Marihuana aandelen kopen in 2023? Bekijk hier alle mogelijkheden!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Beleggen in cannabis aandelen, het wordt steeds vaker gedaan. Daarom zijn bedrijven als Aurora en Canopy populairder dan ooit. Bij deze bedrijven, Canadees en Amerikaans, kun je beleggen in wiet aandelen. Hier vind je alle nodige informatie.

 

Beleggen in wiet aandelen

Wiet aandelen: wat is het en wat kun je ermee? Feit is dat het beleggen in deze aandelen steeds bekender en geliefder wordt. Beleggers van over de hele wereld houden bijvoorbeeld de koers van Aurora en de koers van Canopy nauwlettend in de gaten. Bij Vergelijk Gratis vind je meer over marihuana aandelen,  wanneer je het beste kunt instappen en wat de beste marihuana aandelen zijn op dit moment.

Over wiet aandelen

Marihuana, wiet en cannabis zijn benamingen voor hetzelfde financiële product. In de Verenigde Staten is een enorme groei te zien in de cannabismarkt, vooral vanwege de legalisatie in verschillende staten. Het is in dertig staten legaal om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken.

Vorig jaar had de cannabismarkt in de VS een marktwaarde van 6,7 miljard dollar; maar liefst 30% meer dan het jaar ervoor. Dit is een van de voorbeelden waaruit blijkt dat beleggen in wiet aandelen een slimme investering is.

Aurora en Canopy: marktleiders van de cannabis industrie

Om meer over marihuana aandelen te weten te komen is het belangrijk om te kijken naar de verschillende bedrijven. Er zijn twee grote bedrijven als het gaat om cannabis aandelen: Aurora en Canopy. Hier vind je over beide bedrijven meer informatie.

Aurora aandelen kopen

Aurora Cannabis is een Canadese cannabisproducent dat gevestigd is in de stad Edmonton. Canadese wiet aandelen kopen is dus goed mogelijk bij deze onderneming. Door de jaren heen heeft het bedrijf meerdere vergunningen gekregen voor het produceren van wiet voor medisch gebruik.

Vanwege de grote groei die het bedrijf doormaakt is het aantrekkelijk om deze wiet aandelen in Canada te kopen. Aurora is samen met Canopy het meest waardevolle ter wereld als het gaat om cannabis.

Koers Aurora

Cannabis aandelen in Canada kopen? Bij een bedrijf als Aurora is dit dus goed mogelijk. Ook marihuana aandelen in Canada kunnen bij dit bedrijf worden gekocht. Je kunt dus wel degelijk investeren in wiet en dus mee profiteren van een snel groeiend bedrijf. Hoe ziet de koers van Aurora eruit? Het bedrijf draaide in 2016 voor het eerst omzet maar maakt nog steeds verlies.

Toch biedt de legalisatie van wiet in grote delen van Canada kansen. Het aandeel Aurora is wel flink gestegen doordat het bereik op de Amerikaanse markt flink is uitgebreid. Het beleggen in wiet aandelen bij Aurora is dus goed mogelijk. 1 dag na de legalisatie was op meerdere plekken alle wiet uitverkocht. Niet verkeerd voor een goede koersgang.

Canopy Growth aandelen kopen

Marihuana aandelen kopen? Wanneer je hier interesse in hebt is er naast Aurora ook nog een andere grote naam: Canopy Growth. Dit Amerikaanse bedrijf is de marktleider maar werd pas opgericht in 2013. Het bedrijf heeft een lage omzet en draait ook nog geen winst, net als Aurora.

Dit komt doordat er veel geld is gepompt in investeringen. Deze investeringen betalen zichzelf uit en er wordt dan ook een gigantische omzetgroei verwacht. Het kan dus erg aantrekkelijk zijn om aandelen in dit bedrijf te kopen.

Koers Canopy

Wat is de koers van Canopy? Beleggers rekenen op meer winst in de toekomst en door dit vertrouwen groeit het aandeel Canopy. Daarnaast speelt ook de legalisatie van wiet in veel delen van Noord-Amerika een grote rol. De omzet van het bedrijf was in 2016 $10 miljoen maar analisten verwachten in 2020 een omzet van $880 miljoen. Het kan dus erg slim zijn om aandelen van cannabis te kopen. Wat zijn de cijfers?

