Vergelijk gratis

Gemakkelijk hypotheek
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van hypotheken op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 
vergelijker

Alle informatie over hypotheken

Hypotheek

Je eerste huis kopen is erg spannend. Het is namelijk een grote beslissing. Gelukkig wordt je geholpen door een hoop ervaring experts uit jouw omgeving. Maar is alle informatie wel correct die jou gegeven wordt wel correct? Om jou wat meer wegwijs te maken in de hypothecaire wereld hebben we belangrijke informatie voor je verzameld.

Een hypotheek is een lening die je afsluit voor het kopen van een huis. De Geldschieter heeft het huis tot volledig afbetaald als onderpand. Je betaal per maand een stuk aflossing en rente. Het rentepercentage verschilt per geldschieter. Je kunt er vaak voor kiezen om een percentage ook vast te zetten, als hij bijvoorbeeld laag is.

Wat is hypotheekrenteaftrek?

Om huizen kopen aantrekkelijker te maken betaalt de overheid een stukje van je hypotheek. Ze noemen dit de Hypotheekrenteaftrek. Je mag de rente die je betaalt over jouw hypotheekschuld aftrekken van je inkomen en zo betaal je dus minder inkomsten belasting.

je kunt er voor kiezen bij de belasting om het geld per maand terug te krijgen, of 1 keer per  jaar. Kies je voor maandelijkse teruggave dan kun je dat geld gebruiken als extra aflossing. Zo help de overheid dan mee om de lasten te verlagen.

Als je recht wil hebben op de hypotheekrenteaftrek, dien je verplicht je hypotheek af te lossen. We gaan hieronder voor jou de verschillende hypotheken op een rijtje zetten.

Wat is een annuitaïre hypotheek?

Bij een annuïtaire hypotheek betaal je een vast bedrag per maand. in de dit bedrag zit een gedeelte aflossing en een gedeelte rente. Je betaalt in het begin veel rente en lost weinig af.

Deze verhoudingen veranderen naarmate de jaren. Hoe ouder je hypotheek is hoe meer je aflost en minder rente je betaalt. Het bedrag dat per maand betaalt dient te worden wordt met de jaren hoger bij een annuitaïre hypotheek. Je moet de hypotheek binnen 30 jaar hebben afgelost. Wil je dit direct vergelijken? Kijk dan hier.

Wat is een lineaire hypotheek?

Kies je voor een Lineaire hypotheek dan werk je met een vast bedrag per maand voor de aflossing. Over de hypotheekschuld na aflossing betaal je rente. Omdat je iedere maand aflost wordt je hypotheekschuld lager en betaal je steeds minder rente. Je lasten voor de hypotheek zijn in het begin hoog. Deze wordt met iedere maand lager tot je de volledige schuld hebt afgelost.

Welke kun je het beste kiezen?

Ja wat je beter kunt kiezen is voor jezelf om te beslissen. Bij een lineaire hypotheek start je met veel te betalen en eindig je met weinig betalen.

Bij een annuïtaire hypotheek is het precies andersom, je betaalt in het begin weinig maar later betaal je veel. Als het je om de kosten gaat dan is de lineair net iets goedkoper dan annuïtair. Kijk dus voor jezelf wat jij belangrijk vindt aan je hypotheek.

De rentevaste periode

De rentevast periode is het termijn waar jij en bank overeen zijn gekomen een percentage aan rente te betalen. Een hypotheek sluit je meestal af voor een periode van 30 jaar, een rentepercentage kun je vast zetten voor bijvoorbeeld 10, 15 of 20 jaar.

Jij mag dit zelf bepalen. Per termijn verandert het rentepercentage. Zo betaal je minder rente als je voor een kort termijn kiest zoals 5 jaar maar krijg je een hogere rente als je voor 20 jaar vastzet. Meer weten over alle andere financiële producten? Klik dan op de link.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over hypotheken, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over hypotheken!

Profiteren van een lage hypotheekrente als senior

Hypotheek en senioren, is dit een gunstige combinatie? Op het moment is de hypotheekrente nog steeds erg laag, je ziet steeds meer mensen profiteren van deze lage rentes en gunstige huizenmarkt. Dit komt vaak voort uit door het oversluiten van je bestaande hypotheek...

Begin nu met het vergelijken van alle hypotheek aanbieders

Beoordeel deze pagina