Vergelijk gratis

Gemakkelijk inboedelverzekering
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van inboedelverzekeringen op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering vergelijken is heel eenvoudig

De inboedelverzekering, het grootste deel van Nederland heeft er eentje afgesloten en is verzekerd van een dekking op al haar spullen. Men beseft vaak niet de waarde van spullen die zich in huis bevinden, dit kan al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Het is natuurlijk fijn om te weten dat al deze spullen van waarde verzekerd zijn bij schade.

Het verschil tussen inboedel en opstalverzekering

Wij ervaren in de praktijk dat men vaak niet op de hoogte is van functies van verzekeringen. Dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten zodat u het veelvoorkomende dubbel verzekeren kunt vermijden. 

Al uw ‘niet vastzittende’ spullen

Bij een inboedelverzekering gaat het om spullen die niet vastzitten aan het huis. We hebben het hier over spullen als uw tv, bank en overig meubilair. Maar wat hoort dan precies bij inboedel en wat niet?

Alles wat u kunt mee verhuizen naar uw nieuwe woning valt onder de inboedelverzekering, dit is een vuistregel die u vaak kunt toepassen.

Bij een opstalverzekering kiest u ervoor om de spullen die vastzitten aan uw huis te verzekeren. Het tegenovergestelde van de inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alle spullen die er in je huis aanwezig zijn. Een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland maar wel sterk aan te raden.

Het is namelijk zo dat de spullen die je bezit veel geld waard zijn en er gaat nou eenmaal nog wel eens wat kapot. Vrijwel iedereen in Nederland heeft een inboedelverzekering

Wat verzeker je dan met een inboedelverzekering?

Alle spullen die zich in je huis bevinden zijn verzekerd. Er zitten wel wat addertjes onder het gras, de spullen moeten bijvoorbeeld wel verhuisd kunnen worden. Spullen die vastzitten aan het huis vallen onder de opstalverzekering.

Dit kan bij sommige zaken nog wel eens lastig zijn. Zo is het bij een laminaat vloer dat als hij niet gespijkerd of gelijmd is onder de inboedel valt. Is hij wel gespijkerd of gelijmd dan valt hij onder je opstal verzekering. twijfel je? neem dan contact op met de verzekeraar.

welke dekkingen zijn er?

Je hebt bij de meeste verzekeraars de keuze uit twee soorten inboedelverzekeringen, Extra uitgebreid of All Risk. Kies je voor de standaard dekking dan ben je onder andere gedekt tegen schade van water, brand, diefstal en inbraak.

All Risk, iets voor mij?

Ben je zelf vaak een brokkenpiloot dan is All Risk wellicht een goed overwogen keuze. Het is namelijk zo dat dat de verzekeraar de schade door eigen schuld ook dekt. Voor deze mogelijkheid betaalt u logischerwijs maandelijks een hogere premie. 

Dezelfde dekking, verschillende prijs

In de praktijk is het zo dat alle pakketten op de markt voor een groot deel precies hetzelfde dekken, het enigste verschil tussen de aanbieders is dan ook de prijs. Wij raden iedereen dan ook aan om alle aanbieders naast elkaar te leggen en te vergelijken

Je inboedelverzekering uitbreiden?  

Beschik je over kostbare audio apparatuur, een dure laptop, of waardevol antiek? Dan is het slim om je kostbare zaken extra mee te verzekeren.

Het kan zijn dat je inboedelverzekering dit al standaard vergoedt maar de hoogte van het bedrag is vaak niet voldoende. Niemand wil uiteindelijk verzekerd zijn en bij daadwerkelijke schade niets vergoed zien worden.

Wat is een glasverzekering?

Een glasverzekering vergoedt alle schade aan de ramen die licht doorlaten. Schopt iemand een bal door je ruit en je hebt geen verzekering, dan zijn de kosten voor uzelf. En iedereen weet dat de kosten voor glas inclusief de vervanging in de honderden euro’s kan oplopen.

Een glasverzekering is dus zeker een aanrader wanneer u in een omgeving woont waar veel kinderen die buiten spelen aanwezig zijn. Huur je? dan gelden dezelfde regels. controleer dus of je een glasverzekering hebt in je huurcontract.

Schade door een storm

Je mag volgens de verzekeringstermen spreken van een storm vanaf een windkracht hoger dan 7. Het kan zijn dat je verzekeraar een hogere eigen risico rekent bij stormschade.

Het eigen risico kan oplopen tot 450 euro. Tevens vergoeden alle woonverzekeraars schades door storm of neerslag.

Schade aan uw appartement

Heb je schade? neem dan contact op met je verzekeraar. Bent u in bezit of huurt u een appartement dan hebt u waarschijnlijk een opstalpolis. In deze situatie kunt u het beste contact opnemen met de Vereniging van Eigenaren.

Heb je stormschade door een van je buren?.

Waait er bij de buren een boom om en deze komt op jouw BBQ terecht? Dan moet je dit bij je eigen verzekering claimen. Je krijgt dan uitgekeerd op basis van nieuwwaarde.

Omdat er bij stormschade sprake is van overmacht ben jijzelf of de buren vaak niet aansprakelijk, Mocht de buurman schade veroorzaken zonder storm dan kun je dat wel op hem verhalen.

Let op met waterschade

Heb je een raam open laten staan en het regent naar binnen dan is de schade bij veel verzekeraars niet gedekt. Ook bij verbouwingen wordt waterschade vaak niet gedekt. Het is overigens ook dat regen die schade toebrengt aan je dak, dakgoten en afvoerpijpen vaak niet gedekt wordt door verzekeraars.

Schade door hevige regenval

Zoals hier boven vermeld vergoeden verzekeraars de schade die door regen wordt veroorzaakt niet. Gelukkig is het wel zo dat veel verzekeraars de schade vergoeden van een overstroming door gevolg van hevige regen. U kunt hier immers niet aan doen en hiervoor is natuurlijk moeilijk iemand aansprakelijk te stellen.

Er moet dan meer dan 40 mm vallen in 24 uur. Daarintegen zijn brand en ontploffing als gevolg van een overstroming vaak niet gedekt. Check dit altijd even bij je verzekering.

Schade door water uit de leidingen

Heb je schade doordat er water uit de leidingen zijn gestroomd dan is dat altijd gedekt. Dit geldt ook voor rioolbuizen. Schade door dat je afvoer of toilet verstopt is wordt niet altijd vergoed.

Schade door vorst

Daalt de temperatuur en worden de leidingen niet voldoende verwarmd, of bevinden de leidingen zich buiten de woning, dan kunnen deze in de tijd van de vorst bevriezen.

In deze situatie zijn de voorwaarden nogal verschillend. De ene verzekeraar dekt niets en de andere alleen als de leidingen zich binnenshuis bevinden.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over inboedelverzekeringen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over inboedelverzekeringen!

Begin nu met het vergelijken van alle inboedelverzekering aanbieders