  • Prijsdoel koers Canopy Growth: 64,56 CAD (Canadese dollars)
  • De huidige koers: 61,49 CAD
  • Dividendrendement: 5%

Conclusie: Aurora of Canopy

Aurora of Canopy, in welk bedrijf kun je tegenwoordig het beste beleggen? Als je interesse hebt in wiet aandelen zijn beide bedrijven een aantrekkelijke optie. Wat kun je tegen elkaar opwegen? Canopy is een groot bedrijf met wellicht een groter bereik dan Aurora. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om ook de Canadese markt de domineren.

Aan de andere kant heeft Aurora meer groeipotentie. Ook het nieuwe kweekcentrum van Aurora biedt interessante kansen. Er zit echter ook risico aan. De vraag is in hoeverre je bereid bent risico te nemen.

Beleggen in wiet aandelen: slim of niet?

Het valt nauwelijks te ontkennen dat het momenteel een slimme keuze is om te investeren in wiet aandelen. Doordat de productie en verkoop van wiet in steeds meer staten wordt toegestaan schiet ook de vraag om cannabis omhoog. Dit betekent ook dat er stijgende beurskoersen zijn.

De vooruitzichten zijn positief en ook veel analisten zien een goede toekomst voor de cannabismarkt. Het zou dus zeker slim kunnen zijn om hierin te investeren. Canadese wiet aandelen, maar ook Amerikaanse, zijn volop verhandelbaar.

Dit zijn de beste marihuana aandelen

Beleggen in wiet aandelen is voor Europese beleggers goed mogelijk. Maar wat zijn nu de beste marihuana aandelen? Er zijn flinke verschillen als het gaat om de top 5 van aandelen in deze branche, met Aurora en Canopy Growth als de marktleiders. Hier vind je een overzicht van drie andere mogelijkheden voor wanneer je interesse hebt in het investeren in marihuana aandelen of cannabis aandelen.

The Cronos Group

Interesse in Canadese wiet aandelen? Dan zijn de aandelen van The Cronos Group een goede optie. Deze in Canada opgerichte onderneming exporteert naar Duitsland en heeft daarnaast ook uitbreidingsplannen naar Israël.

Het bedrijf heeft vooral veel ambities maar het is nog de vraag of er ruimte is om deze plannen uit te voeren. Er zijn geen schulden, een marktwaarde van $2,3 miljard en weinig geld in kas: $89 miljoen. Om winst te kunnen gaan draaien is het bedrijf afhankelijk van de aandelenprijs.

CARA Therapeutics

Aandelen cannabis kopen bij een Amerikaans bedrijf? Dat kan bij Cara Therapeutics. Dit bedrijf uit Connecticut in de VS maakte in 2018 een flinke groei door, vooral door de legalisatie van marihuana-gebruik voor medische doeleinden.

Het is een van de tien grootste medische marihuana producten op de wereld. De winst groeit dus enorm: en dus kan marihuana aandelen kopen van dit bedrijf een zeer slimme zet zijn.

Tilray Inc

Bij de beste marihuana aandelen hoort ook Tilray Inc. Sinds de  beursgang in juli 2018 was er sprake van een enorme groei.

Deze sterke stijging kan dan ook gezien worden als symbool van de sterke stijging als het gaat om de prijs van wiet aandelen. Er wordt nog wel een correctie verwacht in de koers.

Vergelijk de aanbieders van marihuana aandelen

Cannabis aandelen kopen? Dit is goed mogelijk, en je hoeft alleen maar een account aan te maken bij een broker naar keuze. Bij Vergelijk Gratis kun je deze aanbieders vergelijken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuze maakt.

Zo kunnen de transactiekosten onderling flink verschillen; hierin kun je veel geld verliezen. Vergelijk de brokers online bij Vergelijk gratis en start met beleggen in wiet aandelen!

Wiet aandelen: beleggen in 2023

Beleggen in wiet aandelen brengt veel risico’s met zich mee. Als belegger kun je hierop inspelen en er je voordeel uit halen. Door bijvoorbeeld de beursgang van Tilray Inc. in 2018 is duidelijk geworden dat er flinke potentiële rendementen behaald kunnen worden. Wanneer je als belegger de mogelijkheid hebt om de gok te wagen kun je hier behoorlijk van profiteren. Waar moet je op letten?

  • Zorg ervoor dat je geen geld belegt wat je nodig hebt: wanneer je dit niet doet en je krijgt te maken met een plotselinge verandering heb je nog een back-up en verlies je niet al je geld.
  • Spreid je beleggingen: wanneer je dit doet loop je minder risico om veel geld te verliezen.
  • Kies een goede broker: er zijn veel brokers met verschillende kosten. Controleer dit goed.

Inhoud