Een advocaat kost vaak behoorlijk wat geld en doet belangrijk werk. Immers vertegenwoordigt een advocaat jouw rechten. Heb je een advocaat nodig, maar weet je niet wat de juiste advocaat voor jou is? Lees dan hier waar je op moet letten.

Het juiste vakgebied

Elke advocaat heeft weer een eigen vakgebied. Het eerste dat je dus dient uit te zoeken, is of de advocaat gestudeerd heeft in het vakgebied dat voor jouw zaak van belang is. Zo heb je onder andere een strafrechtadvocaat, een arbeidsrecht advocaat, een huurrecht advocaat, een fiscaal recht advocaat, een contractenrecht advocaat, een bestuursrecht advocaat en een ondernemingsrecht advocaat. Allemaal dus met hun eigen expertise.

advocaten

Actuele kennis

Juridische kennis op orde houden is erg belangrijk. Wil je ervan verzekerd zijn dat je advocaat voldoende is geschoold en actuele kennis heeft? Kijk dan of de advocaat die je op het oog hebt aangesloten is bij een erkende instelling, zoals bijvoorbeeld de vFAS of De Nederlandse Orde van Advocaten. Advocaten die hierbij zijn aangesloten moeten namelijk verplicht jaarlijkse voldoende scholingspunten halen.

Contact opnemen

Het is belangrijk dat je advocaat goed met je communiceert. Je moet dus op dezelfde golflengte kunnen praten. Zo wordt jouw zaak optimaal behartigd. Daarbij is een klik belangrijk, je moet het gevoel hebben dat de advocaat jou begrijpt en ziet wat voor jou belangrijk is. Hier kom je het beste achter door een gesprek met de advocaat. Vraag ook na of de advocaat de zaak zelf afhandelt of gebruik maakt van bijvoorbeeld een stagiair.

Wat zeggen anderen?

Het is heel goed om testimonials en reviews te lezen. Op die manier krijg je een beeld van hoe mensen tegen de advocaat aankijken. Het kan ook helpen als je iemand kent die een advocaat heeft gehad. Als diegene tevreden is, is die advocaat misschien ook een geschikte advocaat voor jou. Soms zie je ook in de media welke advocaat welke zaken heeft gedaan. Dat is natuurlijk net zo goed belangrijke informatie.

advocaten

Je budget

Een advocaat maakt diverse kosten. Soms zijn er kosten bovenop de kosten van het uurloon van de advocaat. Vraag hier duidelijk naar en zet dingen op papier. Op die manier krijg je meer inzicht in hoeveel geld je het kan gaan kosten. Te veel bezuinigen op een advocaat is echter niet slim. Immers het is belangrijk werk en zo gauw er een advocaat aan te pas komt, is het accent op goed belangrijker dan het accent op goedkoop.

Wil jij een marketingbureau zoeken? Klik dan hier voor onze tips!