelijkheid? Door de verzekering op deze manier te benaderen en vervolgens via de vergelijker de prijzen te vergelijken ontvangt het beste en voordeligste aanbod.  

Wie wil je allemaal Verzekeren?

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om meerdere mensen binnen het gezin te verzekeren voor een rechtsbijstandverzekering. Het is vaak zo dat wanneer u met meerdere mensen iets afsluit geniet van voordelen. 

Hoe lang is de Wachttermijn?

Controleer altijd hoe lang de wachttermijn van de verzekeraar is. Het kan zijn dat u direct wordt aangenomen maar het kan ook voorkomen dat u maanden moet wachten. Dit is overigens in ieder land verschillend.

Hoe hoog is het verzekerde bedrag?

Het is belangrijk om bij alle verzekeringspakketten altijd het maximale verzekerde bedrag te checken. Let goed op of er een minimaal bedrag gemoeid is bij een claim. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet voor gekke situaties komt te staan bij het indienen van een claim, dat zou natuurlijk erg vervelend zijn.

Rechtsbijstand via de vakbond

Zit je bij een vakbond dan ben je standaard voorzien van juridisch advies bij arbeids-en inkomen geschillen. Je kunt vaak ook genieten van extra diensten zoals belasting- en loopbaanadvies.

Alternatief voor rechtsbijstand

Je kunt bij sommige advocaten ook kiezen voor een no-cure-no-pay systeem. Heb je de zaak verloren dan hoef je niet te betalen. Win je de zaak dan rekent de advocaat mogelijk een hoger tarief. Je kunt ook kiezen voor verschillende juridische hulplijnen. Zij kunnen je voorzien van advies. Je betaalt dat meestal via je telefoonrekening.

Scheiden en rechtsbijstand

De kosten van een echtscheiding zullen voor elk getrouwd paar anders zijn. Het bedrag dat je kwijt bent, is afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie.

Wanneer je kiest voor mediation is er misschien een (beperkte) vergoeding van je rechtsbijstandverzekering. Afhankelijk van de hoogte van het gezamenlijke inkomen kun je subsidie krijgen voor rechtsbijstand.

Wat kost scheiden?

Om te scheiden moet je naar de rechter te stappen. Wanneer je deze stappen gaat ondernemen ben je verplicht een advocaat in de arm te nemen. Je hebt 4 verschillende mogelijkheden om dit te regelen met elk een eigen prijskaartje. Bekijk dan ook goed de voorwaarden en kom tot het beste aanbod.

Heb je rechtsbijstand als je gaat scheiden?

Meestal krijg je voor Mediation een vergoeding maar je hoeft niet te rekenen op rechtshulp bij een echtscheiding. Het kan ook nog zijn dat je 3 jaar moet wachten in verband met de wachttijd die je hebt gekregen bij het afsluiten van de polis.

Niet iedere verzekeraar vergoed

Er zijn ook verzekeraars die helemaal geen vergoeding bieden bij Mediation. Gelukkig dekken de meeste verzekeraars dit wel, mits je een geregistreerd partnerschap of huwelijk eindigt. Het partnerschap of het huwelijk moet hierbij dan wel minimaal 36 maanden hebben stand gehouden.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Is het inkomen van jou en jouw partner gezamenlijk tot €38.000 (2 volwassen) of ben je alleen en is dit tot €26.900 dan kun je subsidie krijgen. Je moet hiervoor bij de Raad voor Rechtsbijstand zijn. Meld je eerst even bij het juridisch loket, je kunt dan namelijk korting genieten op de eigen bijdrage.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over rechtsbijstandverzekering, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een rechtsbijstandverzekering!

Begin nu met het vergelijken van alle rechtsbijstandverzekering aanbieders