Het is niet nodig om op iemand te reageren. Of je wilt wel reageren, maar hebt niet meteen tijd. Je wilt het bericht in zijn geheel lezen zonder het te openen.

Je herkent waarschijnlijk bovenstaande situaties. Soms wil je berichten lezen zonder de app te openen. Er zijn manieren om WhatsApp-berichten te lezen zonder de app te openen en zonderde verzenders van uw activiteiten op de hoogte te stellen, wat voor jou een geluk is. We zijn natuurlijk niet de slechtste, dus we hebben deze technieken voor je samengesteld.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren waarop je een bericht kunt lezen zonder dat iemand anders het weet. In bepaalde situaties open je zelfs het bericht, maar de ander weet er nog steeds niets van. Volg nauwkeurig en voorkom fouten.

#1 Vliegtuigmodus

We zullen beginnen met het gebruik van uw vliegtuigstand of modus. Leer snel verder:

 1. Je hebt het bericht dat je wil lezen ontvangen, maar ziet in je berichtgeving niet de volledige tekst.
 2. Zet je telefoon in vliegtuigmodus
 3. Open WhatsApp en klik het bericht aan
 4. Lees het bericht
 5. Sluit de app
 6. Zet de vliegtuigmodus weer uit

Zorg ervoor: Mochten uw WiFi aanblijft terwijl u de vliegtuigmodus inschakelt, moet u deze ook uitzetten. Je moet ook de applicatie weer afsluiten voordat je de vliegtuigmodus weer uitschakelt. Anders zal de verzender nog steeds kunnen zien dat u de berichten hebt gelezen en online bent.

#2 Widget toevoegen aan startscherm

Ga naar het startscherm en druk op een lege ruimte. Hierdoor wordt het menu voor het toevoegen van widgets geopend. Vind de WhatsApp-widget en kies deze. Vind en sla de widget op.

Zorg ervoor: Dit werkt helaas alleen op Android-apparaten. De widget staat niet in het menu op een iPhone.

#3 Berichten in meldingencentrum

Een derde methode om berichten te lezen zonder ze te openen, is door naar uw meldingencentrum te kijken. Het is niet alleen mogelijk om de berichten daar op te hopen, maar ze kunnen ook worden uitgebreid. Volg deze stappen:

 1. Open het startscherm door naar het lockscreen te gaan.
 2. Door van boven naar beneden te swipen, open het meldingencentrum.
 3. Is het een reeks berichten? Dan zullen deze waarschijnlijk worden opgenomen. Klik op het bovenste bericht om de chat te openen.
 4. Er zit een lang bericht tussen dat je niet helemaal kunt lezen? Houd deze een tijdje vast. Als je anders het bericht in de app opent, let dan op dat je hem een paar seconden vasthoudt.
 5. Lees het bericht in zijn geheel door.

Zorg ervoor: Is het uitgebreide bericht nog steeds niet volledig te begrijpen? Kies dan een van de alternatieve methoden die hieronder worden vermeld.

#4 Instellingen in de app

De makkelijkste manier om berichten te lezen zonder dat anderen het zien, is door je instellingen aan te passen. Omdat het mogelijk is om verschillende functies in en uit te schakelen. Lees en bekijk het volgende:

 1. Last seen: Niet iedereen kan je contacten of geselecteerde personen zien wanneer je de app voor het laatst hebt geopend.
 2. Problemen (leesbewijs): Niet één persoon kan zien of u het bericht hebt gelezen. Je kunt ook geen leesbewijzen zien als je het op “niemand” instelt. Het uitschakelen in groepschats is nooit mogelijk.
 3. Op internet: In de huidige tijd is het zelfs mogelijk dat iemand niet weet of je online bent. Anders synchroniseert de instelling met de instelling van “laatst gezien”. De instelling staat standaard op aan.

Ga naar “Instellingen” en dan “Privacy” om de instellingen te wijzigen.

Het is duidelijk dat er nog meer privacy-instellingen aanwezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld aanpassen wie je profielfoto, informatie, toevoegingen aan groepen en status kan zien.

De voordelen van het lezen zonder het apparaat te openen

Het lezen van WhatsApp-berichten zonder de app te openen biedt een aantal voordelen. We bekijken er enkele:

Privacy en discretie

Door WhatsApp-berichten niet te lezen, kun je discreet blijven en je privacy behouden. Er zijn situaties waarin je een bericht kunt bekijken zonder dat de ontvanger weet dat je het hebt gezien. Je hebt de volledige controle. Je besluit of je iets wil beantwoorden of negeert. telefoontjes die “Hallo?” vragen Ga je nog wat zeggen? of “?” Vergeet dit niet.

Efficiëntie en tijdsbesparing

Als je veel berichten ontvangt, kan het lezen van berichten zonder de app te openen ook zeer efficiënt zijn. Je kunt snel door de berichten op je startscherm bladeren zonder de app te openen. Dit kan vooral nuttig zijn als je onderweg bent of als je niet afgeleid wilt worden. Daarna bespreken we de derde methode, die u gebruikt. Het is ook aardig om een keer te reageren in plaats van iemand voor altijd te laten “hangen”.

Overwegingen

Maar er zijn ook nadelen aan het niet lezen van je berichten. Lees:

Misverstanden en contextverlies: Weet je nog waar het gesprek over ging of heb je het geheimzinnig vergeten? Miscommunicatie en contextverlies kunnen worden veroorzaakt door losse berichtjes zonder de context van het hele bericht. Je reageert te snel en te emotioneel, waardoor je vergeet wat er echt aan de hand was.

Beperkte functies: Het is nog steeds een probleem tenzij u methode 4 gebruikt. In plaats van inkomende berichten volledig te ignoreren, blijf je bezig. Je leest het, maar doet er niets mee; daarom moet je er later iets mee. Laat je niet afleiden en concentreer je op je werk of andere dingen.

In wezen is het mogelijk om WhatsApp-berichten te lezen zonder ze te lezen. Je hebt hier geen behoefte aan, en wij hebben je een oplossing gegeven. Houd er echter rekening mee dat het negeren van iemand niet altijd correct is en dat het niet altijd tijdsbesparend is.