Hoewel Telegram verschilt van platform tot platform, kunnen we zeggen dat het erg populair is. Als het onbekend is: Het formaat is vergelijkbaar met dat van WhatsApp.

Hoe werkt het om groepen op Telegram aan te sluiten? In deze blog leer je wat Telegram precies is, hoe je groepen kunt vinden en nog veel meer.

Telegram: wat is het?

Telegram is een app waarmee je kunt chatten met mensen. Je kunt erop vertrouwen dat je berichten veilig zijn omdat de app werkt met een end-to-end encryptieprotocol. Om het anders te zeggen, je hebt de zekerheid dat niemand anders van een afstandje je berichten meeleest.

Hoewel dat nu ook het geval is voor WhatsApp, zijn de apps niet identiek. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jezelf toe te voegen aan groepen met tot wel 10.000 gebruikers in Telegram. Een extra voordeel van de app is de snelheid waarmee alles werkt. Je hebt de mogelijkheid om onbeperkt aantal berichten op te sturen, waardoor je continu in contact blijft met veel verschillende mensen.

Het is helaas zo dat de app in de praktijk weinig sociale controle bevat. Dit kan problemen veroorzaken, met name als je gevoelig bent voor bepaalde onderwerpen of als je te maken hebt met relatief jonge gebruikers. Mensen komen in contact met dingen die ze liever niet zouden doen.

Specifieke kenmerken

Een aantal unieke “features” kunnen aan de applicatie worden toegevoegd. We hebben deze voor u geselecteerd en samengesteld:

Geheime discussies

Een geheime discussie kan echter worden gestart met twee toestellen. Omdat het toestel zelf verantwoordelijk is voor het encrypten en ontgrendelen van de chat. Telegram kan geheime chats niet op alle apparaten synchroniseren.

Verzenden van grote bestanden

Het Cloud-systeem stelt je in staat om bestanden met een grootte van maximaal 1,5 GB naar andere mensen te versturen. Je bent niet meer gebonden aan ingewikkelde downloads. Wanneer u iets op uw telefoon ontvangt, maar liever op uw computer? Je hoeft niet bang te zijn, want je kunt hetzelfde bestand op je computer openen met behulp van het cloud-systeem.

Telegram groepen

Het aansluiten bij groepen is een serieuze activiteit op Telegram. Je kunt in deze groepen leuke gesprekken voeren of bepaalde onderwerpen bespreken. De onderwerpen van deze groepen variëren over veel onderwerpen, zoals crypto en politiek.

Een supergroep kan tot 10.000 mensen omvatten. Je kunt je voorstellen dat je hierdoor veel berichten ontvangt. Gelukkig is er de mogelijkheid om te praten.

Telegram kanalen

Er zijn niet alleen Telegram-groepen, maar ook kanalen. Je kunt nieuwsberichten ontvangen door je op een kanaal te abonneren. Je kunt in principe niet op deze berichten reageren. Je blijft op de hoogte van de meest recente nieuwsberichten. Dit omvat nieuwsberichten over de nieuwste gebeurtenissen in de wereld en specifieke onderwerpen.

Voorwaarden

Veel Telegram-groepen en kanalen hebben voorwaarden. Binnen een bepaald tijdsbestek kan een beheerder beslissen geen berichten toe te laten. Dat verbetert de overzichtelijkheid en voorkomt overmatige spam.

Je kunt mensen op bepaalde manieren rapporteren, wat ook een veel voorkomende “regel” is. Dit wordt meestal gedaan door op berichten te reageren met “@admins”. Zo beïnvloedt sociale controle nog steeds de interacties van de groep.

Voorbeelden van Telegram groepen

Zoals eerder vermeld, zijn er talloze Telegram Groepen waar je je bij kunt aansluiten. Deze kunnen gemakkelijk online worden gevonden. Om je een idee te geven van de chat-app, geven we voorbeelden.

Cryptofarm is alleen voor Nederlanders. Informeel gesprek over cryptohandelDit maakt het gemakkelijk om ideeën te delen, vragen te stellen en informatie op te doen met de groepsleden. Zo’n 4000 mensen hebben zich al aangesloten bij de groep.

112PERS.nl is een bot dat informatie verzamelt over meldingen die 112 hebben genummerd.Je blijft op de hoogte van alle 112 meldingen.

NLPolitiek: Discussie over Nederlandse politiekAl helemaal tijdens verkiezingstijd is het fascinerend om over de Nederlandse politiek te praten.

Er zijn dus veel manieren om over de huidige situatie te praten, maar het is nog steeds belangrijk om je mening te onderbouwen. Telegram-groepen hebben niet altijd positieve berichten gehad. Een negatief bericht over bedreigingen van FvD-extremisten kwam zo eens. Een voorbeeld van zo’n bericht is:

Politieke tegenstanders worden op FvD Geluiden met de dood bedreigd. De beheerders geven zelf vaak de voorzet. Bijvoorbeeld wanneer voormalig ziekenhuisbaas Ernst Kuipers in een talkshow komt praten over wat te doen met ongevaccineerden. De beheerders van FvD Geluiden plaatsen zijn foto en stellen daarbij de vraag: „Wat moeten we doen met Ernst Kuipers. Weet jij het? Laat je reactie dan achter onder dit bericht”. Dreigende reacties zoals „lynchen!” laten ze staan

HTTPS://WWW.BNNVARA.NL/JOOP/ARTIKELEN/FVDERS-ZETTEN-AAN-TOT-BEDREIGINGEN-EN-INTIMIDATIE-VIA-TELEGRAM

Andere soorten sociale media

Er zijn verschillende soorten sociale media naast Telegram. Denk aan Facebook, het bekende platform waar gebruikers foto’s en korte videos plaatsen, en Instagram. Facebook is een applicatie waarmee je vrienden berichten kunt delen, waaronder leuke nieuwsberichten en belangrijke gebeurtenissen.

TikTok

TikTok is een toenemende app met een intrigerend algoritme. Instagram en YouTube worden langzaam door het medium verlaten.

TikTok staat bekend om zijn korte video’s. Korte video’s kunnen door gebruikers in de app worden gemaakt, bewerkt en gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld. TikTok biedt een breed scala aan filters, effecten en geluiden om video’s te bewerken en te verbeteren.

De app is erg populair onder jongeren. TikTok laat gebruikers nieuwe trends creëren en volgen. TikTok leidt echter, zoals alle apps, tot controverse. In dit geval waren er aanzienlijke privacykwesties en inhoud die als ongepast werd beschouwd.

Conclusie

Telegram, een app die steeds populairder wordt, maakt het gemakkelijk om contact te leggen met mensen. De groepen die je kunt aansluiten in deze app maken het interessant. Je kunt met anderen praten over onderwerpen die je aanspreken of leuk lijken. Bovendien zijn er bepaalde kanalen waarop bots of andere mensen je het laatste nieuws kunnen geven. Het klinkt prachtig, maar de sociale controle is niet erg hoog. We raden het daarom af voor jonge kinderen.